preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

U Mjesecu hrvatske knjige, na cijelom području Republike Hrvatske, svake se godine 23. listopada održava jednodnevna akcija s ciljem popularizacije čitanja kao neizostavnog kulturnog sadržaja koji obogaćuje naš svakidašnji život. J

Kao i sve knjižnice u Lijepoj našoj, i naša lijepa školska knjižnica ovom akcijom nastoji privući što veći broj čitatelja i okupiti ih zajedno oko knjiga i čitanja.

 

Prošlih smo godina 23. listopada čitali „POD ZVIJEZDAMA“, „POD KROŠNJAMA“ (… a kako je bilo kišno, čitali smo ispod nekadašnje legendarne palme u knjižnici…), „ZAJEDNO“ s nonama, nonićima, pranonama, djedovima i bakama neovisno o vremenskim (ne)prilikama, a povodom obilježavanja Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti te „NAGLAS“ povodom obilježavanja Europske godine čitanja naglas, a s ciljem popularizacije knjiga i čitanja iz užitka!

23. listopada 2014. mnoooogobrojna ekipa čitatelja iz 2. i 3. razreda okupila se u školskoj knjižnici i „ČITALA NEŠTO LJUBAVNO“!!!

 

         Prijatelji iz 3.a sa šeficom (učiteljicom) Denis uvijek pripreme nešto posebno pa smo tako i ove godine uz glasno čitanje mogli uživati i u tipično njihovoj interpretaciji igrokaza „Priča o ljubavi“. Posebno iznenađenje pripremili su nam knjigoljupci iz 3.e s učiteljicom Dijanom poklonivši knjižnici prekrasni „plakat srce“ s kojeg su čitali svoje uratke na temu ljubavi. Ostatak društva iz 3.b, 3.c i 3.d također se iskazao u izražajnom čitanju ljubavnih pjesmica i priča. Da ne bi sve ostalo samo na čitanju, druženje smo završili gromoglasnim pjevanjem izrazito ljubavne pjesme „Pero i Anja“. J

         Društvo iz 2.a, 2.b, 2.c, 2.d i 2.e razreda oborilo nas je s nogu svojim izražajnim čitanjem, ali i poznavanjem stranih jezika. Naša teacher Sandra uvježbala je s klincima iz 2.d čitanje ljubavnih pjesmica na engleskom jeziku i to je bilo „absolutely perfect“! No, kako nema ljepšeg jezika od hrvatskoga, čitali su naši drugaši ljubavne „stvari“ i na standardnome hrvatskome, ali i na lijepoj domaćoj čakavštini! Svaka čast klincima i puno hvala učiteljicama (Gordani, Lilici, Steli, Sandri i Ireni iz drugih razreda + Denis, Rini, Gogi, Dunji i Dijani iz 3. razreda) na podršci u ostvarivanju ove prekrasne akcije!

                                                                                                                                                                                            Jasminka Bertović Pupić, prof.,
                                                                                                                                                                                                       školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju