2012-10-05 09:19:50

Terenska nastava na TRSAT

2. listopada u 9 sati šestaši su krenuli na terensku nastavu na Trsat. Na Trsatskoj gradini smo imali pet sati: Hrvatski jezik, Geografiju, Povijest, Matematiku te Vjeronauk. Na Hrvatskom jeziku smo tražili motive koje nam je nudio pogled s Gradine, na Geografiji smo rješavali zadatke vezane uz Trsat. Na Povijesti smo slušali zanimljivu priču o povijesti Trsata i Trsatske gradine, a na Matematici smo rješavanjem zadataka dolazili do novih podatka o Trsatu. Za  kraj smo otišli na Vjeronauk u Crkvu Majke Božje Trsatske i upoznali malo bolje to naše poznato svetište.  Nakon toga uputili smo se prema autobusu te se vratili na Viškovo.

                                                                                           Marija Marković 6.c

 

Naravno, uz učenike bile su njihove razrednice i predmetni profesori:

Hrvatski jezik - Danijela Bartolović Antić i Tatjana Makovac,

Geografija - Indira Patljak,

Povijest - Iva Gržinčić Aurer

Matematika - Aljoša Matulić i Nataša Maričić,

Vjeronauk - Helena Doričić,

a zahvaljujući razrednici 6.b Tei Varlaj imamo većinu fotografija koje nam i zorno prikazuju kako je to bilo na terenskoj nastavi.

Učenici su iz pojedinih predmeta rješavali određene zadatke pa u nastavku možete vidjeti kako su izgledali pojedini zadaci iz matematike.
 

Terenska nastava – Trsat
Matematika

1. Svedi na zajednički nazivnik razlomke 3/23 i  5/6 . Zajednički nazivnik tih razlomaka predstavlja visinu brijega na kojem je izgrađena Trsatska gradina.

2. Izračunaj:
⍰/2=52/8
Broj koji se traži predstavlja stoljeće u kojem se podno Trsatske gradine razvija grad Rijeka, te stoljeće u kojem je podignuta crkva Sv. Jurja.

3. Svedi razlomke na zajednički nazivnik:
1/3,2/11  5/17
Zajednički nazivnik tih razlomaka predstavlja broj stuba koje vode na Trsat. Nazivaju se Trsatske stube. 

4.U dvorani Mladosti je 3850 mjesta, od toga 20/77 čine stajaća mjesta. Koliko ima sjedećih?

Terenska nastava – Trsat
Hrvatski jezik

Učenici su iz hvatskog jezika opisali pogled s Trsata pa u pdf formatu pročitajte tekst Davida Krtolice 6.c, Marka Novaka 6.a, Antonele Ožanić 6.b i Laure Mrša 6.d.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo