2019-10-08 12:08:13

Terenska na Krk

U srijedu 2. listopada 2019. šesti razredi krenuli su na terensku nastavu na Krk bolje upoznati prošlost otoka. Od vodiča smo u autobusu, još prije nego što smo stigli, slušali o važnim događajima i znamenitostima tog našeg otoka. Ubrzo smo stigli u grad Krk te prošetali uz zidine koje okružuju stari grad, a vidjeli smo i njegove trgove i katedralu. Nastavili smo put prema Jurandvoru, ali smo se zaustavili kod glagoljskog slova A koje predstavlja početak Bašćanske staze glagoljice postavljene po cijeloj Bašćanskoj dolini.

U Jurandvoru smo pogledali film o pronalasku Bašćanske ploče, a onda u crkvi svete Lucije vidjeli i njezinu kopiju te puno naučili o tom važnom spomeniku hrvatske pismenosti na glagoljici.

Zatim smo se uputili prema Baškoj gdje nas je na ulazu dočekalo veliko slovo B na glagoljici, a onda smo ih pronašli još nekoliko i doznali kako su i od čega napravljeni. Još smo malo prošetali i uživali na suncu i u slobodnom vremenu, a onda je došlo vrijeme za povratak. I kiša nas je ispratila s naše prve terenske nastave u ovoj školskoj godini. Fotogalerija

 

Paula Žiganto 6.e


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo