preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Najprije smo izradili „upečatljivu“ pozivnicu, koju smo istaknuli na svim važnijim mjestima po školici, a onda smo se veoma ozbiljno uhvatili posla i odlučili veselo zatvoriti Mjesec knjige 2015.! Na PETAK 13.! I bilo nam je STRAVA odlično!

Okupila se slična ekipica kao i 23. listopada kada smo obilježavali program „Upali lampicu i čitaj!“. Druženje smo otvorili igrokazom koji su nam pripremili mali prijatelji iz 2.b s učiteljicom Antonijom. Bila je to vrlo originalna interpretacija Vitezove pjesme „Krijesnica“ pojačana sjajem velikog broja lampica.

Slijedio je igrokaz „Jesenske muke jednoga Luke“ u izvedbi odličnih glumaca iz 4.a! Osim igrokaza, frendovi iz 4.a pripremili su nam poprilično živahno čitanje „Noćne šumske čarolije“ popraćeno upečatljivom glumom lijepih (i izuzetno razgibanih) glumica. Stvarno su nas dobro zabavili i nasmijali! Bravo za 4.a i učiteljicu Denis!

4.e i učiteljica Dijana obećali su ples, a oni nas nikada ne iznevjere! Cijeli razred (plus nekolicina nazočnih u knjižnici) rasplesao se na „Veselo kolo“, a Mandy nas je počastila i odličnom solo točkom.

Četvrtaši i 2. b oprostili su se  od Mjeseca knjige gromoglasnim remixom veselih pjesmica „Old MacDonald Had a Farm“, „Jedna vrana gakala“, „Magarac i kukavica“ te „Molba gljive muhare“.
Nakon raspjevane i rasplesane gomilice u knjižnicu su došli slatki, mali prijatelji iz 2.a i 2.c razreda s učiteljicama Radmilom i Elom.  Budući da su oni ipak već „ozbiljni čitatelji“, slijedilo je vrlo kulturno, knjiško čitanje bajki. Uostalom, jedan učenik 2.a razreda lijepo je primijetio da su danas u knjižnici jer je „Dan bajki“! J
Mjesec knjige sav je bajkovit pa je čitanje bajki odlična zamisao za oproštaj. Prisjetili smo se klasičnih Andersenovih i Grimmovih bajki te hrvatskih narodnih bajki, a moramo naglasiti da su čitanje odradili mališani sami i to jako dobro i jako lijepo! Druženje smo završili čitanjem bajke „Petar Pan“  i zaključili da ćemo, poput vječitog dječaka, do Mjeseca knjige 2016. letjeti svijetom  mašte i ljepote koje možemo naći jedino u našim dragim prijateljicama – knjigama!

Kao i uvijek do sada, beskrajno HVALA na pomoći i suradnji dragim učiteljicama: Radmili, Antoniji, Eli, Denis & Dijani!

 

Jasminka Bertović Pupić, prof.,

          školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju