preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

12. travnja 2012. godine u školskoj knjižnici ugostili smo dječju spisateljicu (i nekadašnju učenicu naše škole) Tatjanu Udović. Učenicima 1.A, 1.B, 1.C i 1.D razreda predstavila je svoju novu slikovnicu – „Halubajski zvončari“.

Ljubav prema Halubajskim zvončarima prenosi se u obitelji Tatjane Udović kroz generacije pa je sasvim očekivano da je tu tradiciju, kroz slikovnicu, htjela približiti najmlađima.

Bez obzira što je slikovnica svoju promociju pred stotinjak prvašića OŠ „Sveti Matej“ doživjela u doba kada je „pusno vreme“ bilo daleko iza nas, susret je protekao veselo i bučno, u pravom maškaranom ozračju. Tatjana je mališanima kroz priču o malom Iviću i njegovom „nonotu“ ispričala legendu o Halubajskim zvončarima i približila mališanima prošlost i običaje Halubja.

         Legenda o Halubajskim zvončarima, kao i tradicija maškara u našemu kraju, većini je klinaca već bila jako dobro poznata pa su se bez imalo ustručavanja javljali za riječ kada je gošći trebala pomoć u prepričavanju ove srdačne priče. Čak su i naši pravi Mići zvončari uživo pokazali kako se to kreću i ponašaju zvončari tijekom svojeg pohoda po Halubju. Također, našoj smo se gošći pohvalili kako i mi držimo do tradicije te svake godine na pusni utorak „klasičnu“ nastavu zamijenimo „maškaranim danom“ (nastavom pod maskama), koji svoj vrhunac doživljava dočekom Halubajskih zvončara ispred škole!

Slikovnica „Halubajski zvončari“ namijenjena je djeci, ali i svima koji su željno očekivali toplu priču o potrebi čuvanja ljepota i vrijednosti tradicije. Tatjana Udović u sebi nosi neiscrpnu dozu ljubavi prema djeci i svom halubajskom kraju što je savršeno spojila u ovoj priči. Dođite u školsku knjižnicu, posudite slikovnicu „Halubajski zvončari“  i čitajte!

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju