preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Junaci – barem na jedan dan

 

Noć knjige održala se diljem Hrvatske 23. travnja 2019., u tjednu kada su svi školarci zasluženo uživali na proljetnim praznicima. Zato smo mi u „Svetom Mateju“ odlučili feštu od knjiga proslaviti tjedan dana kasnije pa smo Noć knjige 2019.obilježili zadnjeg dana mjeseca travnja. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, a naša Matineja održala se pod nazivom „Junaci – barem na jedan dan“. Mnogobrojni drugašići pojačani velikim brojem šestaša uživali su sa svojim učiteljicama u dvosatnom programu posvećenom omiljenim likovima iz knjiga, stripova i časopisa. To su junaci s kojima uživamo, istražujemo, putujemo u neke nove svjetove i odrastamo, oni nam pomažu oblikovati naše živote.

Na samom početku druženja školska knjižničarka je pročitala pismo koje nam je poslao Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući čitanju. Knjigomir je posebno za ovogodišnju Noć knjige doputovao s udaljene planete Libromede ne bi li nam prenio poruku o važnosti knjiga i vrijednosti čitanja. Slijedili su igrokazi posvećeni Durici, omiljenom liku naših „glumaca“ iz 2. d i 2. e razreda, koje su odlično pripremile učiteljice Ivana Žagar i Milana Vukelić. Učenici 2. d razreda prisjetili su se i „kako je živio Antuntun“, dok su klinci iz 2.e gromoglasno otpjevali pjesmicu o poznatom lažljivcu Pinokiju. Niti jedna matineja Noći knjige u školskoj knjižnici nije prošla bez njih pa su tako „rasturili“ i ove godine. Naravno, riječ je o dramsko-scenskoj skupini koju vodi profesorica Jasmina Mamula. Predstavili su nam scensku igru „Cvjetna livada“, dok je Dora izvela monolog „Prvi sudar“. Druženje smo završili dogovorom da ćemo nacrtati svog omiljenog junaka pa će u danima koji dolaze zidove školske knjižnice krasiti mnogobrojni portreti likova iz svijeta knjiga i stripova.

Organizatori(ce) osme po redu Noći knjige bile su, kao i uvijek, Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te Jasminka Bertović, školska knjižničarka. Do Noći knjige 2020. pozdravljamo vas porukom - budite junaci, neka vam knjige i čitanje pomognu u tome!                  Fotogalerija

Mlade knjižničarke

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju