preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane

Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane obilježava se 29. rujna, a mi ga tradicionalno obilježavamo u školskoj knjižnici na pravom pravcatom tulumu čitanja. Zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede RH svi prvašići u Hrvatskoj dobivaju na dar slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“. Nama je to odličan povod za prvo pravo druženje i upoznavanje prvašića s knjižnicom kao super mjestom u kojem uživamo u čitanju i stječemo razna znanja i vještine.

Slikovnica „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ na zabavan i poučan način uči mališane da je za proizvodnju hrane potrebno mnogo truda i vremena te pojašnjava što je to otpad od hrane i kako bismo se svi, maleni i veliki, trebali ponašati da ga smanjimo. Kroz cijelu slikovnicu nas vodi jako zanimljiva vila Pia pa su prvašići veoma pažljivo slušali priču koju im je knjižničarka čitala te vrlo aktivno „raspravljali“ o pročitanome. Odlična je stvar da im slikovnica ostaje kao dar pa će u njoj moći uživati i dalje, čitajući je sa svojim najmilijima. Školskoj knjižnici je na dar ostalo pregršt fenomenalnih crteža u kojima su prvašići pokazali kako su doživjeli slikovnicu.

Prvašići su naučili da otpad od hrane ima negativne utjecaje na okoliš i klimu pa naša Zemljica pati, a da ne govorimo kako je užasno bacati hranu dok negdje netko nema i gladuje. Znanje vrijedi jedino ako se dijeli pa ćemo rado s vama podijeliti što nas je ova zanimljiva slikovnica naučila: „Hrana nije otpad, nije smeće, za nju imamo planove veće - pojedi, podijeli, spremi i štedi jer tako hrana više vrijedi!“.              Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 9. 10. 2023.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju