2019-10-22 08:28:00

Izvješće o ekskurziji

17.09.2019. osmi razredi krenuli su na trodnevnu ekskurziju u Makarsku.

 Na putu prema Splitu stali smo razgledati Sokolarski centar. Bilo je zanimljivo vidjeti sokolove i sove. Po dolasku u Split posjetili smo Dioklecijanovu palaču, a zatim krenuli u Omiš. Vozili smo se lađama po Cetini  i to je bilo lijepo iskustvo. Pomalo umorni, predvečer stižemo u Makarsku. Nakon večere uživali smo u noćnom kupanju.

Sljedeći dan prošetali smo do rive odakle smo brodom krenuli prema Braču. Usput smo se zaustavili na Hvaru u Jelsi. Tu smo uživali u šetnji i razgledavanju do ručka koji nas je čekao na brodu. Na Braču smo posjetili Bol i prošetali do poznate plaže Zlatni rat. Uživali smo u druženju i kupanju. Predvečer smo se brodom vratili u Makarsku. Nakon večere u hotelu ponovno smo išli na noćno kupanje i malo se rashladili prije spavanja.

Treći dan rano  krećemo u Šibenik. Pomalo pospani i umorni razgledavali smo Šibensku katedralu i nastavili put autobusom prema NP Krka. Uživali smo u prekrasnoj prirodi i veličanstvenim slapovima, a zatim smo se brodom vozili do Skradina gdje smo imali ručak. Poslije ručka krenuli smo prema Rijeci i navečer stigli umorni i zadovoljni.
Kroz sve dane pratilo nas je lijepo vrijeme,a nije nam nedostajalo zabave, smijeha, pjesme, druženja i sitnih nepodobnosti. U tako lijepom druženju ekskurzija će nam ostati u lijepoj uspomeni koje ćemo se dugo sjećati.       Fotogalerija

Antonio Kinkela 8.d


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo