preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Prvog dana lipnja 2016. „mala delegacija“ naše škole posjetila je Prvu dječju knjižnicu za djecu s oštećenjem vida, koja djeluje pri Osnovnoj školi Pećine u Rijeci. Povod je bio donacija još jedne (sedme ili osme u nizu, nismo niti mi više sigurni…) taktilne slikovnice naše učiteljice Jadranke Novak. Učiteljica sa zlatnim rukama i veeeelikim srcem ovoga je puta napravila taktilnu slikovnicu „Ružno pače“, koja je, kao i sve Jadrankine slikovnice do sada, rađena primjereno potrebama slijepe i slabovidne djece.  

Učiteljicu Jadranku, školsku knjižničarku Jasminku i Mlade knjižničarke Kristinu, Nikolinu i Enu u OŠ Pećine primile su voditeljica knjižnice Tanja Šupe i defektologinja i tiflopedagoginja Javorka Milković, a iznimno lijepe riječi dobrodošlice uputila nam je i ravnateljica škole, gospođa Jasna Vukonić-Žunič. Nas je ipak najviše razveselilo što smo upoznali Klaudiju i Viktora, učenike polaznike Odjela za djecu s oštećenjima vida. I Klaudija i Viktor prave su „face“! Dvanaestogodišnja Klaudija pjeva duete s Nikolinom iz riječke grupe E.N.I, a šarmantni desetogodišnji Viktor već je pjevao s klapom Intrade te gostovao na Novoj TV gdje je zapjevao sa svojim idolom Halidom Bešlićem! Naravno da smo ih „žicali“ da nam nešto zapjevaju i malo je reći da pjevaju kao slavuji…

Uvijek je lijepo doći u goste Prvoj dječjoj knjižnici za djecu s oštećenjem vida. Lijepi je osjećaj darovati taktilnu slikovnicu, pogotovo kad smo svjesni činjenice da je broj slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu vrlo malen te da su one koje postoje iznimno skupe. Osim toga, profesorice Tanja i Javorka prekrasne su i ljubazne „domaćice“ zahvaljujući kojima smo saznale mnoštvo novih i zanimljivih informacija o radu i aktivnostima Knjižnice i Odjela za djecu s oštećenjima vida. I što je najvrijednije, ovim posjetom Osnovnoj školi Pećine bogatiji smo za dva nova mala prijatelja – Klaudiju i Viktora!  

Dok čekamo da naša učiteljica Jadranka ponovno dobije inspiraciju i izradi novu taktilnu slikovnicu, ponosni smo na činjenicu što će jedna od njenih taktilnih slikovnica biti izložena u Tiflološkom muzeju u Zagrebu! Izložba taktilnih slikovnica za slijepu i slabovidnu djecu pod nazivom „Dodirni priču“ trajat će od 14. rujna do 4. listopada 2016. kao dio nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja pod nazivom „I ja želim čitati“. Voditelj Kampanje je Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama. Bravo za Jadranku!

Tako vam to biva kad se udruže knjižničari i  kreativci dobrog srca! Budući da dobro poznajemo našu učiteljicu Jadranku, znamo da je najsretnija kada uroni u prekrasan i zadivljujući svijet taktilnih slikovnica pa neće proći mnogo vremena i mi ćemo opet, s nekom novom slikovnicom, u goste našim prijateljima u OŠ Pećine!

Fotogalerija

Jasminka Bertović Pupić, prof.
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju