preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

Ekskurzija osmaša u Dalmaciji 1.6.-3.6.

S krajem školske godine i svih „slatkih“ muka napokon je stigla i dugo očekivana ekskurzija za osmaše. Krenuli smo putem Dalmacije 1.6.2022. u 6:00h. Naš put, kao i za Vukovar pratila je pjesma, veselje i visoke temperature.

Toliko smo bili uzbuđeni da smo za tren oka stigli i na našu prvu lokaciju, Nacionalni park Krka. Prošetali smo parkom, vidjeli žabice i labudove, uživali u netaknutoj prirodi i njenim zvukovima. Na kraju nas je oduševio pogled na veličanstveni slap, Skradinski buk te vožnja brodom do gradića Skradina gdje smo već umorni i gladni pojeli svoj ručak. Nakon toga, zaputili smo se u Sokolarski centar. Vrlo simpatični domaćini jako su nas nasmijali, ali isto tako puno toga naučili o zanimljivim životinjama kao što su sove i sokoli koji se tamo nalazile. No, tu nije bio kraj našeg obilaska. Zaputili smo se na još jednu lokaciju, grad Šibenik. Gradom smo prošetali, pojeli koji sladoled, a neki su se čak za uspomenu i ošišali. Upoznali smo grad Šibenik, njegovu povijest i ljude. Na  kraju uzbudljivog dana, napokon smo stigli u naš hotel u Vodicama gdje je već bilo puno učenika iz drugih škola. Neki su se bacili u more na večernje kupanje, dok su se drugi zabavljali i uživali u svojim sobama i na hodnicima. Tu nije bio kraj, oko 22h sa svojim profesorima uputili smo se u šetnju Vodicama te se kasno vratili natrag u hotel. Umorni nismo bili pa smo svi odlučili ostati budni i zabavljati se cijelu noć. Sljedeće jutro, već puni akcije, nakon doručka, krenuli smo putem Splita, najvećeg grada u Dalmaciji. Tamo smo guštali, šetali splitskom rivom, pojeli svoj ručak i prošetali gradom uz vodiča te doznali zanimljivosti iz splitske povijesti. Već oko 15h bili smo natrag u svom hotelu. Pjesmi, veselju, druženju, kupanju u moru i bazenu sve do 19h nije bilo kraja. Poslije večere, ponovno šetnja gradom, pjesma na plaži, zajedno svi kao velika obitelj imamo uspomene koje će ostati svima za cijeli život. Negdje oko 2h vratili smo se u hotel i odlučili malo odmoriti oko. Doduše, ne baš svi. Neki su i dalje imali snage i nije im bio potreban san. Nakon još jedne uzbudljive noći osvanuo je novi sunčani dan, naš zadnji na ekskurziji. Tužni, umorni, ali s puno uspomena odjavili smo se iz hotela i krenuli na našu posljednju lokaciju, grad Zadar. U Zadru smo isto uživali te uz visoke temperature prošetali i upoznali grad, slušali morske orgulje i pozdravili Sunce. Trebali smo skočiti još do Nina, ali nas je zaista jako Sunce u tome spriječilo, tako da smo ipak prošetali Supernovom i uživali u ugodnoj klimi i lijepom, zatvorenom prostoru.

No, što je lijepo to i kratko traje. Put je bio kao i uvijek praćen pjesmom, tako da smo brzo stigli na Viškovo gdje su nas dočekali naši roditelji. Svi naši dojmovi, polako se sada moraju slegnuti. Mi, osmaši,  želimo svim profesorima, vodičima, šoferima i roditeljima zahvaliti što smo mogli ovako uživati i veseliti se. Zaokružili smo svih 8 godina, lijepo se zabavili i napjevali (naravno, naučili punooo toga o predivnim povijesnim gradovima).             Fotogalerija

Vaši (najdraži) osmaši!

Paula Žiganto 8.e
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 6. 6. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju