preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Dabar 2020.

Naša je škola (9. - 13.11.2020.) sudjelovala u međunarodnom informatičkom natjecanju Dabar. Prošle godine smo se okušali prvi put, tako da smo ove godine već imali iskustva.

Sudionici su bili predstavnici svih šestih razreda i 8.b (kao i prošle godine) pod mentorstvom učiteljice informatike Milane Jakšić. No, ove godine su nam se pridružili i predstavnici 3.d razreda s učiteljicom Katarinom Sušanj Gregorović koji su se jako dobro snašli. Nadamo se da će se dogodine uključiti i ostali razredni odjeli sa svojim predstavnicima i mentorima.

Svim učenicima koji su zavirili u Dabrosvijet od srca čestitamo na uspjehu! Lijepo je biti dio ove priče.

Među najboljih 10% učenika se nalaze i naših pet predstavnika: u kategoriji KiloDabar to su: Noa Barišić iz 6.a;  Josip Šebelja i Erik Skender iz 6.b te Igor Vasiljević iz 6.e; a u kategoriji MegaDabar to je Fran Blažić iz 8.b!

Tjedan prije se, po prvi put, održao i Dabroučitelj u kojem su se okušali i neki naši profesori. U 10% je i naš kolega Edo Antić. Čestitke mu!

Još jednom svim sudionicima velike čestitke i vidimo se sljedeće godine na Dabru 2021.!!!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 11. 2020. 22:20

Humanitarna akcija 2020.

Kao i svake godine, naša će škola provesti humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih proizvoda za naše sumještane u potrebi.

Pozivamo sve učitelje, djelatnike, roditelje i djecu naše škole, da podrže akciju i donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod u školu do 26.11.2020. Artikli će se skupljati u matičnim razredima djece. Prikupljene stvari biti će predane župnom caritasu na Viškovu.

Unaprijed od srca svima zahvaljujemo!

vjeroučiteljica Jelena Kustić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 11. 2020. 21:25

Europske i nacionalne oznake kvalitete za 4.d

Tijekom prošle školske godine učenici 4.d razreda sudjelovali su u međunarodnim eTwinning projektima. Za svoj trud i rad nagrađeni su nacionalnim i europskim oznakama  kvalitete.

Nacionalnu oznaku kvalitete ( QL – Quality Label ) dobili smo za projekte: Pružimo djeci ruku ljubavi, Webučionica, Na putu dobrote, Memento prijateljstva 6, Razglednica moga zavičaja, Obitelj i ja, Family time, EASTER TIME – LET´S CELEBRATE IT TOGETHER i 100. dan škole Udruge Zvono 2020.

Europsku oznaku kvalitete ( European Quality Label – EQL ) dobili smo za projekte: Pružimo djeci ruku ljubavi, Webučionica, Na putu dobrote, Family time i 100. dan škole Udruge Zvono 2020.

Zahvaljujući nagradama koje smo dobili kao i autorstvu novih projekata naše učiteljice Ivane Žagar naša škola dobila je mogućnost da dobije titulu eTwinning škole. Jako smo sretni i ponosni!!                      Fotogalerija

Ivana Žagar, mag.prim.educ.mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 9. 11. 2020. 08:35

SVI SVETI I DUŠNI DAN TE JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Ni jedni dani kroz godinu ne ujedinjuju ljude kao blagdani pred nama. Iako kršćanski, postali su univerzalni i obilježavaju ih ljudi svih svjetonazora i uvjerenja.

- studenog, u nedjelju, katolici se sjećaju svih onih koji su se u zemaljskom životu svim srcem posvetili služenju Bogu i ljudima. Svetih i blaženih, proglašenih i neproglašenih od crkve, ima nebrojeno. Oni su nama primjeri i zagovornici. Najpoznatiji sveci su sveti Franjo, sveti Matej, sveti Ante , sveti Leopold Mandić i drugi.

- Spomendan svih vjernih mrtvih, odnosno Dušni dan, slavimo 2. studenoga, u ponedjeljak.

Sjećamo se svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima su znak pažnje prema onima koji nisu više s nama. Toga danamolimo za svoje drage pokojne, za njih palimo svijeće na grobovima, slavimo svete mise, povezujući se tako u molitvama s njima.

U ponedjeljak, 2. studenog, počinje jesenski odmor za učenike i traje do 3. studenog.

Nastava počinje u srijedu, 4. studenoga 2020. godine, prema redovnom rasporedu.

Lijepo se odmorite.

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

Rad je nacrtala Manuela Krajina 3.b.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 10. 2020. 11:01

Jesenski odmor učenika

U nedjelju, 1.11.2020. blagdan je Svih svetih.
U ponedjeljak, 2.11.2020. počinje jesenski odmor učenika koji završava u utorak, 3.11.2020.
Nastava počinje 4.11.2020. (srijeda), prema redovnom rasporedu sati.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 10. 2020. 13:55

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2020.

Dragi ljubitelji knjiga i čitanja, ušli smo u čarobni Mjesec knjige!

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se održava od 15. listopada do 15. studenoga i najveća je nacionalna manifestacija posvećena knjigama, knjižničarstvu i knjižarstvu. Ove godine je Mjesec knjige posvećen planetu Zemlji jer se u 2020. slavi 50. obljetnica obilježavanja Dana planeta Zemlje! Moto ovogodišnje manifestacije je “Razlistaj se!”

Mi ćemo se razlistati u onoj mjeri koliko nam bezobrazni COVID-19 bude dopustio. Neće biti tradicionalnog, bučnog i veselog druženja u školskoj knjižnici, niti gostovanja književnika, niti druženja s poznatim hrvatskim olimpijcima u sklopu Akcije “Knjige i sport”. Sve smo to odgodili za neka bolja vremena…  

Svi programi ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećeni su planetu Zemlji, a mi smo već stoljećima EKO škola pa nam je briga za naš planet sastavni dio života. Nastavit ćemo s humanitarno-ekološkom akcijom „Čepovima boca do invalidskih kolica!“, koja je prije 9 godina krenula iz školske knjižnice te zahvaljujući generacijama učenika, njihovih roditelja i naših učitelja, živi i danas. 26. listopada ćemo obilježiti Međunarodni dan školskih knjižnica, a 11. studenoga Dan hrvatskih knjižnica. Posebnost ovogodišnjeg Mjeseca knjige u našoj knjižnici je predstavljanje i čitanje slikovnice “Izgubljeni Flegi”, a u sklopu promocije organizirat ćemo i akciju kojom ćemo pomoći Azilu za nezbrinute pse u našem Viškovu.

Više o svemu slijedi nakon 15. studenoga, a do tada se razlistajte 100 na sat i čitajte, čitajte, čitajte… jer tko čita - ne skita!

 

Jasminka Bertović, prof., školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 10. 2020. 10:32

Obavijest - prijevoz

Obavještavaju se učenici i roditelji da će se u dogovoru s Autotrolejom od 28.09.2020. godine za dolazak i odlazak koristiti autobusna stanica kod kioska (nasuprot zgrade Općine Viškovo).

Autobus koji dovozi djecu iz pravca Rijeke okreće se na Vozišću (kod restorana Mladenka) i iskrcava učenike na stanici.

Ukrcaj učenika nakon nastave također će biti na toj stanici, a autobus se odlazi okrenuti na kružni tok kod RT 2 i vraća se prema Viškovu te dalje kako je vozio i do sada.

Učenici tako ne moraju prelaziti preko glavne ceste.

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 9. 2020. 09:23

Čarobne slikovnice godišnjih doba

U novoj školskoj godini krenuli smo s međunarodnim eTwinning projektom „ Čarobne slikovnice godišnjih doba“ / "Magic picture books of the season" čiji su autori učiteljica Matea Jurić iz OŠ „Krune Krstića“ iz Zadra i naša učiteljica Ivana Žagar.

Projekt je nastao s ciljem proširivanja znanja učenika o važnosti promjena koje se događaju u prirodi s biljkama, životinjama i ljudima tijekom izmjene četiri godišnja doba te sa željom veće primjene korištenja IKT-a u nastavi.

Učenici će istraživanjem, proučavanjem i uočavanjem promjena koje se događaju s biljkama, ljudima i životinjama u pojedina godišnja doba osmisliti svoje vlastite slikovnice koje će međusobno prezentirati svojim projektnim partnerima. Svrha projekta je poticati kod učenika interes za prirodu i njene ljepote.

Projekt će se odvijati od 7. rujna 2020. godine, a završava 30. lipnja 2021. godine. Projektni partneri iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja će odrađene projektne aktivnosti objaviti putem TwinSpace – a stranice projekta. Veselimo se suradnji s partnerima na projektu!

Ivana Žagar, mag.prim.educ.mentor

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 24. 9. 2020. 21:37

Klokan bez granica 2020.

Međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica koje se za prošlu školsku godinu (2019./2020.) , trebalo održati u ožujku ove godine, organizatori su zbog pandemije odgodili za rujan 2020. 

U četvrtak, 17. rujna 2020.  provedeno je u našoj školi, navedeno natjecanje samo u kategorijama Pčelice (sadašnji 3. razredi)  i Leptirići (sadašnji 4. razredi) zahvaljujući dobroj volji učiteljica navedenih razreda koje su odradile dežurstvo svaka u svojem razredu.  

Sudjelovalo je ukupno 64 učenika. Za učenike viših razreda nije bilo moguće  organizirati navedeno natjecanje uvažavajući protokol epidemioloških mjera.  

 

Doris Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 18. 9. 2020. 16:08

Informacije o organizaciji rada u školskoj 2020./2021. godini Vijest ima dokument u privitku

 

Dragi naši učenici i roditelji!

 

Nalazimo se na početku nove nastavne 2020./2021. godine koja počinje 7. rujna 2020.

Ova godina će nam biti vrlo izazovna i puna odricanja, ali najvažnije je da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Zato molim i apeliram da se svi pridržavamo uputa i preporuka epidemiologa, kako bismo našim učenicima i djelatnicima omogućili zdrav i siguran boravak u školi.

Škola je dobila upute od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno tim uputama odlučili smo se za kombinirani oblik nastave. U PROTOKOLU u prilogu dostavljamo vam tablice o organizaciji nastave za sve razrede.

Učenici od 1. – 4.razreda nastavu će pohađati u školi, u dvije smjene, kao i do sada. Ponavljat će se ista smjena dva tjedna zaredom (raspored u PROTOKOLU).

Učenici od 5. – 8. razreda pohađat će kombinirani oblik nastave, što znači da će jedan tjedan dolaziti u školu, a sljedeći tjedan imati online nastavu. Ponavljat će se ista smjena dva tjedna zaredom (raspored u PROTOKOLU).

Učenici neće sami ulaziti u školu, već će čekati ispred škole na dogovorenom mjestu, dok po njih ne dođe učitelj/ica.

Nastava u školi odvijat će se za pojedini razredni odjel uvijek u samo jednoj učionici, osim za potrebe nastave Tjelesno – zdravstvene kulture i Informatike. Dakle učenici se neće seliti ni kretati po školi, kako bi se izbjeglo miješanje. Također, nastava će biti organizirana u blok satovima, koliko god je to moguće.

Učenici marendu mogu uzimati u školi ili nositi od kuće. Izlaženje izvan učionice tijekom malih i velikog odmora neće biti moguće.

Poštovani roditelji, pozivamo vas na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, što znači da djetetu morate svaki dan prije dolaska u školu izmjeriti temperaturu i samo zdravo dijete smije doći u školu.

Za sada nisu predviđeni roditeljski sastanci, nego samo kratki dogovori s razrednicima u dvorištu škole, na kojima ćete dobiti još potrebnih informacija.

Prvog dana nastave, 7. rujna 2020., učenici 5. - 8. razreda trebaju donijeti i imati na licu zaštitnu maskicu, a u školi će dobiti još dvije pamučne maskice. Oni su obvezni svaki dan u školu doći s maskicom koja im je potrebna za svako kretanje po školi izvan matične učionice (između ostaloga i u javnom prijevozu ako ga koriste). Za vrijeme nastave u matičnoj učionici maskicu će moći skinuti.

Učenici 2. – 4. razreda moraju imati zaštitne maskice u autobusu ako koriste usluge javnog prijevoza, dok ih u učionici ne trebaju koristiti.

Naši prvašići ne trebaju imati zaštitne maskice, ali njihov roditelj u pratnji mora.

Napominjemo da samo jedan roditelj može sudjelovati na prijemu učenika 1. razreda, obavezno s maskicom na licu.

Također je potrebno donijeti školsku torbu jer će prvog dana učenicima biti podijeljeni udžbenici.

Vrlo je važno da se svi pridržavamo uputa pri ulasku i izlasku iz škole prvog dana nastave, ali i svih ostalih, o čemu vam detalje dostavljamo u PROTOKOLU u prilogu.

Kao što vidimo, ova školska godina nas obvezuje na drugačija ponašanja, ali i u takvim uvjetima ostaje nam uvijek isti cilj, a to je da pružimo našim učenicima sigurno i zdravo školovanje kao i izvršavanje svih predviđenih programa koje obuhvaća naš kurikulum.

Želim vam svima sretnu, zdravu i uspješnu školsku 2020./2021. godinu!

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 9. 2020. 11:09

Obavijest vezana uz financiranje nabave radnih bilježnica

Općina Viškovo financirat će nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola za školsku godinu 2020./2021. Zahtjevi će se zaprimati od 1. listopada do 31. prosinca 2020. godine.

Molimo roditelje da obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje radnih bilježnica s obzirom da moraju uz zahtjev za financiranje dokazati visinu stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica.

Općina Viškovo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 9. 7. 2020. 09:33

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2020./2021. godinu Vijest ima dokument u privitku

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine, broj 116/2018.), sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.
Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, učenici ih koriste te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
Udžbenike za školsku 2020./2021. godinu učenici će preuzeti u školi početkom nove nastavne godine.

Nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas) te ih roditelji sami nabavljaju.

Molimo Vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

  • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
    Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
  • dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, pribor za istraživačku nastavu, likovna mapa, atlas) nabavljaju roditelji samostalno.
  • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
  • Informatika je obvezni predmet u 5. i 6. razredu,  u ostalim razredima je  izborni  predmet!
  • likovne mape – ne treba kupovati! Informacije o nabavi likovnih mapa napisane su ispod razrednog popisa udžbenika, odnosno mape će se nabavljati u školi tijekom mjeseca rujna 2020.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 7. 2020. 12:47
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju