preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

3. ožujka 2016. ugostili smo u školskoj knjižnici dragu gošću - Tatjanu Udović! Poznata domaća spisateljica odabrala je svoju nekadašnju osnovnu školu za mjesto svečane promocije najnovijeg romana „Triesduja 2. dio“!

Za vedro i veselo druženje zaslužni su naši super sedmaši (njih osamdesetak) u pratnji profesorica (Tatjane Makovac, Ivane Marčelja, Vali Božić i Jelene Kustić). Uz ravnatelja Josipa Crnića i tajnicu škole Laru Dubrović, promociji knjige bili su nazočni i gđa. Jagoda Dabo, predsjednica Općinskog vijeća Viškovo, gđa. Mirna Međimorec, potpredsjednica Udruge za kulturu "Ča?", g. Mladen Hero, član Školskog odbora OŠ „Sveti Matej“, nekadašnji učenici naše škole te autoričini mnogobrojni prijatelji i kolege.

Za podizanje atmosfere i održavanje „veselog štimunga“ tijekom predstavljanja knjige zaslužan je bio poseban gost naše gošće, fenomenalni Nikola Peršić – Niki z Koktelsi, inače i sam jedan od likova u Tatjaninom novom romanu. „Tatjana se ekstremno trudi pisati o životu i problemima mladih i to staviti u knjigu. Dobio sam čast biti jedan od likova u knjizi i zato sam danas s guštom tu. Nadam se da će netko od vas nastaviti ovaj put, biti kreativan i zapisati dogodovštine iz vašeg školskog života“, poručio je Niki našim tinejdžerima.

Tijekom promocije Tatjana je pročitala ulomak knjige, a mlađahni dio publike poprilično je zabavila Nikijeva reakcija na činjenicu što se u tom dijelu knjige opisuje kako mu se tijekom vožnje autobusom u krilu našla jedna „bujna frizerka“. No, iako su u romanu opisane razne dogodovštine proizišle iz kreativnosti tinejdžera željnih akcije, Tatjana se u svom romanu dotiče i ozbiljnijih tema poput pitanja identiteta i problema koji zaokupljaju današnje mlade ljude, dok istovremeno poziva i potiče na altruizam, humanitarni rad i stvaranje boljeg svijeta.  

Književni susret završio je osvrtom Tatjane Makovac (nekadašnje Tatjanine profesorice hrvatskoga jezika): „Ovo je primjer kako se trudom i zalaganjem može postići mnogo toga! Na nama je da čitamo i podržimo Tatjanu, našu nekadašnju učenicu, u njezinim snovima i literarnim ostvarenjima!“

Promocija romana medijski je popraćena tekstovima na mnogim portalima te u Novom listu i Glasniku Općine Viškovo. Susret je super fotografijama ovjekovječio FOTO CHUCHA iz Viškova.

Roman „Triesduja 2. dio“ možete posuditi u omiljenoj vam školskoj knjižnici, također i kupiti posredstvom omiljene vam školske knjižničarke. Kako god, zanimaju li vas dogodovštine iz čuvenog busa „32“, nema vam druge nego duboko se zavaliti u neku udobnu fotelju/stolicu i knjigu u ruke… 

Jasminka Bertović Pupić, prof., 
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju