2021-09-03 08:58:34

Informacije o organizaciji rada u školskoj 2021./2022. godini

Dragi naši učenici i roditelji!

Nalazimo se na početku nove nastavne 2021./2022. godine koja počinje 6. rujna 2021.

Ova godina, kao i prošla, će nam biti vrlo izazovna i puna odricanja, ali najvažnije je da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Zato molim i apeliram da se svi pridržavamo uputa i preporuka epidemiologa, kako bismo našim učenicima i djelatnicima omogućili zdrav i siguran boravak u školi.

Škola je dobila upute od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno tim uputama odlučili smo se za Model A: nastava u školi. U PROTOKOLU u prilogu dostavljamo vam tablice o organizaciji nastave za sve razrede.

Učenici od 1. – 8. razreda nastavu će pohađati u školi, u dvije smjene; jedan tjedan prijepodne, a drugi poslijepodne.

Učenici neće sami ulaziti u školu, već će čekati ispred škole na dogovorenom mjestu, dok po njih ne dođe učitelj/ica.

Nastava će se  za pojedini razredni odjel održavati samo u jednoj učionici, osim za potrebe nastave Tjelesno – zdravstvene kulture i Informatike. Dakle učenici neće mijenjati učionice. Time osiguravamo poštivanje epidemioloških mjera.

Učenici marendu mogu uzimati u školi ili nositi od kuće. Izlaženje izvan dvorišta škole neće biti dozvoljeno. Tijekom malih odmora učenici će ostati u učionici dok će tijekom velikog odmora učenici smjeti izaći van uz pratnju učitelja. Tijekom boravka na velikom odmoru dežurat će učitelji. Povratak u učionice nakon velikog odmora bit će uz pratnju učitelja.

Poštovani roditelji, pozivamo vas na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, što znači da djetetu morate svaki dan prije dolaska u školu izmjeriti temperaturu i samo zdravo dijete smije doći u školu.

Roditeljski sastanci kao i informacije za roditelje održavat će se u dogovoru s razrednicima i predmetnim učiteljima uz poštivanje svih epidemioloških mjera i pridržavanje fizičke distance.

Vrlo je važno da se svi pridržavamo uputa pri ulasku i izlasku iz škole prvog dana nastave, ali i svih ostalih, o čemu vam detalje dostavljamo u PROTOKOLU u prilogu.

Kao što vidimo, ova školska godina nas obvezuje na drugačija ponašanja, ali i u takvim uvjetima ostaje nam uvijek isti cilj, a to je da pružimo našim učenicima sigurno i zdravo školovanje kao i izvršavanje svih predviđenih programa koje obuhvaća naš kurikulum.

Želim vam svima sretnu, zdravu i uspješnu školsku 2021./2022. godinu!

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.


Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo