preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
„MATEJ“ b r o j 15!

Dragi čitatelji,

izuzetno ponosni i beskrajno veseli obavještavamo Vas da je svjetlost dana ugledao jubilarni – 15. – broj našeg „MATEJA“!!! Nadaleko poznati list Mladih knjižničara OŠ „Sveti Matej“ u proteklih godinu dana, s mnogo ljubavi i zadovoljstva, radilo je 15 vrijednih Mladih knjižničarki pod dirigentskom palicom jedne nešto malo starije školske knjižničarke.

 „Matej“ izlazi jednom godišnje, uoči Božića i pripada mu čast „zatvaranja“ kalendarske godine. U broju 15 na bogatih 40 stranica donosimo Vam priče, događaje i zanimljivosti iz života knjižnice OŠ „Sveti Matej“, kao i života knjiga i knjižnica u 2011. godini.

U prvom dijelu „Mateja“ prisjetili smo se događaja iz drugog polugodišta školske 2010./2011. godine. Počelo je veselo i svečano uz tradicionalno primanje najmlađih učenika u članstvo školske knjižnice. Nastavilo se u razigranom ritmu promocije dokumentarnog filma „MIĆI ZVONČARI“ u školskoj knjižnici te fenomenalnom sudjelovanju na sajmu knjiga KIČMA 2011. u sklopu predstavljanja knjige „Štorije : priče iz primorsko-goranskog kraja“!

 O humanosti naših vrijednih učenika i učiteljica možete čitati u prilogu „Slikovnice koje se čitaju dodirom“, a prvi dio „MATEJA“ završavamo pričom o našim malim gostima.

U drugom dijelu BILTENA MLADIH KNJIŽNIČARA pisali smo o posjetu Hrvatskoj čitaonici Trsat, a posebnu pozornost, kao i uvijek, posvetili smo Mjesecu hrvatske knjige 2011. godine, kojeg smo dostojno, raznovrsnim aktivnostima i programima, obilježili i ove godine. Započeli smo tradicionalnom proslavom Međunarodnog dana školskih knjižnica, a nastavili prekrasnim druženjem sa spisateljicom Ljubicom Kolarić-Dumić. Ako netko uživa u poeziji, za njega su stvorene stranice s pjesmama naših malih poeta, a tu je i tradicionalna anketa u kojoj ove godine učitelji naše škole odgovaraju na pitanje „Volite li poeziju?“. Pisali smo i o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost, spomenuli zanimljive nove naslove koji su obogatili fond školske knjižnice te naveli časopise koje možete pronaći na policama naše knjižnice. Tu je i intervju s djelatnicom Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora te rezultati akcije „KAD SE MALE RUKE SLOŽE 2!!!. „Matej“ br. 15 zatvaramo prilogom o jedinstvenoj knjizi zanimljivoga naslova „Knjižnica vas moli da NE šarate po knjizi…“.

Želite li zaroniti u čarobni svijet jubilarnoga „MATEJA“, kliknite na link ŠKOLSKE NOVINE i čitajte, čitajte, čitajte…

Ugodnu zabavu, kao i uvijek, žele vam vaši

MLADI KNJIŽNIČARI OŠ „Sveti Matej“

i

školska knjižničarka Jasminka Bertović Pupić, prof.

Priloženi dokumenti:
MATEJ naslovnica.pdf
MATEJ 15.pdf

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju