preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

U knjižnici OŠ „Sveti Matej“ uvijek je živo i veselo, kako i mora biti kada ima više od 950 korisnika! No, u četvrtak, 8. svibnja 2014., naša je školska knjižnica postala i prava „sretna knjižnica“!!! Zahvaljujući duuuugogodišnjoj uspješnoj i plodonosnoj suradnji knjižnice OŠ „Sveti Matej“ i Matice hrvatske – Ogranak Viškovo, u goste su nam došle Karmen Delač-Petković i Dijana Arbanas, autorice super zanimljive, edukativne i nadasve simpatične slikovnice „Sretna kućica“ !

Čisto da potvrdimo epitet „najmnogoljudnije“ školice u Primorsko-goranskoj županiji, goste smo dočekali u punom sastavu s pet odjeljenja prvašića i njihovim učiteljicama (110 ljubitelja knjiga!), a da bi bilo veselije, pridružili su nam se i članovi Matice hrvatske – Ogranak Viškovo! Sreća je da imamo najljepšu školsku knjižnicu na svijetu pa smo svi, bez obzira na opću gužvicu, bez rezerve uživali u jednosatnom književnom susretu.

Autorica Karmen Delač-Petković ispričala nam je zanimljiv put stvaranja slikovnice, od same ideje (koja je nastala jednog kišnog dana u prenatrpanom Autotrolejevom prigradskom autobusu) pa do nastanka jedne od najljepših slikovnica koje se bave tematikom knjiga i knjižnica. Prvašići su dobili priliku naučiti neke nove informacije o procesu nastanka slikovnice, kao i o ljudima koji su zaslužni za njezino nastajanje (autori, ilustratori, nakladnici, sponzori, tiskari…). Ujedno smo saznali i zanimljivu pojedinost da Sretna kućica“ zaista postoji i da je to „Hrvatska čitaonica sela Kuti“, smještena u samom srcu našeg prekrasnog Gorskog kotara. Književni susret je dodatno „začinila“ super ekipica učenika iz OŠ Brod Moravice (Katja, Nika, Ivona, Paula, Gloria i Jakov), koji su pod „ravnanjem“ učiteljice Dijane Arbanas izveli igrokaz i na apsolutno originalan način, uz glumu i pjesmu, približili priču o Sretnoj kućici“ mnogobrojnoj publici. Zasluženo su zaradili ogroman aplauz prepune školske knjižnice i primjerak slikovnice „pojačan“ sočnom čokoladom! J

Šlag na kraju veselog književnog susreta bilo je super iznenađenje – autorice su svim prvašićima poklonile primjerak slikovnice „Sretna kućica“!!! Mi smo, naravno, za uspomenu na ovo prekrasno druženje dragim gošćama poklonili primjerak „Mateja“lista Mladih knjižničara i školskog lista „Tratinčica“. Sretni i bogatiji za jedno lijepo iskustvo, prvašići su otrčali kući čitati slikovnicu, a mi, „veliki“, zadovoljno smo zaključili da ovakva topla, zabavna, vesela, a poučna druženja, zaista potvrđuju pravu vrijednost postojanja i djelovanja školske knjižnice – cjeloživotno učenje kroz zabavu!

Još jednom istinski BRAVO za autorice „Sretne kućice“, naša iskrena želja je da im slikovnica uđe u školsku lektiru!

 

Jasminka Bertović Pupić, prof.,

                                                školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju