preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Tijana Mamula osvojila 1. mjesto na natjecanju I ti možeš biti teta/barba pričalica

Udruga Portić drugu godinu zaredom organizirala je natjecanje za djecu 1. – 6. razreda u izražajnom čitanju proznih književnih tekstova I ti možeš biti teta/barba pričalica. Ukupno su pristigla 144 videouratka učenika iz cijele Hrvatske, a 1. mjesto u kategoriji 5. i 6. razreda osvojila je Tijana Mamula iz 5.e razreda čitajući ulomak iz romana Mire Gavrana Kako je tata osvojio mamu. Svečana dodjela nagrada održana je 23. listopada na Trgu svete Barbare. Za osvojeno 1. mjesto Tijana je, između ostalog, dobila knjigu Čudo autorice R. J. Palacio.              Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 15:57

Nacionalne oznake kvalitete

Za sudjelovanje u međunarodnim eTwinning projektima, tijekom prošle školske godine, učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar nagrađeni su nacionalnim oznakama kvalitete.

Nacionalnu oznaku kvalitete (QL – Quality Label) dobili smo za  projekte „The beauty of reading/ Ljepota čitanja, Pusni običaji naših krajeva, Boje ljubavi/The colors of love, Dan jabuka 2020., Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021.“                       Fotogalerija

Hvala na suradnji mojim roditeljima i učenicima!

 

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 14:11

Zahvala za donacije

Ovim putem se želim zahvaliti našim roditeljima koji su pokazali da imaju veliko ♥ te su organizirali skupljanje donacija za opremanje prostora posebnog razrednog odjela. Skupili su donacije u iznosu od 18.919,00 kn.

Dragi roditelji, od srca Vam HVALA!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2021. 13:16

Svjetski dan kravate

18. listopada na satu Hrvatskoga jezika učenici 7.c i 7.d razreda obilježili su Svjetski dan kravate. Čitajući neknjiževni tekst o tom neizostavnom modnom detalju koji već nekoliko stoljeća krasi naše vratove, učenici su uvježbavali vještinu vođenja bilješki. Evo koje je zanimljivosti u obliku natuknica, tj. u slobodom obliku vođenja bilješki, izdvojila Lucija Soldić iz 7.d:

- kravata: simbol uglađenosti i kulture
- Hrvati: kravatu Hrvati nisu patentirali, ali su ju prvi nosili u Europi
- naziv kravata: u Tridesetogodišnjem ratu hrvatski vojnici iz Vojne krajine čine dio francuske vojske i od 1667. poznati su kao „Royal Cravates“
- marama: vojnici nisu imali posebnu odoru, već su bili prepoznatljivi po marami koju su nosili oko vrata
- Luj XIV:  francuski kralj počinje nositi kravatu i tako širi njezinu popularnost
- materijal: od lanena platna, čipke ili muselina
- boja: u početku su kravate bile bijele, a otkad su stigle na britansko otočje ima ih u različitim bojama
- vezanje: postoje čak 84 načina vezanja kravate, a najpoznatiji je tzv. „windsorski čvor“
- Amerikanci pokreću industrijsku proizvodnju kravate, a Talijani joj daju umjetničke elemente

Danijela Bartolović Antić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 10. 2021. 18:11

Solidarnost na djelu

Svi učenici i djelatnici škole sudjelovali su u 49. sabirnoj  akciji „Solidarnost na djelu“ 8.10.2021. god.  Moto akcije je bio „Ne dvoji, za drugog izdvoji". Sakupljala su se novčana sredstva kroz prodaju bonova zahvalnosti u vrijednosti od 1 i 5 kuna. Mi smo preuzeli bonove u vrijednosti 500 kuna. Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima naše škole koji su se od srca odazvali akciji. Pojedini razredi, kao što su 7.c i 4.e, zajedno sa svojim razrednicama su donirali dvostruko veći iznos novca od preuzetih bonova. Hvala svima!

Marica Brala, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 10. 2021. 08:57

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. U NAŠOJ ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Dragi učenici, učitelji, ljubitelji knjiga i čitanja,

nadam se da ste spremi jer u Godini čitanja polako, ali sigurno stiže nam i onaj čarobni mjesec – Mjesec hrvatske knjige! Diljem naše lijepe Hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga družit ćemo se s knjigama i čitati 100 na sat. Moto ovogodišnje manifestacije glasi „Ajmo hrvati se s knjigom“ jer je tema Mjeseca knjige „Hrvatski autori u Godini čitanja“.

U našoj školskoj knjižnici malo ćemo se hrvati s korona mjerama, ali puno više s knjigama i to kroz sljedeći program:

 1. Godina je čitanja pa ćemo puuuno čitati (hrvatske autore)! GLASNO čitati jer je ključno za razvijanje čitateljskih navika, a i tako je zabavno!
 • S prvašićima (a, b, c, d i e odjeljenjem) glasno čitamo slikovnicu „Kako su Dora i Mario spasili hranu“ i učimo ih kako se odnositi prema hrani, smanjiti njeno bacanje i uništavanje pa tako pomoći cijelom našem lijepom planetu.
 • S učenicima trećih razreda (a, b, c, d i e odjeljenjem) glasno čitamo slikovnicu „Izgubljeni Flegi“. Projekt kojim u suradnji s PGŽ i udrugom KRAS razvijamo svijest mladih o zaštiti životinja, a nakon toga i provodimo humanitarnu akciju za Azil za nezbrinute pse.
 1. Taktilna slikovnica „Postojani kositreni vojnik“ – upoznajemo najmlađe učenike s taktilnom slikovnicom naše učiteljice Jadranke Novak, njezinom namjenom, a zatim ju u Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica nosimo u Osnovnu školu Pećine i darujemo prijateljima iz Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjima vida.
 1. Akcija „Knjige i sport“ - tradicionalna manifestacija kojom spajamo obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana i Mjeseca hrvatske knjige. U goste nam dolazi Damir Matovinović, ugledni liječnik i profesor te jedan od najznačajnijih hrvatskih nogometnih sudaca.
 2. 11. studenoga 2021. – obilježavaju se i slave razne prigode (živjeli!), a mi slavimo Dan hrvatskih knjižnica!

Više o svemu moći ćete pročitati nakon 15. studenoga. Bila Godina čitanja ili ne, slobodno se hrvajte s KNJIGAMA jer one su superhrana za naš mozak!

Jasminka Bertović, školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 10. 2021. 15:58

Najava humanitarne akcije „Mladi protiv gladi”

Već tradicionalno, u listopadu, kada se obilježava Svjetski dan hrane (16.10.) i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva (17.10.) naša će škola provesti humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih proizvoda po principu „jedan učenik, jedan proizvod”.

Pozivam sve učitelje, djelatnike, roditelje i djecu naše škole da podrže akciju i donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod u školu od 18.-22.10.2021. Artikli će se skupljati u matičnim razredima djece. Sve prikupljeno u akciji bit će podijeljeno korisnicima Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete” u Rijeci.

Unaprijed od srca svima zahvaljujemo!

Vjeroučiteljica: Jelena Kustić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 10. 2021. 09:13

Kuća halubajskega zvončara

9. listopada održana je svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju Kuće halubajskega zvončara. Halubajski zvončari su čuvari tradicije, običaja i identiteta Halubja i Kastavštine, a „Godišnji pokladni ophod zvončara s područja Kastva“ jedinstveni je kulturni događaj upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Kuća halubajskega zvončara je dio projekta  „Povežimo se baštinom“. Bit će to kuća s muzejskom postavom, ugostiteljskom ponudom i lijepo uređenim okolišom, te će zasigurno promijeniti turističku sliku našeg kraja na ponos svih mještana.

Na svečanosti su, uz brojne uzvanike i goste, nastupali i učenici naše škole. Svojim dojmljivim nastupom razgalili su srca okupljenih te pokazali kako se čakavska beseda u osnovnoj školi „Sveti Matej“ njeguje u svim razredima. Svoju ljubav prema Halubju, domaćoj besede i zvončarima kroz recital pokazali su: Julia Cetina, učenica 6.b razreda, Mateo Arapović i Patrik Host, učenici 6.e razreda te Moreno Srok i Zara Načinović, učenici 2.a razreda, pod vodstvom profesorice Nine Dukić Srok.

Moreno Srok i Mateo Arapović ujedno su imali značajnu ulogu stavljajući dijelove zvončarske „monturi“ u zvono koje je zamišljeno kao vremenska kapsula, dok je Patrik Host zajedno s najstarijim zvončarom položio kamen temeljac za Kuću. Čestitke našim učenicima!              Fotogalerija

Nina Dukić Srok, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 10. 2021. 19:46

eTwinning Oznaka kvalitete Vijest ima dokument u privitku

Tijekom prošle školske godine 2020./2021. učenik 7. b razreda (sadašnji 8. b) Ivan Paurević te učenik i učenice 7. e razreda (sadašnji 8. e) Leo Lenac, Lucia Cetina, Lucija Zdrilić i Paula Žiganto, sudjelovali su pod vodstvom nastavnice Barbare Ruže Čirjak na eTwinning projektu „Izrada i upotreba modela u nastavi“ za koji su nagrađeni eTwinning Oznakom kvalitete (QL – Quality Label).

Također, eTwinning Oznakom kvalitete (QL – Quality Label) nagrađen je i projekt „Zaštitimo naš planet Zemlju u kojem je sudjelovala učenica 7. b razreda (sadašnji 8. b) Nina Medur te učenik i učenice 7. a razreda (sadašnji 8. a) Patrik Predović, Dora Sušanj, Laura Kozjak, Mia Hero, Sara Šebelja i Viktorija Bićanić.      

Barbara Ruža Čirjak, učiteljica geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 11:57

Obavijest

Poštovani roditelji,

Škola je u Općinu Viškovo poslala popis učenika za šk.god. 2021./2022. pa Vam uz Zahtjev za sufinanciranje radnih bilježnica za učenike osnovne škole NE TREBA potvrda o pohađanju škole s naznakom razreda.

Tajnica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 11:11

Nacionalne oznake kvalitete i priznanja Udruge Zvono

Učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar sudjelovali su u međunarodnim eTwinning projektima te je naš rad, trud i zalaganje tijekom prošle školske 2020./2021. godine  prepoznat za koja smo dobili nova priznanja i nacionalne oznake kvalitete.

Nacionalnu oznaku kvalitete ( QL – Quality Label ) dobili smo za autorski projekt „Čudesna tekućina voda“ i projekte „Webučionica 2.0 / WEBCLASSROOM i Ljepote moje domovine / The beauties of my homeland“.

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono dodijelila nam je priznanja za autorske projekte: „„Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons“ i „Čudesna tekućina voda“.

Hvala na podršci i suradnji mojim roditeljima i učenicima!                Fotogalerija

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 10. 2021. 08:32

Nagrađeni odgojno-obrazovni djelatnici

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je naša kolegica Sandra Mikšič izabrana kao jedna od najuspješniji odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj 2020./2021. godini!!

ČESTITAM U IME CIJELOG KOLEKTIVA!!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 10. 2021. 15:27

Dan učitelja

    

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 10. 2021. 08:18

TZ Viškovo - najava CRO Race biciklističke utrke Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

donosimo najavu biciklističke utrke CRO Race 2021. čija će 5. etapa proći kroz Viškovo.

Od 28. rujna do 3. listopada održava se šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race. Dvadeset najboljih biciklista i biciklističkih timova iz Europe, Azije, Australije i Amerike proći će kroz šest etapa i više od tisuću kilometara te u svijet odaslati najljepše slike Hrvatske.

2. listopada 2021. godine kroz Viškovo će proći 5. etapa utrke. Prolazak biciklista predviđa se od 13:23 do 13:44 kroz centar Viškova, ispred zgrade Općine Viškovo. Biciklisti će dalje skretati prema Mladenićima, odnosno Ronjgima i Saršonima prema Drenovi.

Pozivamo Vas na uživanje u vrhunskom biciklizmu, dođite i podržite bicikliste u prolasku kroz Viškovo!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 9. 2021. 13:39

Raspored autobusnih linija (važi od danas) Vijest ima dokument u privitku

U prilogu objavljujemo raspored autobusnih linija koji vrijedi od danas, 23.9.2021.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 23. 9. 2021. 18:28

Nacionalne oznake kvalitete

Tijekom prošle školske godine učenici 4.d razreda, sadašnji 5.d razred, pod vodstvom svoje učiteljice Ivane Žagar sudjelovali su u međunarodnim eTwinning projektima za koje su nagrađeni nacionalnom oznakom kvalitete.

 Nacionalnu oznaku kvalitete (QL – Quality Label) dobili smo za autorski projekt „Čarobne slikovnice godišnjih doba/ Magical picture books of the seasons“ i  projekt  „100. dan škole Udruge Zvono 2021.“

Hvala na podršci i suradnji mojim roditeljima i učenicima kojima želim puno uspjeha u učenju i radu.                      Fotogalerija

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 9. 2021. 20:02

Hrvatski olimpijski dan

10. rujna 2021.  obilježili smo Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD. Manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportom, ističe olimpijska načela izvrsnosti te potiče mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Simbolika HOD-a je bijela majica „zastava prijateljstva“ na kojoj je ucrtano pet krugova, kojom ističemo  olimpijsku simboliku univerzalnog fair playa, mira i prijateljstva.

U vrtićima i školama diljem Hrvatske organiziraju se brojne aktivnosti, različite sportske igre i aktivnosti na zraku kako bismo djeci kroz igru ukazali na važnost bavljenja sportom i vježbanja.

Kako smo mi obilježili HOD pogledajte u galeriji.

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 9. 2021. 08:34

Klokan bez granica 2021.

Na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, održanom 10. lipnja 2021. sudjelovali su i učenici naše škole. Među 10 posto najuspješnijih učenika naše škole plasirali su se:
kategorija PČELICE: Roko Mečev i Jakov Jurić,
kategorija LEPTIRIĆI: Patrik Kripl i Sandi Paoli,
kategorija ECOLIER: Mateo Manestar, Patrik Host, Leonid Kurelić, Matej PopovSandro Vranješ,
kategorija: BENJAMIN: Josip Šebelja, Jakov Škopac David Peček.
Čestitamo!
Doris Marčelja, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 16. 9. 2021. 09:28

Matejna 2021. - misa (blagoslov) povodom početka nove školske godine

 • 1. dio razredne nastave (učenici 2. i 4. razreda) PONEDJELJAK, 20.9.2021. u 18.00 h,
 • 2. dio razredne nastave (učenici 1. i 3. razreda) UTORAK, 21.9.2021. u 10.00 h,
 • predmetna nastava (učenici od 5. do 8. razreda) UTORAK, 21.9.2021. u 18.00 h. 

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 9. 2021. 14:16

Cijepljenje djece 12+ Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji!

U prilogu objavljujemo preporuke NZZJZ o cijepljenju djece starije od 12 godina.

Pedagoginja: Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 9. 2021. 08:52

Raspored autobusnih linija Vijest ima dokument u privitku

U prilogu objavljujemo raspored autobusnih linija.

Tajništvo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 9. 2021. 17:49

Obavijest o subvencioniranom prijevozu

Poštovani roditelji,

učenika od 1. - 4. razreda koji imaju pravo na subvencioniranu pokaznu kartu prema čl. 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (udaljenost od škole najmanje ili više od 3 km: Kosi, Ferenci, Pogled, Saršoni, Klići, Globići, Marićeva draga, Benaši, Garići, Zorzići, Skvažići, Lučići) dobili smo od Autotroleja sljedeću obavijest:

Potvrde ne primamo (tako da ne morate dolaziti u školu po njih) pa će se učenicima koji su na popisu (koji je dostavljen u Autotrolej) preko ugovorne prodaje upisati prava.

Učenici koji imaju postojeće kartice tako neće dolaziti na prodajno mjesto, samo novi koji moraju izraditi kartice (plastike).

Za izradu plastike nije potrebna potvrda samo osobni dokument na kojem je vidljiv OIB ili izvod + jedna fotografija.

Upute o izradi kartice su navedeni u Načinu pružanja komunalne usluge koji je dostupan na web stranicama Autotroleja.

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 13:54

Informacije o organizaciji rada u školskoj 2021./2022. godini Vijest ima dokument u privitku

Dragi naši učenici i roditelji!

Nalazimo se na početku nove nastavne 2021./2022. godine koja počinje 6. rujna 2021.

Ova godina, kao i prošla, će nam biti vrlo izazovna i puna odricanja, ali najvažnije je da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Zato molim i apeliram da se svi pridržavamo uputa i preporuka epidemiologa, kako bismo našim učenicima i djelatnicima omogućili zdrav i siguran boravak u školi.

Škola je dobila upute od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno tim uputama odlučili smo se za Model A: nastava u školi. U PROTOKOLU u prilogu dostavljamo vam tablice o organizaciji nastave za sve razrede.

Učenici od 1. – 8. razreda nastavu će pohađati u školi, u dvije smjene; jedan tjedan prijepodne, a drugi poslijepodne.

Učenici neće sami ulaziti u školu, već će čekati ispred škole na dogovorenom mjestu, dok po njih ne dođe učitelj/ica.

Nastava će se  za pojedini razredni odjel održavati samo u jednoj učionici, osim za potrebe nastave Tjelesno – zdravstvene kulture i Informatike. Dakle učenici neće mijenjati učionice. Time osiguravamo poštivanje epidemioloških mjera.

Učenici marendu mogu uzimati u školi ili nositi od kuće. Izlaženje izvan dvorišta škole neće biti dozvoljeno. Tijekom malih odmora učenici će ostati u učionici dok će tijekom velikog odmora učenici smjeti izaći van uz pratnju učitelja. Tijekom boravka na velikom odmoru dežurat će učitelji. Povratak u učionice nakon velikog odmora bit će uz pratnju učitelja.

Poštovani roditelji, pozivamo vas na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, što znači da djetetu morate svaki dan prije dolaska u školu izmjeriti temperaturu i samo zdravo dijete smije doći u školu.

Roditeljski sastanci kao i informacije za roditelje održavat će se u dogovoru s razrednicima i predmetnim učiteljima uz poštivanje svih epidemioloških mjera i pridržavanje fizičke distance.

Vrlo je važno da se svi pridržavamo uputa pri ulasku i izlasku iz škole prvog dana nastave, ali i svih ostalih, o čemu vam detalje dostavljamo u PROTOKOLU u prilogu.

Kao što vidimo, ova školska godina nas obvezuje na drugačija ponašanja, ali i u takvim uvjetima ostaje nam uvijek isti cilj, a to je da pružimo našim učenicima sigurno i zdravo školovanje kao i izvršavanje svih predviđenih programa koje obuhvaća naš kurikulum.

Želim vam svima sretnu, zdravu i uspješnu školsku 2021./2022. godinu!

Ravnateljica:
Ivana Žagar, mag. prim. educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 08:58

Potvrda o statusu redovitog učenika

Poštovani učenici, roditelji i skrbnici,

na poveznici: https://potvrde.skole.hr/login možete preuzeti i ispisati elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika. Sustav za izdavanje e-potvrda o statusu školovanja redovitog učenika omogućava izdavanje potvrde u različite svrhe, a podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matica u kojoj su svi učenici. U padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde. Prijava se za sve učenike vrši putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2021. 08:49

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

Poštovani roditelji, dragi učenici,

na početku nove školske godine, a vezano uz stalnu potrebu provođenja epidemioloških mjera, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja su donijeli dokument koji možete u cijelosti preuzeti i pregledati putem  poveznice UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 9. 2021. 10:33

Obavijest o početku nastave u školskoj 2021./2022. godini

Nastava će u novoj školskoj godini početi 6. rujna 2021. prema sljedećem rasporedu:

                                

Molimo sve učenike da prvi dan donesu školske torbe jer će preuzeti udžbenike. Prvog dana nastave učenici od 5. - 8. razreda trebaju nositi zaštitnu masku. Oni su obvezni svaki dan u školu doći s maskom koja im je potrebna za svako kretanje po školi izvan matične učionice (između ostaloga i u javnom prijevozu ako ga koriste).

 

Prvi tjedan nastave:

- neparni razredi (1., 3., 5. i 7.) su u jutarnjoj smjeni,

- parni razredi (2., 4., 6. i 8.) su u popodnevnoj smjeni.

 

Učenici od 1. – 4. razreda moraju imati zaštitne mase u autobusu ako koriste usluge javnog prijevoza, dok ih u učionici ne trebaju koristiti.

 

OBAVIJEST ZA UČENIKE 1. RAZREDA

SVEČANI PRIJEM  ZA UČENIKE 1. RAZREDA i njihove roditelje bit će u 11:00 sati ispred škole. U slučaju kiše svečani prijem učenika će biti u školskoj dvorani. Molimo da na prijemu prisustvuje samo jedan roditelj, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje maski, poštivanje fizičke distance). Naši prvašići ne trebaju imati zaštitne maske niti nositi torbe prvi dan škole.

Sretan početak svim učenicima i djelatnicima škole!

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 9. 2021. 10:26

Dodjela poklon paketa prvašićima

Molimo roditelje budućih prvašića da pročitaju sljedeću obavijest:

https://opcina-viskovo.hr/pocetna/javni-poziv-za-dodjelu-poklon-paketa-prvasicima-0

Potvrde ne treba dostavljati za djecu upisanu u NAŠU ŠKOLU jer za njih škola dostavlja potrebnu dokumentaciju.

Tajništvo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 7. 2021. 14:49

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2021./2022. godinu Vijest ima dokument u privitku

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.
Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, a postupanje s njima je regulirano Naputkom o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz Državnoga proračuna (Narodne novine, broj 46/2109.). Udžbenike nabavljene sredstvima Državnoga proračuna učenici dobivaju na korištenje te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
Udžbenike za školsku 2021./2022. godinu učenici će preuzeti u školi početkom nove nastavne godine.

Molimo Vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

 • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
  Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
 • iz Državnoga proračuna nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za Tehničku kulturu, pribor za istraživačku nastavu, likovna mapa, atlas, karta) te ih nabavljaju roditelji samostalno.
 • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
 • Informatika je obvezni predmet u 5. i 6. razreduu ostalim razredima je  izborni  predmet!
 • likovne mape ne treba kupovati! Informacije o nabavi likovnih mapa napisane su ispod razrednog popisa udžbenika, odnosno mape će se nabavljati u školi tijekom mjeseca rujna 2021.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 7. 2021. 10:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju