preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

GLASNI Mjesec knjige u Godini čitanja u knjižnici OŠ “Sveti Matej”

O nekim stvarima treba pričati glasno, a treba i GLASNO čitati! Glasno čitanje stavlja knjigu u središte pozornosti i predstavlja ju kao izvor ugodnog, vrijednog i uzbudljivog iskustva. Osim što daje djeci priliku da na najbolji način dožive vrijednost knjiga i čitanja, glasno čitanje je tako zabavno!

„Kako su Dora i Mario spasili hranu“

Zbog svih dobrobiti glasnog čitanja, školska knjižničarka je s učenicima prvih razreda (a, b, c, d i e odjeljenjem) GLASNO čitala slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“, u kojoj je na zanimljiv i poučan način prikazano što je otpad od hrane i kako se treba ponašati da bismo ga smanjili.

Slikovnicu je svim prvašićima u Hrvatskoj doniralo Ministarstvo poljoprivrede povodom Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane, koji se obilježava 29. rujna svake godine. Mi smo iskoristili Mjesec knjige u Godini čitanja te smo se od 15. listopada do 15. studenoga 2021. u školskoj knjižnici družili s Dorom i Mariom te svašta lijepoga naučili.

Prvašići su obećali da će raditi sve što su ih Dora i Mario naučili, ali i da će naučiti slova kako bi i sami mogli čitati. Super je stvar što su slikovnicu dobili na dar pa će u čitanju moći uživati i kući sa svojim najmilijima.                 
                                                     Fotogalerija

OD „IZGUBLJENOG FLEGIJA“ DO NOVIH ČETVERONOŽNIH PRIJATELJA  (ČITANJE „ZAPAKIRANO“ U HUMANITARNU AKCIJU  -  2. dio)

Riječ je o malom projektu kojeg naša knjižnica već drugu godinu zaredom ostvaruje u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Upravnim odjelom za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj i udrugom KRAS (Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ-e). Zahvaljujući njima školska knjižnica je na dar dobila 35 primjeraka izuzetno zanimljive slikovnice “Izgubljeni Flegi”, koju s guštom čitamo s frendovima iz trećih razreda. U slikovnici je na veoma jednostavan, a poučan način prikazan odnos vlasnika i njegovog ljubimca, koji osim ljubavi i zabave, podrazumijeva i obveze koje vlasnik ima prema svom ljubimcu. U sklopu projekta spajamo glasno čitanje (ključno za razvijanje čitateljskih navika), edukaciju mladih o zaštiti životinja i odgovornom posjedovanju kućnih ljubimaca te humanitarnu akciju za Azil za nezbrinute pse u našem Viškovu.

Zajedničkom akcijom učenika 3.A, 3.B, 3.C, 3.D i 3.E razreda, njihovih odličnih učiteljica, nekolicine djelatnika škole i školske knjižničarke, uspjeli smo sakupiti odličan novčani iznos (960,00 kn!) kojim smo postali godišnji kumovi 3 psića iz azila! Naravno, VELIKA zahvala ide i roditeljima naših učenika!

Program Kumstva je jedan od načina pomoći nezbrinutim psićima jer im tom humanom gestom omogućavamo nešto ugodniji život u azilu. Naši novi četveronožni prijatelji su Mila, Chloe i Blacky, preslatke njuškice kojima smo pomogli za godinu dana, a naše su želje da što prije pronađu novi, topli dom.               Fotogalerija

Jasminka Bertović, školska knjižničarka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 25. 11. 2021.

Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju