preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

„Tko čita – lijek ne pita!“

10. jubilarna Matineja Noći knjige u knjižnici OŠ „Sveti Matej“

 

Noć knjige je manifestacija koja se tradicionalno održava povodom obilježavanja Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja bila je „Ljekovita moć knjige“, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Naša školska knjižnica proslavila je Matineju Noći knjige 2021. pod motom „Tko čita – lijek ne pita!“ i to u odlično „uštimanoj“ suradnji veselih četvrtaša i njihovih učiteljica sa školskom knjižničarkom kao lokalnom asistenticom spomenute Knjiguške. Korona i C model nastave prebacili su nas iz planiranog druženja uživo u virtualni svijet, no ni to nas nije spriječilo da budemo dio manifestacije u kojoj se ove godine provodilo 1100 raznolikih programa i događanja. Naš program sastojao se od likovnih i literarnih radionica na teme „Koju knjigu biste preporučili kao lijek i zašto?“ te „Knjiga je lijek…“. Dobili smo pregršt prekrasnih odgovora u slici i riječima, kojima smo potvrdili da se naši četvrtaši zaista vole družiti s knjigama. Također smo predstavili najnoviju taktilnu slikovnicu naše učiteljice Jadranke Novak, koja je pravi primjerak ljekovite knjige. Ponovili smo znanja o problemima slabovidne i slijepe djece i taktilnim slikovnicama kao vrsti lijeka njihovim vršnjacima koji ne mogu uživati u književnosti poput osoba koje nemaju teškoće s vidom.

Rezultate našeg druženja na temu „Ljekovita moć knjige“ predstavili smo i na izložbenom panou u školskoj knjižnici. Godina je čitanja, korona nas još uvijek stišće sa svih strana pa nije na odmet uroniti u svijet knjiga i izgubiti se u ljepotama čitanja. Drugim riječima, slijediti savjet našeg četvrtaša Mihovila koji lijepo kaže: „Knjiga je lijek za sve. U njoj su rješenja sva jer je tako dobra da bi i kugu izliječila!“         Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju