2019-11-26 08:56:33

Grobnička jesen 2019.

U sklopu Grobničkih jeseni 2019. godine 27. rujna održana je priredba Darovani - Mladi su bašćine glasi u kaštelu grada Grobnika. Prethodio joj je likovni i literarni natječaj , a nagrađeni su likovni uratci te prozna i poezijska djela učenika primorskih škola. Pod mentorstvom profesorice Tatjane Makovac učenici 7.b razreda Noemy Blažić, Tia Juretić i Fran Blažić  pročitali su svoje pjesme. Gledatelji su uživali u pjesmama Vokalne skupine Zvir te skladbama grobničke umjetnice Dubravke Veljačić na violini. Svi nagrađeni učenici među kojima su i Una Tadić iz 7.b i Stela Mitrović iz 8.a za likovne radove dobili su priznanje, a potom su  prisustvovali otvorenju likovne izložbe. Njihova mentorica je profesorica Inga Galović.  Nagrađeni učenici su 10. listopada otišli na nagradni edukativni izlet u Pazin.

7. studenog održana je tradicionalna zajednička priredba na kojoj su, osim naše škole, sudjelovali učenici OŠ „Čavle“, OŠ „Jelenje-Dražice“, OŠ „Kraljevica“, OŠ „Kostrena“ i OŠ „Hreljin“. Naši učenici predstavili su se dvjema točkama. Recital „Ča more more“ izveli su učenici 7.b razreda: Sandro Cetina, Noemy Blažić, Tia Juretić i Fran Blažić. Pripremala ih je profesorica Jasmina Mamula. Pod mentorstvom profesorice Vesne Martić nastupila je učenica 7.e razreda Dora Bokulić koja je otpjevala pjesmu „Dojdi“ i svojim prekrasnim glasom ostavila bez daha sve prisutne u dvorani Sokolana u kaštelu grada Grobnika.

Naša škola imala je i izložbu radova učenika viših razreda i maketama grupe modelara koju je pripremila učiteljica Irena Zubčić.

I ove godine mnogobrojni sudionici 27. Grobničke jeseni osvijestili su važnost očuvanja, zaštite i promicanja čakavskog narječja i tradicije našega kraja.     Fotogalerija

 

Fran Blažić, 7.b


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo