preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Obilježili smo Svjetski dan multiple skleroze 2017.

 

Zadnja srijeda u mjesecu svibnju dan je kada se obilježava Svjetski dan multiple skleroze. Multiplu sklerozu još zovu i bolest s tisuću lica jer se simptomi i njihova učestalost razlikuju od osobe do osobe te je svakom oboljelom potrebna posebno prilagođena terapija koja im pomaže u podizanju kvalitete života. Ipak, bez obzira na sve teškoće, od oboljelih osoba najčešće ćete čuti rečenicu: „Imam multiplu, ali bolest nema mene!“ Uostalom, akronim naziva bolesti ima odlično značenje – MS = MOGU SVE!

Naši dragi prijatelji, članovi Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije, zaista mogu sve! Ovogodišnji Svjetski dan multiple skleroze obilježili su manifestacijom nazvanom „Movi Se!“. Šetnjom od prostorija Društva u Kružnoj ulici riječkim Korzom do hotela Continental željeli su skrenuti pozornost sugrađanima na oboljele od multiple skleroze i srodnih bolesti, ali su isto tako željeli senzibilizirati javnost o potrebama oboljelih.

Podršku i ljubav definitivno imaju kada je riječ o OŠ „Sveti Matej“ Viškovo! Obilježavajući Svjetski dan multiple skleroze 2017. ušli smo u šestu godinu (!) od kako provodimo humanitarno-ekološku akciju „Čepovima boca do invalidskih kolica!“, kojom štitimo okoliš i pomažemo prijateljima iz Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije. Nažalost, zbog brojnih školskih obveza nismo bili nazočni na samoj manifestaciji „Movi se!“, ali smo se „movili“ dva dana ranije i u prostorije Društva u Kružnoj ulici donijeli pedesetak velikih vreća puuuunih PVC čepova. Kako je sama akcija potekla iz školske knjižnice Školu su, naravno, predstavljali Mladi knjižničari u pratnji školske knjižničarke Jasminke Bertović, a podršku su dale i nastavnica Vali Božić te Lara Dubrović, tajnica škole. Dostavu čepova u prostorije Društva ne bi bilo moguće izvesti bez velikog angažmana tate Zdjelara koji nam već tradicionalno pomaže pri prijevozu. Svih ovih godina u akciji aktivno sudjeluju učenici i djelatnici Škole sa svojim obiteljima. Pomažu nam i brojni mještani Viškova, Rijeke i ovog dijela Primorsko-goranske županije, kao i dobri ljudi iz različitih dijelova Lijepe Naše, poput gospođe koja nam je upravo uoči obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze čepove poslala poštom iz Siska!

Sakupljajući PVC čepove ne samo da čuvamo okoliš od zagađenja, već činimo jako dobro djelo i pomažemo dragim ljudima iz Društva multiple skleroze PGŽ u dobivanju sredstava i pomagala koja su im potrebna. Pomažemo i mnogo više jer im pokazujemo da imaju našu podršku i ljubav! Nastavljamo punom parom dalje jer DOVOLJNO JE MALO DOBRE VOLJE ZA NAPRAVITI VELIKO DOBRO DJELO!      

Fotogalerija                                                 

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

 

 

 

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju