preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Noć knjige 2018. u školskoj knjižnici

Sedma Noć knjige održala se u ponedjeljak 23. travnja 2018. To je manifestacija koja popularizira knjige i čitanje, a organizira se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja tema bila je „Budućnost knjige“. Naša školska knjižnica pridružila se obilježavanju manifestacije u sklopu matineje Noći knjige programom koji smo nazvali „Knjiga – jučer, danas, sutra“.

Druženje smo započeli pričom o prvim knjigama, nastavili pregledom knjiga kroz vrijeme, došli do današnjih dana i završili maštanjem kakve će knjige biti u budućnosti. Pričali smo o vrijednosti knjiga u našim životima i zašto je dobro čitati, raspravljali o lektiri (UF!) i zaključili da trebamo čitati što god nas veseli – stripove, romane, pjesme, basne, bajke ili priče. Profesorica Jasmina Mamula ponovno je sa svojom dramsko-scensko-recitatorskom skupinom oduševila i zabavila brojnu publiku u knjižnici. Izveli su nam nekoliko scenskih igara, monologa i recitala pa nam na taj način pokazali kako knjiga živi u različitim oblicima i medijima. Uživali smo u igrokazima „Zašto mene svi odgajaju“, „Julio i Romea“ i „Ole i Trufa“. Lijepo je bilo čuti domaću čakavsku besedu u recitalu „Ča more more“, a program smo završili monologom „To se pamti zauvijek“.

Ovaj dan ćemo zaista pamtiti zauvijek jer je bio super! Bilo je veselo i poučno jer smo u isto vrijeme obilježavali dvije značajne manifestacije - Noć knjige i Dan planeta Zemlje! U programu naše matineje sudjelovali su učenici četvrtih, petih i šestih razreda, a organizatori(ce) su bile, kao i uvijek, Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i Jasminka Bertović, školska knjižničarka. Tko o tome želi znati nešto više, sve mu na stranici nocknjige.hr piše!             Fotagalerija

Mladi knjižničari

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju