preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
Vijesti

Humanitarna akcija „Svijetlimo za autizam“ prošla je uspješno! Prikupljena su sredstva za kupnju Play Attention uređaja.

S veseljem vas obavještavamo da je akcija „Svijetlimo za autizam“ uspješno završila i da su u cijelosti prikupljena sredstva za kupnju Play Attention uređaja. Kupnjom svijeće od 20 kn bilo je moguće uključiti se i podržati ovu akciju. Duž šetnice u Kostreni u subotu od 18h počelo je paljenje svijeća, koje su gorile sve do ponoći. Svijeće su svijetlile od kafića Galeb do restorana Kostrenka. Upaljeno je svih 1000 svijeća. Na simboličan način pružili smo podršku osobama s poremećajem iz autističnog spektra i njihovim obiteljima.

Play Attention je jedna od najsuvremenijih tehnologija u svijetu za jačanje pažnje. Utječe na poboljšanje održavanje pažnje, ignoriranje ometajućih sadržaja te vještinama poput slušanja, lakšeg samostalnog započinjanja zadataka, lakšeg dovršavanja zadataka, bolja organiziranost itd. jednom usavršene vještine uz pomoć ovog uređaja ostaju dugoročne te ih korisnik dalje koristi u svojem svakodnevnom životu. Prvi rezultati se mogu primijetiti već nakon 20 tretmana. Sve to može znatno pridonijeti poboljšanju školskih uspjeha i zato smo ponosni da će i naši učenici biti u mogućnosti koristiti ovakav oblik rada što predstavlja veliki novitet i pozitivan iskorak za našu školu i naše učenike. Kupnjom ovog uređaja priliku za poboljšanje kvalitete života imat će 40 djece/učenika. Uređaj će s učenicima u radu u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo koristiti naša socijalna pedagoginja Ivana Golubić, a u Udruzi Svjetionik naša rehabilitatorica Dajana Stjepanović.

OŠ „Sveti Matej“ i Udruga Svjetionik sklopit će Ugovor o partnerstvu te tako pružiti primjer kako se zajedništvom, upornošću, radom i optimizmom mogu postići veliki ciljevi.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo PC Grupi koja je donirala svih 1000 svijeća i omogućila ovu akciju. Također, veliko hvala ravnatelju, svim učiteljima/cama, učenicima i roditeljima koji su podržali ovu akciju svojim donacijama i dolaskom.                 Fotogalerija

Hvala Vam svima i veselimo se početku rada s Play Attention uređajem!

Dajana Stjepanović, edukacijski rehabilitator i
Ivana Golubić, socijalna pedagoginja

 

Neki od linkova kako je to izgledalo:

https://www.riprsten.com/kostrena/tisucu-svijeca-obasjalo-kostrenu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Kostrena-svijetlila-za-autizam-Tisucu-svijeca-obasjalo-obalni-put-u-Zurkovu

http://rijecanin.rtl.hr/fotogalerija-paljenjem-svijeca-duz-setnice-u-kostreni-obiljezen-svjetski-dan-svjesnosti-o-autizmu/
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 8. 4. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju