preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Od  „Izgubljenog Flegija“ do novih četveronožnih prijatelja

Ovo je bio baš poseban Mjesec knjige. Školska knjižnica je utihnula, ali snaga knjige i dalje vlada! Čitajući slikovnicu “Izgubljeni Flegi” dobro smo se zabavili, nešto i naučili te napravili dobro djelo. Upravo to i jest smisao i zadaća školske knjižnice koje niti bezobrana korona zaustaviti neće!

Cijela ova lijepa priča započela je još u mjesecu rujnu, kada nam je iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-e stigao dar - 25 primjeraka slikovnice “Izgubljeni Flegi”. Točnije, ovaj lijepi broj slikovnica naša je knjižnica dobila na dar zahvaljujući supersimpatičnoj gospođi Tei Trdoslavić pa joj se na tome još jednom najiskrenije zahvaljujemo. Školske knjižnice rijetko kada dobivaju darove pa je time ovaj poklon još draži i slađi! Slikovnicu “Izgubljeni Flegi” izdala je skupina KRAS koja se brine o zaštiti životinja. U slikovnici je prikazan odnos vlasnika i njegovog ljubimca koji osim ljubavi i zabave, podrazumijeva i obveze koje vlasnik ima prema svom ljubimcu.

Sada nastupamo mi! Zločesta korona je učenike “zatvorila” u učionice, nema druženja između razrednih odjeljenja, niti onih naših veselih fešti u školskoj knjižnici tijekom Mjeseca knjige. Međutim, čitati možemo uvijek i na sve načine jer knjiga uvijek pronađe put do čitatelja! Tako je školska knjižničarka uzela 25 primjeraka slikovnice “Izgubljeni Flegi” pod ruku i u Mjesecu knjige otišla u goste svim trećim razredima (pet odjeljenja!), a na Dan hrvatskih knjižnica (11.11.) i kod dragih prijatelja u Poseban razredni odjel. Korona ili ne, mi smo se fenomenalno zabavljali (poštujući sve mjere zaštite, naravno)! Čitali smo naglas, a znate i sami koliko je glasno čitanje korisno i važno. Nakon čitanja slijedile su rasprave o potrebi zaštite životinja, a posebno o potrebi odgovornog ponašanja prema kućnim ljubimcima.

Ali ni to nije sve! Priča o Flegiju podsjetila nas je da postoje životinje koje su zločesti vlasnici napustili. U blizini naše škole je Azil za nezbrinute pse pa smo odlučili barem malo uljepšati život psićima koji su zbog neodgovornih vlasnika dom pronašli na novom mjestu. Zajedničkom akcijom učenika Posebnog razrednog odjela i trećih razreda, njihovih učiteljica, nekolicine djelatnika škole i školske knjižničarke, uspjeli smo sakupiti odličan novčani iznos (1.280,00 kn!) kojim smo postali godišnji kumovi 4 psića iz azila!!! Naravno, velika zahvala ide i roditeljima naših učenika!

Program Kumstva je jedan od načina pomoći nezbrinutim psićima jer im tom humanom gestom omogućavamo nešto ugodniji život u azilu. Alija, Nika, Benito i Vuki naši su novi prijatelji. Zahvaljujući simpatičnoj gospođi Ivani, volonterki Društva za zaštitu životinja Rijeka, njihove fotografije možete pogledati u galeriji. Kada dosadna korona napusti naše živote, otići ćemo ih posjetiti i podragati njihove preslatke njuškice, iako bi bilo najbolje kada bi do tada već pronašli novi, topli dom.                    Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

Priloženi dokumenti:
Larina pjesmica.pdf

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju