preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

O4. svibnja 2012., s velikim veseljem, ugostili smo u školskoj knjižnici SUPER Željku Horvat-Vukelja! Veoma je zanimljivo (i znakovito) da je Željka bila naš gost na isti datum prije točno dvije godine, što dovoljno govori koliko se rado družimo s popularnom dječjom spisateljicom i duuugogodišnjom urednicom nadaleko poznate „Modre laste“.

Književni susret je školska knjižničarka, Jasminka Bertović Pupić, organizirala za drage, male prijatelje iz 3.A, 3.B, 3.C, 3.D i 3.E razreda. U pratnji svojih učitelja napunili su knjižnicu „do daske“ i jedan školski sat uživali u pričama, poukama, šalama i savjetima Željke Horvat-Vukelja.

Dragoj gošći smo na samom početku druženja poklonili primjerak jubilarnog, 15. broja „Mateja“ – Biltena Mladih knjižničara te se zahvalili Sandri & Dori, „curama“ iz „ŠKOLSKE KNJIGE“ bez čije pomoći ne bismo mogli organizirati toliko željeni književni susret!

Super iznenađenje dragoj Željki, ali i svima nazočnima, priredila je fenomenalna ekipica iz 3.B razreda. Učiteljica Liljana Host prevela je dio Željkina igrokaza „Reumatični kišobran“ na halubajsku čakavštinu i sa svojim super curama priredila mali scenski nastup pod nazivom „Reumatična lunbrela“! Antea, Dora, Lorena, Paola i Petra svojim su nastupom izmamile veliki osmijeh na Željkino lice i bile zasluženo nagrađene bučnim pljeskom oduševljene publike.

Kao i uvijek, Željka nam je u goste došla u pratnji svoje nadaleko poznate ljubičaste torbe - Ljubice Torbić, znane i pod umjetničkim imenom Violeta! Violeta je torba s mnogo pretinaca i džepića u kojima se krije bezbroj iznenađenja, sitnih stvarčica i rekvizita od kojih svaki nosi svoju priču s poukom.

„Plave rukavice“ prva je priča koju nam je naša gošća ispričala. Zapravo, nije to bila klasična priča već pravi film u kojem je Željka bila i scenaristica i redateljica, a glumci su bili naši Dominik, Alen, Anamarija i Alma. Priča je to o rukavicama i njihovom životu, komplikacijama do kojih dođe kada dogodi se ljubav i o sretnom kraju kada svatko nađe svoju srodnu dušu. Osim što smo se dobro nasmijali, složili smo se sa Željkinim zaključkom da do sada nismo vidjeli „nekog tako netalentiranog za navlačenje rukavica na ruke“ kao što je to naš Dominik!

Slijedila je priča o pužu koji uvijek puže samo uspravno pa ga je tako put doveo u Željkinu kuhinju gdje u ogromnoj krletki živi isto tako veliki papagaj Žak. Pužu su u strahu bile velike oči pa je papagaja zamijenio sa strašnim zmajem i pao u nesvijest te je morala intervenirati puževa hitna pomoć! Priča je to i o kukavicama koje se odmah nakostriješe i napadaju, ponašaju se ružno, a sve samo zato što se boje.

Nakon ispričanoga, Željka je malo provjerila znanje mnogobrojnih u publici pa su klinci morali zaključivati koji su elementi priče izmišljeni, odnosno što je dio stvarnosti. Odmah nakon toga slijedila je i provjera tjelesnih i misaonih sposobnosti u igri „vodoravno-okomito“. Tako je to uvijek kada nam je u gostima Željka Horvat-Vukelja. Ne samo da mnogo toga naučimo, nego se uvijek – i to baš uvijek – jaaaako dobro zabavljamo!

Za kraj gošća je pripremila priču o neopreznoj gospođi Lauri. Veliku pomoć ponovno je dobila od malih glumaca iz publike. Bila je tu gospođa Laura koja je pekla kolač, zatim dvije ptice koje su joj „pokljucale“ kolač dok je blebetala na telefon i jedan mikser koji joj je pomogao ispeći novi kolač. U pripovijedanje priče Željka  je uključila i svih stotinjak učenika iz publike, koji su joj s velikim zadovoljstvom pomagali pri stvaranju raznoraznih zvukova.

Prije nego što se oprostila od nas, Željka nam je, kao prava učiteljica, dala i ocjenu. Za zalaganje, kao i za znanje, ali i za lijepo ponašanje dobili smo jednu sendvič peticu! (za one koji ne znaju, to je petica koja i ispred i iza ima plus!!!).

 

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju