preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Dome, slatki dome – Svjetski dan zaštite okoliša (5. lipnja)

1.c razred, učiteljica Ela i školska knjižničarka odlučili su ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša obilježiti na malo drugačiji način – obradom lektirnog djela „Dome, slatki dome“ Svjetlana Junakovića. Puno smo čitali, nešto i raspravljali, onda i crtali pa nam je za uspomenu na današnji dan ostala originalna „slikovnica“ 1. c razreda, koja je svoje mjesto našla na policama školske knjižnice.

„Dome, slatki dome“ je priča o malom gradskom mišu koji je odlučio potražiti novi dom pa se otisnuo u svijet. Svako čitanje nova je avantura i putovanje pa je tako bilo i naše. Čitajući ovu zanimljivu priču s odličnim ilustracijama i mi smo zajedno s malim mišem putovali uzduž i poprijeko našeg lijepog planeta, upoznali različite životinje i prekrasne krajeve, da bismo na kraju ipak shvatili poantu stare poslovice: „Svugdje je lijepo, ali je doma najljepše.“ „Putujući“ šumama, prašumama, savanama, pustinjama, rijekama i morima iz priče, mogli smo uživati u ljepotama i bogatstvu prirode koja nas okružuje što nam je savršeno sjelo za ponoviti naučeno gradivo o biološkoj raznolikosti koja je temelj koji održava čitav život na planetu Zemlji.

5. lipnja se obilježava  Svjetski dan zaštite okoliša s ciljem poticanja malenih i velikih ljudi na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta Zemlje. Nastavimo li ovako nerazumno uništavati staništa životinja, zagađivati šume, vode i zrak, mi se za razliku od malenog miša iz priče nećemo imati gdje vratiti. Planet Zemlja je naš jedini dom i zato ga moramo poštovati, čuvati i voljeti! Isto kao što to radi 1.c (i učiteljica Ela, a i knjižničarka)!     Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju