preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

 

Brojač posjeta
 
Vijesti

Učenici OŠ „Sveti Matej“ osvojili drugo mjesto u projektu Digitalni učenički inkubator

Digitalni učenički inkubator je projekt  koji razvija kreativnost i poduzetništvo mladih iz cijele Hrvatske, a ove godine sudjelovalo je više od 2500 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz 140 škola i 60 fakulteta. Projekt potiče na kreativno promišljanje i osmišljavanje ideja i razvoja inovativnih projekata – kako bi aktivno razvijali nove generacije kreativaca i inovatora koji mijenjaju svijet. Učenici se formiraju u timove, razvijaju suradničko učenje te zajedničkim snagama doprinose razvoju projekta. Neizmjerna je čast i zadovoljstvo biti među pet najboljih s čak dva projekta.

Naši učenici su svoje projekte predstavljali 27. lipnja pred stručnim žirijem u Zagrebu, što nije bilo nimalo lako jer su projekte ocjenjivali poznati stručnjaci i uspješni poduzetnici.

Visoko drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća kuna osvojio je projekt „Oči pune života“ koji je usmjeren na pomoć umirovljenicima, smanjenje njihove usamljenosti i razvijanje empatije među mladima za osobe treće životne dobi. U projektu je sudjelovalo devetero učenika (Marta Sušanj (5.d), Tijana Mamula (5.e), Hanna Kerčević (7.e), Dominik Jakopanec (7.e), Mario Vranković (8.b), Eva Jakovac (8.b), Gabriela Čavrag (8.c), Ani Morić (8.c) i Emily Džido (8.c)), a mentorice su im bile profesorice Jasmina Mamula i Nina Dukić Srok.

Izuzetno smo ponosni i na projekt „Create for the change“ koji je također bio među pet najboljih u Hrvatskoj, a govori o osmišljavanju raznih kreativnih radionica za učenike i roditelje. Projekt je razvijalo osmero učenika (Vito Udovičić (5.a), Tijana Mamula (5.e), Mia Šolić (7.e), Natali Ivošević (7.e), Nika Mesarić (7.e), Dominik Jakopanec (7.e), Igor Vasiljević (7.e) i Sanja Mamula (7.b)), a mentorice su bile profesorice Jasmina Mamula, Dijana Saraja i Irena Zubčić koje su također s učenicima petih razreda radile na projektu „O prirodi u prirodi“ koji je zauzeo odlično 13. mjesto.

Drugu godinu zaredom učenici OŠ „Sveti Matej Viškovo pokazali su svoju kreativnost i inovacije u razvoju projekata te su prepoznati kao budući poduzetni mladi ljudi koji će mijenjati budućnost.          Fotogalerija

 

mentorice Nina Dukić Srok, Jasmina Mamula, Dijana Saraja i Irena Zubčić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Milana Jakšić   datum: 4. 7. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi

Katalog knjižnice

           

preskoči na navigaciju