preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Upali lampicu i čitaj!

JUPIIIIIII!!! MJESEC KNJIGE je!!!  I to ne bilo kakav, već sav nekako blještav, sjajan, obasjan svjetlošću, koja sama po sebi okružuje pametne glave koje uživaju u čitanju…

Ovogodišnja manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ sva je u znaku odluke Opće skupštine UN-a, koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. U skladu s time, tradicionalna jednodnevna akcija s ciljem promocije knjiga i čitanja održala se 23. listopada 2015. diljem Lijepe naše pod geslom -  „UPALI LAMPICU I ČITAJ!“.

Kao i uvijek do sada, jake snage knjigoljubaca naše škole udružile su svoje pametne, načitane glavice i okupile se u školskoj knjižnici, ovaj put na čitanju pod svjetlošću lampice i ostalih svjetlosnih pomagala. Budući da nas ima k'o Kineza, nama jednodnevne akcije redovito traju dva (ili više) dana pa smo se ovog puta družili i 23. listopada, ali i 26. listopada, na dan kada obilježavamo Međunarodni dan školskih knjižnica!

Sasvim je suvišno naglašavati da nam je bilo SUPER!!! U našim dvosatnim druženjima za uvertiru smo pogledali dvominutni video uradak kojim nas UNESCO uvodi u Međunarodnu godinu svjetlosti, a onda smo malo pjevali („Blistaj, blistaj zvijezdo mala“, „Sunce sija, kiša će“), mnogo se smijali, a najviše čitali - što na hrvatskom standardnom jeziku, što na čakavštini, a nešto i na engleskom i njemačkom jeziku (čak)! Dragi mali čitatelji iz drugih razreda odlično su „odradili“ prvo glasno čitanje u životu, a vjerujte nam, nije to lak posao! Najprije su bili prestrašeni pa uzbuđeni, a onda jaaaako ponosni. Imali smo čast pogledati i dva originalna igrokaza: „Upali lampicu i čitaj!“ i „Čitanje uz lampicu“. Prvi su, s posebnim „scenskim efektima“, pripremili mali prijatelji iz 2.d (s učiteljicom Majom), a drugi je bio prava napeta drama u interpretaciji odličnih glumica iz 3.c razreda (redateljica: učiteljica Stela). 4.e je (opet) izradio genijalan plakat, koji je već na svom počasnom mjestu u knjižnici. Učiteljica Liljana iz 3.b razreda uspjela je barem na nekoliko minuta ušutkati veselu gomilicu od stotinjak trećaša pa nas je vratila u prošlost pričom o povijesti Viškova i crkvi sv. Mateja. Tako smo i mi u akciju promocije čitanja „ugurali“ projekt „Žive knjižnice“ (to vam je ono kada dođete u knjižnicu i posudite knjigu, ali su knjige ljudi, a njihove stranice zapravo su priče i iskustva iz života). Dvodnevno druženje i uživanje u knjigama i čitanju zatvorila je ekipica iz 3.e razreda riječima: “Tko čita – ne skita! Kad čitaš, postaneš bolji i ljepši!!!!

ZATO čitajte, učite, istražujte, budite znatiželjni!

Volite svijet, volite knjige.

P.S. Naravno, ništa od obilježavanja ovogodišnje akcije promicanja knjiga i čitanja ne bi bilo bez izuzetne pomoći i potpore fenomenalnih učiteljica! Stoga veliko H V A L A učiteljicama: Radmili, Antoniji, Maji, Sandri, Gordani, Liljani, Steli, Ivani, Ireni, Denis, Dijani, vjeroučiteljici Tanji, teacher Sandri &  Lehrerin Ani!


Jasminka Bertović Pupić, prof.,
                                                                                 školska knjižničarka
 
 
 
 
 

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju