preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Na kavi s I. B. Mažuranić

Noć knjige 2016. održala se diljem Lijepe Naše u petak 22. travnja, uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige! Slavili smo dvije velike obljetnice – 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa i stotu (!) godišnjicu od prvog objavljivanja „Priča iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić.

U našoj lijepoj školskoj knjižnici družili smo se na matineji Noći knjige, gdje smo na kavi ugostili našu dragu Ivanu Brlić-Mažuranić! Sto je godina prošlo od kada su nastale njene „Priče iz davnine“ pa je ovo bila savršena prilika savršenoj Ivani na savršen način, kako samo djeca znaju, pokazati što se događa u književnosti danas, kakve se različitosti i novine kriju u knjigama našeg vremena te kako današnji mali čitatelji doživljavaju knjige i književnost.

U uvodnom dijelu programa učiteljica Jadranka Novak predstavila je svoju najnoviju taktilnu slikovnicu „Ružno pače“ te nas je počastila poučnom pričom o slikovnicama koje se čitaju dodirom i spoznavanju svijeta u kojem žive djeca s oštećenim vidom. Nastavili smo igrokazom „Bijeli klaun“, koji su nam pripremili Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i članovi školske dramsko-scenske skupine, učenici 7. i 8. razreda. Igrokaz također govori o različitosti, o dječaku koji je daltonist. Šlag na kraju uvodnog dijela programa bio je poučan igrokaz „Rođendanska svađa“, koji su same napisale Laura i Maria iz 3.c, a kod pripreme im je „nešto malo“ pomogla i učiteljica Stela Štrković.

Slijedile su kreativne radionice na kojima smo Ivani Brlić-Mažuranić pisali pisma, priče i izrađivali stripove u kojima smo prikazivali današnji svijet i svijet koji bismo željeli živjeti – svijet u kojem je različitost bogatstvo!

Sudjelovali su učenici prvog, trećih, petih i sedmih razreda s učiteljicama (Jadranka, Gordana, Liljana, Stela, Ivana, Irena, Tanja, Jelena). Organizatori(ce) matineje Noći knjige 2016. u našoj školi bile su (ponovno) nezamjenljiva Jasmina Mamula, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i (hostesa) Jasminka Bertović Pupić, školska knjižničarka.

Kao i kod svih akcija koje se organiziraju u školskoj knjižnici i ovoga puta smo kroz edukativnu zabavu uspjeli najmlađima promovirati knjige i čitanje kao neizostavni sadržaj koji obogaćuje naš svakidašnji život. Više o svemu što se događalo u našoj školskoj knjižnici, ali i u knjižnicama diljem Hrvatske, možete saznati i na stranici nocknjige.hr.

P.S. Ivana nam je rekla da se odlično provela na matineji Noći knjige u našoj školskoj knjižnici i da joj je baš drago što se djeca i u ovim modernim vremenima vole druže s knjigama…

Fotogalerija

Jasminka Bertović Pupić, prof.
školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju