2022-05-13 11:12:03

EKO matematika

U travnju svake godine obilježavamo Dan planete Zemlje 22. 4. eko temama, no ove godine su učenici u to vrijeme bili na proljetnom odmoru. Vrativši se u školske klupe, učenici 7.d razreda su ipak na satu Matematike odradili zadatke koji su bili povezani s eko temama. Računali su u postotcima: koliko bi učenika sakupljalo oko škole papirnati otpad, plastične boce i čepove, koliki će postotak učenika okopati cvijetnjak, zasaditi cvijeće, voćke…

Također, primjenjivali su gradivo proporcionalnih veličina: ako određeni broj učenika može završiti projekt „Zasadi drvo ne budi panj“ za određen broj dana, za koliki broj učenika treba povećati ukupan broj učenika ako projekt treba završiti nekoliko dana ranije… U nekim su pak zadatcima primjenjivali linearnu ovisnost te u tablici bilježili ovisnost vremena i obujma vode pri dolijevanju zadane količine vode svaki određeni sat u školskom akvariju.

Učenici su bili podijeljeni u četiri grupe. Svaka grupa je, osim računanja kao i pisanja postupaka rješavanja zadataka, trebala grafički prikazati i prigodno ilustrirati svoje radove. U fotogaleriji pogledajte kako su izgledali radovi i kako na kraju izgleda njihov pano u učionici 7.d razreda.

Nataša Maričić, prof.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo