preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

„Ježeva kućica“ – nova taktilna slikovnica učiteljice Jadranke Novak

Stigao nam je Mjesec knjige, a s njim i nova, dvanaesta (!) taktilna slikovnica učiteljice Jadranke Novak! Čitatelji ove mrežne stranice, kao i čitatelji školskog lista „Matej“, jako dobro znaju tko je učiteljica Jadranka Novak. Učiteljica Jadranka izrađuje taktilne slikovnice još od davne 2010. godine kada se velikodušno odazvala na sudjelovanje u akciji „Knjižničari knjižnici!“, kojom su knjižničari PGŽ-e tada krenuli pomagati u izgradnji fonda Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u OŠ Pećine.

Sama izrada taktilne slikovnice nije nimalo jednostavna jer se treba pridržavati pravila i smjernica s vrlo preciznim uputama, a učiteljica Jadranka do danas ih je izradila čak 12: „Cvjetni pozdravi“, „Ružno pače“, „Postojani kositreni vojnik“, „Crvenkapica“, „Trnoružica“, „Plesna haljina žutog maslačka“, „Tri praščića“, „Lisica i roda“, „Plavo puce“, „Maca papučarica“, „Dome, slatki dome“ i „Ježeva kućica“.

Broj slikovnica i knjiga za osobe s oštećenjem vida vrlo je malen, a one koje postoje iznimno su skupe. Zahvaljujući učiteljici Jadranki djeca s oštećenjem vida mogu uživati u slikovnicama i književnim djelima koja im inače ne bi bila dostupna. Neke od njezinih slikovnica bile su dio međunarodne izložbe „Dodirni priču“ u Tiflološkom muzeju u Zagrebu, čime je rad naše učiteljice dobio i međunarodnu potvrdu. Poznavajući učiteljicu Jadranku, njoj je gotovo uvijek bitnije što u njenim taktilnim slikovnicama uživaju mališani koji čitaju prstićima i srcem.

„Ježeva kućica“ jedna je od najpoznatijih priča za djecu u kojoj nas hrabri jež na vrlo jednostavan način uči da trebamo biti skromni i cijeniti ono što imamo. Zahvaljujući isto tako skromnoj učiteljici Jadranki, u ovoj lijepoj priči uživat će i svi korisnici  Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida. Bravo!          Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 23. 10. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju