preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Promocija nove knjige Tatjane Udović u školskoj knjižnici

 

15. veljače 2018. u goste nam je došla Tatjana Udović i u našoj lijepoj školskoj knjižnici održala promociju najnovije knjige „Ki, ča mi?“. Nekadašnja učenica naše škole napisala je zbirku od sto čakavskih dijaloga s riječima od samo dva slova, čime je prikazala svu posebnost i bogatstvo čakavskog narječja.

Promocija se, kao i uvijek kada Tatjana gostuje u našoj školi, održala u poprilično vedroj i veseloj atmosferi za što su, uz gošćine prijatelje, najzaslužniji bili naši brojni petaši i sedmaši (pod budnim okom profesorica Makovac, Kovač & Varlaj). Tatjani smo na samom početku druženja poklonili najnovije brojeve lista školske knjižnice „Matej“ i školskog lista „Tratinčica“, u kojem je nekada davno započela sa svojim spisateljskim radom. Predstavljanje knjige „Ki, ča mi?“ započela je sama gošća čitajući čakavske dijaloge ispunjene humorom koji na najbolji način pokazuje duh čovjeka primorskog kraja. Našim učenicima svidjela se ta igra riječi pa su na poziv autorice i sami čitali dijelove knjige što je bilo jaaaako zabavno, pogotovo kada su pred publiku izišli „nečakavci“. U predstavljanju knjige sudjelovala je i profesorica Tatjana Makovac, nekadašnja Tatjanina učiteljica, za koju je gošća naglasila da joj je jedan od uzora. Do kraja druženja Tatjana Udović morala je odgovoriti na bezbroj pitanja ljubopitljive publike vezano uz svoj spisateljski i umjetnički rad.

Knjiga „Ki, ča mi?“ nalazi se na policama školske knjižnice za sve one koje zanima kako od jednosložnih domaćeh besed možete ispričati gomilu veselih štorija…             Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju