preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
 

Kao i svake školske godine, početkom 2. polugodišta školska knjižnica je najmlađim korisnicima širom otvorila svoja vrata (u šareni svijet znanja). Tradicija nalaže - vrijeme je za svečano primanje prvašića u članstvo školske knjižnice OŠ „Sveti Matej“! Jupiiiiii!

25. siječnja 2016. probili su led prijatelji iz 1.A,  27. siječnja 2016. stigla nam je ekipica iz 1.D, 1. veljače 2016. mališani iz 1.E, 4. veljače 2016. ljubitelji knjiga iz 1.C i kao šlag na kraju, 10. veljače 2016. klinci iz 1.B!

„DJECA KOJA ČITAJU, POSTAJU LJUDI KOJI MISLE!“. Čitanjem knjiga učimo, otkrivamo nova znanja, zabavljamo se, razvijamo rječnik, govorne vještine i obogaćujemo um i duh. Čitanje je zakon! Zato su sada, kada su naučili čitati, mali prvaši postali punopravni članovi naše lijepe školske knjižnice. A moramo priznati – i najdraži članovi!

U veselom dvosatnom druženju pričali smo o knjigama, knjižnicama, o tome što se smije, a što ne smije raditi u knjižnici, kako se ponašati (i s knjigama, i u knjižnici, a i u životu). Naučili smo ih da sve u školskoj knjižnici ima svoje mjesto te kako posuđivati knjige. Mnogo toga je našim prvašićima  poznato te su već znali „da se knjige ne bacaju po podu“, „ne daju psu“,  „da se po knjigama ne slini“, „da ne šaraš po knjigama jer su onda ružne kao i one koje čitaju veliki iz 5. razreda“… Mnogi su već članovi nekih drugih knjižnica poput „one tamo dole gdje se sada kopa“, a neki čak i „jedne knjižnice u Njemačkoj“…

Prvi pravi posjet školskoj knjižnici i prva posudba trebaju mališanima ostati u trajnom i ugodnom sjećanju, zato mi našu knjižnicu redovito lijepo „ušminkamo“, postavimo pano i postere dobrodošlice te priredimo i mini izložbu s najinteresantnijim slikovnicama. Također se i tradicionalno (edukativno) igramo. Riječ je o „SLOVARICI“, igrici u kojoj kroz igru slovima i riječima provjeravamo znanje abecede. To je redovito najzanimljiviji i najglasniji dio druženja u kojem potičemo timski rad i učenje kroz igru. Na samom kraju dvosatnog druženja uvijek slijedi nagrada! Ove godine u obliku kultnog crtića „Baltazar“ da klinci upoznaju i dio povijesti slavne Zagrebačke škole crtanog filma.

Primanje prvašića u članstvo školske knjižnice svakako je jedna od najljepših, ali i najodgovornijih zadaća u okviru djelatnosti školske knjižnice. To je druženje u kojem mališane uvodimo u magični svijet knjiga i pisanih riječi, ona prva, najvažnija stepenica u odgoju mladog čitatelja, koji će od ovoga dana razvijati vještine potrebne za cjeloživotno učenje. Upravo zbog toga, naše je prvo pravo druženje završilo savjetom: „ČITAJ!!! Knjige mijenjaju život nabolje. Svi koji čitaju to znaju!“ 

Jasminka Bertović Pupić prof.,

         školska knjižničarka

TražilicaKalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju