preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Kraj kalendarske godine tradicionalno je vrijeme za novi “MATEJ” – list školske knjižnice. Ove godine izdali smo 24. broj!!!

 “MATEJ” je list naše školske knjižnice, godišnjak koji izlazi uoči Božića. Zanimljiv je jer piše o aktivnostima školske knjižnice i događajima iz svijeta knjiga kroz dva polugodišta različitih školskih godina. Glavna urednica “MATEJA” je školska knjižničarka, u uredništvu su Mladi knjižničari, a pomoć pri stvaranju priloga, tekstova i svega ostaloga pružaju i učenici, učitelji, profesori i djelatnici naše škole. Za knjižnicu se kaže da je središte/srce školskoga života pa tako nekako i “MATEJ” spaja sve dobro što se u školskoj knjižnici ostvaruje suradnjom školske knjižničarke s učenicima i učiteljima škole.

 “MATEJ” je sam po sebi podosta poseban. Jedan je od rijetkih listova koji piše isključivo o knjigama i životu jedne školske knjižnice jer školske knjižnice inače nemaju posebne školske novine. Ne bismo ih imali niti mi da naš ravnatelj, Josip Crnić, prof., nije prije 24 (!) godine došao na ideju pokrenuti poseban list koji, eto, “živi” i dan-danas! Ove godine je i posebno zanimljiv jer je u njemu zauvijek dokumentirana nova stvarnost u koju nas je gurnula epidemija koronavirusa. Nije bilo lako širiti znanje i dobre vibracije iz školske knjižnice kada je svaki kontakt sveden na minimum. No, nismo se dali i “MATEJ” br. 24 je tu! Bacite oko jer vas posebna poslastica čeka na zadnjim stranicama…

 “MATEJ” br. 24 možete čitati dolje u privitku, a kad dosadna korona napusti naše živote, moći ćete ga listati uživo i u našoj lijepoj knjižnici! Do tada čuvajte sebe, svoje najdraže i uživajte u knjigama u neograničenim količinama!

Mladi knjižničari i školska knjižničarka Jasminka Bertović, prof.

Priloženi dokumenti:
MATEJ 24.pdf

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju