preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Obilježavanje manifestacije „Mjesec hrvatske knjige 2012.“ obogatili smo druženjem s proslavljenim riječkim olimpijcem - 30. listopada 2012., u školskoj knjižnici, ugostili smo ARAMISA NAGLIĆA!


Sama ideja druženja sa slavnim članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca potekla je od Vali Božić, nastavnice TZK-e u našoj školi, koja je i glavni organizator druženja. Nažalost, „friški“ zlatni olimpijac Samir Barać bio je zauzet sportskim, a Snježana Pejčić i Mirza Džomba poslovnim obvezama. Najviše nam je žao što zbog privatnih razloga nije došao Zdravko Ćiro Kovačić, legenda riječkog i hrvatskog sporta.

Nakon napetog iščekivanja, točno u 17.00 sati, praćen gromoglasnim pljeskom u školsku knjižnicu ušao je Aramis Naglić, slavni hrvatski košarkaš i olimpijac! Voditeljica programa, Eliana Makovac iz 7.b, imala je čast, u ime učenika i djelatnika naše škole, pozdraviti sjajnog riječkog sportaša. Dora Lucia Nujić, iz 7.c ispričala nam je priču o postanku i duhu Olimpijskih igara, a „šestaši“ Matija Starčević i Antonela Ožanić podsjetili su nas na osnovne simbole - olimpijsku baklju, odnosno grb i zastavu Olimpijskih igara. Uvodni dio programa zatvorila je Antonia Buterin iz 6.b s nekoliko riječi o samom Aramisu Nagliću.

Glavni dio druženja, kakvog samo poželjeti možete, pripao je slavnom riječkom olimpijcu. Aramis Naglić ispričao nam je kako je tekla njegova životna sportska priča i punih sat vremena strpljivo odgovarao na mnoga pitanja znatiželjnih učenika. U 23 godine profesionalnog bavljenja sportom, od riječkoga „Kvarnera“, uz mnogo truda i odricanja, uspona i padova, mnogih sportskih uspjeha, posebno je ponosan na dva naslova prvaka Europe s nekadašnjim splitskim klubom „Jugoplastika“ i srebrnom medaljom s Olimpijskih igara 1992. godine u Barceloni. Kao mlađi volio je čitati pustolovne knjige i „gutao“ je stripove. Najdraži dječji pisac mu je Mato Lovrak, matematika mu baš i nije bila najdraži predmet, a osim tjelesnog, volio je povijest i zemljopis. Poručio je klincima da budu uporni i ne odustaju od svojih želja te da uvijek prihvaćaju autoritet i uživaju u onome što rade.

Na kraju izuzetno poučnog i veselog druženja ravnatelj škole, Josip Crnić, prof. i nastavnica TZK-e, Vali Božić, predali su dragom gostu darove za uspomenu na današnji dan – Monografiju OŠ „Sveti Matej“ i grb Olimpijskih igara izrezbaren u drvu. Aramis Naglić nije krio oduševljenje druženjem s učenicima i djelatnicima OŠ „Sveti Matej“ te se iskreno zahvalio na darovima i toplom gostoprimstvu.

Program Druženja s olimpijcima završili smo gledanjem dokumentarnog filma „Riječki Olimpijci“, koji opisuje nastupe vrhunskih riječkih sportaša od Olimpijskih igara u Parizu 1924. do Londona 2012. godine.

O susretu učenika OŠ „Sveti Matej“ s olimpijcem Aramisom Naglićem možete čitati i u prilogu Školski list u Novom listu od 05. studenoga 2012. godine.

Vali Božić, nastavnica TZK-e i

Jasminka Bertović Pupić, prof., školska knjižničarka

 

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju