preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Školski projekti

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

Omogućiti učenicima da na organiziran način ovladaju različitim životnim vještinama i tako budu bolje pripremljeni za rješavanje životnih izazova i budu manje skloni ovisnostima.
Jačanje samopoštovanja, povećanje sposobnosti donošenja odluka, djelotvornije komuniciranje, izbjegavanje nesporazuma, stjecanje novih prijatelja, zauzimanje za vlastita prava, odbijanje alkohola, cigareta, droge, odupiranje reklamnim i drugim pritiscima.

 

UČENIČKA ZADRUGA „MALIK“

Razvijanje likovnog izražaja i razumijevanja likovne umjetnosti, estetskog senzibiliteta i smisla za lijepo - razvoj znanja, stavova, vještina i sposobnosti potrebnih za razumijevanje i usvajanje likovne osjetljivosti i estetske kritičnosti, razvijanje kreativnosti, apstraktnog i kritičkog mišljenja, istraživalačkog i stvaralačkog duha, ustrajnosti, estetske inteligencije kao i težnju za izvrsnošću.

 

PROJEKT DABAR

Poticati učenike da razmišljaju izvan okvira. Analizirati uzorak, pronalaziti ispravan redoslijed, sortirati i razvrstavati, odrediti prioritet, dosljednost kroz predložak, algoritam, varijante, stablo mogućnosti, logičke operacije i koordinate.

 

PROJEKT „VIŠKOVO PLIVA“

Poučiti vještini plivanja učenike 2. razreda osnovnih škola, smanjiti broj neplivača i tako utjecati na smanjenje nesreća u vodi, podići samopouzdanje i hrabrost učenika usvajanjem novih vještina, pravilan rast i razvoj učenika, jačanje fizičkih obrambenih mehanizma  te osvješćivanje vrijednosti plivanja i vodenih sportova.

 

EKO-DAN ŠKOLE

Usklađivanje i prilagođavanje programa Eko-škola hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu. Uvođenje posebnih programa zaštite okoliša. Nastojati ispraviti štete počinjene u okolišu. Upozoravati javnost o problematici okoliša. Osigurati uvjete za trajno i pravodobno informiranje javnosti i sudjelovanje u svim predviđenim aktivnostima.

 

„GROBNIČKE JESENI“

Upoznavanje mjesta i njene povijesti povezivanje nastavnog gradiva sa stvarnim životom - samostalno uočavanje posebnosti mjesta - prenošenje običaja i kulture na nove generacije.

 

KARNEVALSKA SKUPINA ŠKOLE „SVETI MATEJ“ VIŠKOVO

Projekt je namijenjen učenicima razredne nastave radi uključivanja učenika u dječje maškarane povorke odnosno planirano sudjelovanje na Halubajskom karnevalu i Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci.

 

ZDRAVSTVENI ODGOJ

Zdravo življenje i odnos prema okolini. Razvoj zdravih životnih navika od rane razvojne dobi učenika.

 

GRAĐANSKI ODGOJ

Osposobiti učenike da postanu aktivni i odgovorni građani koji sudjeluju u razvoju demokratske građanske kulture, poučiti učenike da opstanak demokracije ovisi o znalačkom i aktivnom sudjelovanju građana u odlučivanju na svim razinama, ponuditi učenicima odgovarajuće znanje, vještine i stajališta za korištenje intelektualnih alata kojima se unapređuju demokratske procedure kao što su procjena valjanosti načela, pravila i zakona te učinaka djelovanja vlasti, ali i vlastitog djelovanja

 

HUMANITARNE AKCIJE

Cilj je senzibilizirati učenike za potrebe drugih, ukazati na nužnost dijeljenja materijalnih dobara, učenje solidarnosti, razvoj ekološke svijesti učenika, razvoj svijesti o zaštiti životinja i odgovornom posjedovanju kućnih ljubimaca, prevencija nepoželjnih oblika ponašanja, razvoj empatije kod učenika, promicanje društveno-humanističkih vrednota u okviru odgojno-obrazovne djelatnosti školske knjižnice.

 

VOLONTERI – POMOĆ U UČENJU

Pružanje dodatne podrške i pomoći učenicima koji postižu slabije školske rezultate te su izloženi raznim razvojnim rizicima ili već manifestiraju određene emocionalne, psihičke ili tjelesne teškoće.

 

BUDIMO ODGOVORNI

Pripremati, osposobiti i ojačati učenike za život i djelovanje u novonastalim okolnostima vezanim uz pandemiju COVID-19. Razvijati kod učenika odgovornost i higijenske navike te ih upoznati s načinima samostalnog kreiranja slobodnog vremena.

 

VEČER MATEMATIKE

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju