2019-10-02 15:48:41

Sportske igre

U petak, 27.09.2019. održane su 11. Riječke sportske igre za djecu i učenike s teškoćama u razvoju u Sportskom Centru Zamet. Igre je organizirao Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke. Na Igrama je sudjelovalo 200-ak djece iz 15 institucija.

Za Osnovnu školu „Sveti Matej“ Viškovo natjecalo se četiri učenika i jedna učenica iz posebnog razrednog odjela. Natjecali su se u atletskom poligonu i u nogometu. Kao pratnja podržali su nas socijalna pedagogica, pomoćnica u nastavi i neki od roditelja.

Cilj ovih Igara je djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšati samopouzdanje, omogućiti im priliku za zajedničko druženje, razvijanje vještine pomoći u grupi te na kraju pružiti im priliku za sretne i radosne trenutke.

Na kraju Igara svi sudionici dobili su medalje za sudjelovanje, što je posebno razveselilo sve prisutne. Nakon primanja medalje bio je organiziran ručak, poslije kojeg smo se uputili u Udrugu Svjetionik koja nas je ugostila i počastila nas za naš silan trud i uspjeh. Bilo je tu puno grickalica i igrački, ali najviše su se učenici obradovali šampanjcu (za djecu naravno). Sve u svemu divno proveden dan koji je bio posebno značajan za sve učenike koji su sudjelovali. Njihovoj sreći i radosti nije bilo kraja, što možete makar i dijelom vidjeti na priloženim fotografijama.

Veselimo se Igrama iduće godine!

Dajana Stjepanović, učitelj rehabilitator PRO


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo