preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

U tjednu kada slavimo Međunarodni dan dječje knjige i povodom  Europske godine glasnog čitanja, naša školska knjižnica pridružila se nacionalnoj kampanji „Čitaj mi!“. U Europskoj godini glasnog čitanja hrvatski knjižničari, pedijatri i drugi stručnjaci, u suradnji s medijima i nakladnicima, zajedničkim snagama pokrenuli su prvu nacionalnu kampanju za poticanje čitanja u obitelji. Osnovni cilj je želja da se kod roditelja, ali i cjelokupnog društva razvije svijest o važnosti čitanja! Na nacionalnoj razini, kampanja je službeno startala 02. travnja, na Međunarodni dan dječje knjige.

05 travnja 2013. godine u školskoj knjižnici smo ugostili Kseniju Sobotinčić Štropin, profesoricu i knjižničarku, autoricu prekrasne pjesmarice s cd-om „Četiri godišnja doba“. Ova mala glazbena čarolija nastala je još prije nekoliko godina u suradnji autorice s nama dragim Dječjim vrtićem Viškovo. Klinci iz vrtića sami su ilustrirali pjesmaricu i otpjevali 12 pjesmica o svijetu flore i faune kroz četiri godišnja doba. Sada su ti klinci narasli i dio njih činio je vrlo „zahtjevnu“ publiku od stotinjak učenika drugih razreda naše škole, kojima je gošća čitala svoje pjesmice. Započeli smo s proljećem koje priča priču o buđenju i novom početku, prešli na ljeto koje nas zove na uživanje pa na jesen kada boje plešu u ritmu kiše te na zimu, vrijeme blagdana i karnevala.

Da ne bi sve ostalo „samo“ na čitanju, potrudili su se naši klinci, koji su jako brzo usvojili stihove koje im je profesorica Ksenija pročitala te su uz njezinu „dirigentsku pomoć“ bez problema otpjevali pjesmice „Proljeće“, „Ljeto“, „Čarobna jesen“ i „Zima“! Na početku su našoj gošći u pjevanju pomagale nekadašnje solistice Jana, Mihaela i Lucija, no ubrzo su i ostali „pustili glas“ pa je školska knjižnica ubrzo pucala po šavovima od vesele pjesme i dobrog raspoloženja! Nije nedostajalo niti, moramo priznati, maštovite koreografije i vrlo zanimljivih plesnih pokreta! Druženje smo završili Ksenijinom pjesmom „Maškare“, kada su svi klinci iz 2.a, 2.b, 2.c i 2.d razreda skočili na noge i zaplesali.

Moramo priznati da već dugo u školskoj knjižnici nismo imali tako vedro i raspjevano druženje. Veliko hvala našoj dragoj gošći Kseniji Sobotinčić Štropin jer osim što smo čitali na glas, naučili neke nove glazbene termine, ponovili mnoga znanja o godišnjim dobima, istovremeno smo se jaaaako dobro zabavili! A u tome i je prava vrijednost školske knjižnice – učenje kroz zabavu!

                                                                              Jasminka Bertović Pupić, prof.
                                                                                      školska knjižničarka

Priloženi dokumenti:
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju