preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Vesela ekipa učenika petih razreda (njih 130:) odlučila je jedan dan
provesti u prekrasnoj Dječjoj kući u art-kvartu „Benčić“.
Bili su toliko dobri pa su odlučili sa sobom povesti i nekolicinu profesorica
i školsku knjižničarku, također.

 

Vesela i šarena Dječja kuća bila je taj utorak još bučnija i veselija jer su unutrašnjost ciglene zgrade ispunili mnogobrojni petaši OŠ „Sveti Matej“. Iva Marčelja, organizatorica programa u Dječjoj kući, imala je pune ruke posla dok je raspoređivala „A“, „B“, „C“, „D“ i „E“ odjeljenje po „odajama“ i katovima čarobne Dječje kuće. Bilo je to odlična terenska nastava, pravi mix igre i učenja.

U Dnevnom boravku smo slušali zanimljivo predavanje o povijesti Dječje kuće i planovima za budućnost art-kvarta „Benčić“. Nakon toga smo se uputili na kat u čarobnu zelenu sobu nazvanu „Šuma Striborova“ pa u Kino studio gdje smo uživali u odličnom filmu „Ljeto kada sam naučila letjeti“.

Slijedi treći kat i – „STRIBOR“!!! U odjelu Gradske knjižnice za djecu ugostila nas je knjižničarka Lorena, dobro poznata većini knjigoljubaca jer je nekada radila u našoj školi. Odlično smo se proveli jer smo kroz igru i akciju upoznali fond i usluge koje „Stribor“ nudi svojim malim korisnicima. Uživali smo u prekrasnom prostoru i veselo se muvali među policama prenatrpanim odličnim knjigama. Za nas, knjiške moljce, „Stribor“ je raj na Zemlji!

Avantura je završila na zadnjem katu Dječje kuće, u Kontejneru, prostoru za različite aktivnosti. Tu smo dobili u ruke dobre stare bojice, flomastere, škarice i papir u obliku filmske vrpce, pustili mašti na volju i nacrtali vlastiti film na temu „Što mi se najviše svidjelo u Dječjoj kući?“.

Uživali smo u svemu, ali u „Striboru“ najviše! Mjesec knjige je, a „Stribor“ nudi svakakve zanimljive programe i akcije pa evo nas jako brzo natrag…                 Fotogalerija

TražilicaKalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju