preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

NOĆ KNJIGE 2017.
„Knjiga – svjetlost u našim životima!“

 

Noć knjige 2017. održala se diljem Lijepe Naše u razdoblju od 21. do 24. travnja! Najdulja kulturna noć u Hrvatskoj „zagrlila je vikend“ istovremeno obilježavajući čak tri manifestacije - Dan hrvatske knjige i Dan planeta Zemlje (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja). Isto tako, zahvaljujući programu pod zajedničkim nazivom „Za one koji žele čitati više“, brojnim je školarcima diljem Hrvatske omogućila da prvi dan nastave nakon proljetnih praznika provedu uživajući u druženju s knjigama (24. travnja).

Brojno čitateljsko društvo iz OŠ „Sveti Matej“ također je „željelo čitati više“ pa smo se 24. travnja 2017. veselo okupili u školskoj knjižnici na matineji Noći knjige. Ugodno druženje s malim čitateljima (i njihovim dragim učiteljicama) započeli smo čitanjem, nastavili razgovorom (o knjigama, igrokazima, monolozima i dijalozima, ljepoti pisane riječi…) te na kraju sve to lijepo zaokružili prikazavši ljepotu knjige kroz raznolike oblike i medije.

Ovogodišnji program, kojeg smo nazivali „KNJIGA - svjetlost u našim životima!“, otvorili smo igrokazom „Mali princ“ u fenomenalnoj izvedbi odlične školske dramsko-scenske skupine. „Redateljica“ Jasmina Mamula, prof. i njezine glumice Maria Magdalena Ljubas, Antea Ljubas, Martina Kožul, Nina Damjanović i Tiziana Vratović oduševile su brojnu publiku koja ih je nagradila bučnim aplauzom. Nastavili smo u istom ritmu. Nina Damjanović je u izvedbi monologa „Divlji konj“ progovorila o zakonima koji nas okružuju i ogradama koje postoje svugdje oko nas. Pitanja koje si postavlja divlji konj, simbol odvažnog, ali i sumnjičavog čovjeka, ozbiljno su nas inspirirala za malu jutarnju „pričaonicu“. Prvi dio druženja zatvorila je izvanredna Maria Magdalena Ljubas izvedbom monologa „Novo doba“. Osim što nas je izuzetno zabavila i nasmijala, Maria nas je kroz lik djevojčice Elle podsjetila na neke osnovne životne vrijednosti – umjesto neprestanog trčanja i izvršavanja mnogobrojnih obveza, bolje je malo usporiti pa s voljenim osobama uživati u danu!

Druženje smo nastavili kreativnim radionicama u kojima smo crtali i reciklirali. Naša je škola ponosni vlasnik zlatnog statusa EKO škole pa smo tijekom matineje Noći knjige istovremeno i obilježavali EKO dan povodom Dana planeta Zemlje.

U programu su sudjelovali učenici drugih, četvrtih, petih, šestih i osmih razreda s učiteljicama (Jadranka, Radmila, Liljana, Stela, Ivana, Irena). Organizatori(ce) matineje Noći knjige 2017. u našoj knjižnici bile su, kao i uvijek, Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i Jasminka Bertović, prof., školska knjižničarka. 

Kao i kod svih akcija i programa koji se organiziraju u sklopu djelatnosti knjižnice OŠ „Sveti Matej“, ponovno smo našim malim korisnicima približili knjige kao neiscrpan izvor mašte i kreativnosti te promovirali čitanje kao neizostavni sadržaj koji obogaćuje naš svakidašnji život. Tko o svemu želi znati nešto više, sve mu na stranici nocknjige.hr piše!

Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju