preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

„Ljubav da se smrzneš“ u školskoj knjižnici

Postoje razne vrste ljubavi – od nekih se smrzneš, od nekih rastopiš, a od nekih postaneš pametniji. Za posljednju spomenutu vrstu ponekad nije potrebno učiniti ništa drugo osim voljeti čitati i prošetati do školske knjižnice.

Kao dokaz tome, školska knjižničarka je i ove godine u mjesecu ljubavi (veljači) iskoristila dane ispred, iza i oko Valentinova za veselo dvosatno druženje s prijateljima iz trećih razreda. Došetali su do školske knjižnice kako bi čitanjem i učenjem o ljubavi došli do novih znanja. Najprije smo čitali nepoznati tekst i tako provjerili vještinu čitanja. Odabrali smo priču „Ljubav da se smrzneš“ iz zbirke „Zabundane priče“ Tomislava Barana. Prekrasna je to priča o ljubavi između polarnog medvjeda Artura i ličke mrke medvjedice Milke, koja pokazuje i dokazuje kako je u ljubavi sve moguće. Čitajući ovu zabavnu i šaljivu priču možemo se uvjeriti koliko je moćna ljubav, ali i samo literarno djelo jer čitajući učimo i usvajamo mnoštvo novih pojmova i informacija.

U priči se medo Artur poslužio knjižnicom ne bi li saznao nešto više o Hrvatskoj i ljepotama Like. Da ne bi jedan najobičniji medvjed bio bolji od nas, krenuli smo njegovim medvjeđim stopama i bacili se u pretraživanje fonda školske knjižnice. Tražili smo (i našli!) sve o čemu smo u priči čitali, tj. informacije o Sjevernom polu, Eskimima, igluima, životinjama koje tamo žive, uvjetima života, ledolomcima i globalnom zatopljenju. Kad nam je postalo prehladno prebacili smo se malo bliže kući i proučili Liku i život poznatog ličkog mede, a na kraju smo zatvorili krug i pozabavili se i samim praznikom ljubavi.

Našu malu istraživačku avanturu započeli smo čitanjem ljubavne priče, a završili pretraživanjem časopisa, enciklopedija, leksikona i atlasa. Dobro smo se zabavili, mnogo toga novog naučili te ponovno potvrdili da je školska knjižnica pravo mjesto gdje nas ljubav za čitanjem vodi do novih informacija i znanja.        Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju