preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Djeca daruju djecu

6.12.2019., na dan našeg najdražeg sveca, Svetog Nikole, učenici iz grupe Mali humanitarci odlučili su razveseliti prijatelje u našem PRO prigodnim slatkišima.
Najljepši pokloni su oni besplatni: naše vrijeme koje posvetimo drugome, prijateljstvo, osmijeh i lijepa riječ... Svi možemo sebe pokloniti drugome!
                                                                                

Jelena Kustić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 12. 2019. 08:34

Natjecanje PGŽ - plivanje

Djevojčice su osvojile 3. mjesto: M. Matulić, S. Ilić, L. Muškardin i A. Muškardin.
​Dječaci su osvojili 5. mjesto: N. Zdrilić, P. Srok, M. Doknić, S. Ljubojević, D. Ferković, L. Pavić, A. Krivičić, G. Smrčić.                  Fotogalerija

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 12. 2019. 08:21

Povratak u školske klupe

Dragi učenici!

Štrajk je završio pa se sutra vraćamo redovnoj nastavi. Prema rasporedu, u jutarnju smjenu dolaze: 1., 3., 5. i 7. razredi, a u popodnevnu: 2., 4., 6. i 8. razredi.

Ravnatelj: 
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 12. 2019. 17:29

Zahvala

Dragi roditelji i učenici!


U jeku promjena za dobrobit svih sudionika odgojno-obrazovnog sustava, želimo vam izraziti ZAHVALU na RAZUMIJEVANJU i STRPLJENJU.


HVALA VAM!

Zaposlenici Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2019. 16:20

Dabar 2019.

Naša je škola ove godine (11. - 15.11.2019.) prvi puta sudjelovala u međunarodnom informatičkom natjecanju Dabar. Ovo natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanje. Sudjelovanje je jednostavno kroz online natjecanje.

Ove godine su „led probili“ učenici 5. razreda i 7.b pod mentorstvom učiteljice informatike Milane Jakšić. Nadamo se da će se dogodine uključiti i ostali razredni odjeli sa svojim predstavnicima i mentorima.

Svim učenicima koji su zavirili u Dabrosvijet od srca čestitamo na uspjehu! Lijepo je biti dio ove priče.

Među najboljih 10% učenika se nalaze i naša četiri predstavnika: u kategoriji KiloDabar to su Josip Šebelja i Erik Skender iz 5.b te Igor Vasiljević iz 5.e; a u kategoriji MegaDabar to je Fran Blažić iz 7.b!

Još jednom svim sudionicima velike čestitke i vidimo se sljedeće godine na Dabru 2020.!!!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 11. 2019. 21:29

Obavijest učenicima sudionicima susreta u sklopu Akcije Knjige i sport

Dragi učenici, sportaši i roditelji,

druženje s trenerom i olimpijcem Nenadom Gračanom, zakazano za srijedu 27. studenog  2019., odgađa se zbog frontalnog štrajka u školama.

Druženje u sklopu Akcije Knjige i sport održat će se u prostoru školske knjižnice u srijedu 4. prosinca 2019. u 17.00 sati.

Vali Božić, nastavnica TZK-e
Jasminka Bertović, prof., školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 11. 2019. 16:57

Tijana Mamula i Maria Magdalena Ljubas druge na županijskom natjecanju u čitanju naglas

11. studenog  održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas u organizaciji Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog. Učenici Primorsko-goranske županije natjecali su se u dvije kategorije: mlađoj (3. - 5. razredi) i starijoj (6. - 8. razredi). Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru. Predstavljanje djela traje najviše 5 minuta. U prve 2 minute natjecatelj treba usmeno obrazložiti svoj odabir knjige na što inovativniji i kreativniji način. Ostale 3 minute predviđene su za izražajno čitanje naglas.

Odabiru se tri najbolja natjecatelja u svakoj kategoriji, ali samo prvo mjesto u svakoj kategoriji (ukupno 2 natjecatelja) sudjeluje dalje na državnom natjecanju. Našu školu predstavljale su učenice Tijana Mamula (3.e) i Maria Magdalena Ljubas (8.c). Obje su osvojile drugo mjesto, svaka u svojoj kategoriji. Tijana je čitala ulomak iz  knjige Dese Muck Anica na ljetovanju, a Maria ulomak iz Krilićevog romana Krik. Čestitke na odličnom nastupu.        Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 11. 2019. 09:01

Grobnička jesen 2019.

U sklopu Grobničkih jeseni 2019. godine 27. rujna održana je priredba Darovani - Mladi su bašćine glasi u kaštelu grada Grobnika. Prethodio joj je likovni i literarni natječaj , a nagrađeni su likovni uratci te prozna i poezijska djela učenika primorskih škola. Pod mentorstvom profesorice Tatjane Makovac učenici 7.b razreda Noemy Blažić, Tia Juretić i Fran Blažić  pročitali su svoje pjesme. Gledatelji su uživali u pjesmama Vokalne skupine Zvir te skladbama grobničke umjetnice Dubravke Veljačić na violini. Svi nagrađeni učenici među kojima su i Una Tadić iz 7.b i Stela Mitrović iz 8.a za likovne radove dobili su priznanje, a potom su  prisustvovali otvorenju likovne izložbe. Njihova mentorica je profesorica Inga Galović.  Nagrađeni učenici su 10. listopada otišli na nagradni edukativni izlet u Pazin.

7. studenog održana je tradicionalna zajednička priredba na kojoj su, osim naše škole, sudjelovali učenici OŠ „Čavle“, OŠ „Jelenje-Dražice“, OŠ „Kraljevica“, OŠ „Kostrena“ i OŠ „Hreljin“. Naši učenici predstavili su se dvjema točkama. Recital „Ča more more“ izveli su učenici 7.b razreda: Sandro Cetina, Noemy Blažić, Tia Juretić i Fran Blažić. Pripremala ih je profesorica Jasmina Mamula. Pod mentorstvom profesorice Vesne Martić nastupila je učenica 7.e razreda Dora Bokulić koja je otpjevala pjesmu „Dojdi“ i svojim prekrasnim glasom ostavila bez daha sve prisutne u dvorani Sokolana u kaštelu grada Grobnika.

Naša škola imala je i izložbu radova učenika viših razreda i maketama grupe modelara koju je pripremila učiteljica Irena Zubčić.

I ove godine mnogobrojni sudionici 27. Grobničke jeseni osvijestili su važnost očuvanja, zaštite i promicanja čakavskog narječja i tradicije našega kraja.     Fotogalerija

 

Fran Blažić, 7.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 11. 2019. 08:56

Obavijest o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave nakon roditeljskih sastanaka

Obavještavamo vas da su nakon roditeljskih sastanaka većinom glasova za realizaciju izvanučioničkih nastava roditelji odabrali sljedeće agencije:

 1. ponuda br.4/2019. (terenska nastava učenika koji uče njemački jezik) - VIA travel agency-Rijeka
 2. ponuda br.5/2019. (škola u prirodi učenika 4.a i 4.e razreda -„Cromatours“ Lovran
 3. ponuda br.6/2019. (škola u prirodi učenika 4.b, 4.c, 4.d razreda -„Cromatours“ Lovran

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 11. 2019. 10:22

Roditeljski sastanak za Njemačku

Roditeljski sastanak vezan za stručnu ekskurziju u Njemačku održat će se kako je i najavljeno 21. studenog 2019. U 18,00 sati.

Danijela Bartolović Antić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 11. 2019. 15:44

Nastavak štrajka

Od danas pa sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva kreće frontalni štrajk te nismo u mogućnosti organizirati redovnu nastavu.

Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je ravnatelj škole Josip Crnić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 11. 2019. 10:36

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2019. U NAŠOJ KNJIŽNICI

BAJKAONICA

Mjesec hrvatske knjige 2019. otvorili smo vrlo bajkovito. BAJKAONICA je tradicionalno druženje učenika drugih razreda u bajkovitoj školskoj knjižnici, tijekom kojeg na određeno vrijeme pobjegnemo u svijet mašte, dobrote i pozitivnih vrijednosti.

Za početak, učiteljica Ela je, kao pravi pripovjedač iz naroda, objasnila od kuda dolazi izraz bajka, što je bajka i kakve sve bajke postoje. Ponovili smo i ono što već dooobro znamo, a to je da nam bajke pomažu u prepoznavanju i razvijanju pravih vrijednosti poput dobrote, prijateljstva, odanosti i hrabrosti. Složili smo se da su bajke odlično društvo jer osim što nam služe za zabavu, istovremeno su i veoma poučne jer nam daju mnogobrojne savjete za daljnji život.

Školska knjižničarka je drugašiće „upoznala“ s braćom Grimm i Andersenom, najpoznatijim piscima bajki. Posebno smo spomenuli i našu Ivanu Brlić-Mažuranić, koja je inspiraciju za svoje likove i radnje tražila u hrvatskoj narodnoj i usmenoj predaji te u našim legendama i mitovima. Sve smo to „začinili“ glasnim čitanjem odabranih bajki koje stanuju u našoj knjižnici, što su odradili mališani sami i to jako dobro, izražajno i lijepo.

               Super druženje za početak Mjeseca hrvatske knjige 2019.        Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 11. 2019. 10:32

Sutra je štrajk

Obavještavamo vas da je za sutra, 19. studenog 2019. godine, najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.
Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je ravnatelj škole Josip Crnić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravanatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 11. 2019. 07:38

Petaši na terenu

Na terenskoj nastavi u petak 8. studenoga 2019. godine posjetili smo Astronomski centar na Vežici. Tamo smo gledali film o dinosaurima i prošlosti našega planeta. Zatim su nam pričali o našoj galaksiji, zvijezdama i planetima Sunčevog sustava. Gledali smo slike i divili se onome što smo vidjeli i naučili.

Nakon toga smo otišli pogledati predstavu Bajka o ribaru i ribici u sklopu Revije lutkarskih kazališta u HKD na Sušaku. U njoj smo upoznali siromašnog ribara koji je jednog dana ulovio zlatnu ribicu koja je govorila ljudskim glasom. Molila je ribara da ju pusti natrag u more pa će mu ispuniti njegove želje. Ribar nije zaželio ništa, ali njegova žena imala je puno želja: od novog korita i kuće pa dok nije postala i carica. Ništa joj nije bilo dovoljno i postala je jako ohola, čak i prema svom starom ribaru. Kada je poželjela postati vladarica mora i ribice, ribica joj je oduzela sve. I sve je ponovno bilo kao i prije… Nije lijepo biti pohlepan – naučili smo, između ostalog, na ovoj terenskoj i zadovoljni se vratili na Viškovo.

Lucija Tomljenović 5.c

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 12. 11. 2019. 18:13

Ekskurzija 8.e

Ekskurzija 8.e je realizirana 10. - 11. listopada 2019. na destinaciji Nin - Šibenik - NP Krka- Hotel "Andrija".                 Fotogalerija
 
Razrednica: Vali Božić, nast.
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 11. 2019. 15:12

Obavijest o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da su dana 07.11.2019. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabrala sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskim sastancima:

 1. ponuda br.4/2019. (terenska nastava učenika koji uče njemački jezik) – VIA travel agency-Rijeka, „Cromatours“ Lovran,  – roditeljski sastanak održat će se 21.11.2019. godine u 18.00 sati
 2. ponuda br.5/2019. (škola u prirodi učenika 4.a i 4.e razreda) – Autotrans Rijeka, A.N.A.B.A.R. Tours-Rijeka, Alibi d.o.o.-Umag, VIA travel agency-Rijeka, Cromatours Lovran – roditeljski sastanak održat će se 18.11.2019. u 17.05 sati
 3. ponuda br.6/2019. (škola u prirodi učenika 4.b, 4.c, 4.d razreda) – VIA travel agency-Rijeka, Autotrans Rijeka, „Cromatours“ Lovran, – roditeljski sastanak održat će se 19.11.2019. godine u 17.15 sati

Pozivate se da na roditeljskim sastancima koji će se održati u gore navedenim terminima predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati najviše 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 11. 2019. 14:23

„ZDRAVOLJUPCI MATEJCI“ ime je naše maske za karneval

Poštovani roditelji,

U fotogaleriji možete vidjeti izgled naše maske za karneval. Učenici koji su zainteresirani za maškare, obavijest će dobiti od svojih učiteljica.

Hvala na suradnji!

                                                                                       Voditelji karnevalske skupine

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 8. 11. 2019. 18:23

Obavijest za tekući tjedan

Obavještavamo vas da je za utorak, 5. studenog i srijedu, 6. studenog 2019. godine, najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.
Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je ravnatelj škole Josip Crnić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

U četvrtak, 7. studenog nastava će se redovno održavati prema rasporedu sati. Svi učenici su obavezni doći u školu.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 11. 2019. 12:38

U Općini Viškovo održan prijem za profesoricu Milanu Jakšić

U utorak 29. listopada 2019. godine, u prostorima Općine Viškovo bio je organiziran prijem za nagrađenu profesoricu Milanu Jakšić (nagrađena od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja) na kojem su joj na ovom uspjehu čestitali općinska načelnica Sanja Udović, te njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić. Tom je prilikom općinska načelnica poručila kako je nužno pratiti trendove u obrazovanju, a Milana Jakšić je, inače profesorica informatike, pravi primjer toga. Ravnatelj škole Josip Crnić je istaknuo kako je profesorica Jakšić zaslužna za praćenje informatizacije u svim segmentima rada škole.

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 3. 11. 2019. 17:39

Svi sveti i Dušni dan

Blagdani koji su pred nama ujedinjuju sve ljude bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadali. Iako su se ti dani prvo počeli slaviti unutar kršćanstva, danas su oni postali univerzalni, pa ih obilježavaju svi ljudi dobre volje.

Na blagdan Svih svetih spominjemo se na poseban način onih ljudi koji su svoj život posvetili služenju Bogu i ljudima. Mnogo je svetih, čija imena možda i ne znamo. Stoga se toga dana, 1. studenoga prisjećamo upravo njih, koji su nam postavljeni kao primjer i svjetionik na životnom putu.

Slijedećeg dana, 2. studenoga, na Dušni dan, spomen je svih vjernih mrtvih. Sjećamo se svojih dragih pokojnika. Činimo to raznim gestama. Pohađamo groblje, palimo svijeće, nosimo cvijeće.

Ove godine, blagdane Svih svetih i Dušnog dana obilježavamo u petak i subotu. Svi sveti su državni praznik, stoga u petak nema nastave. Želimo da se u danima koji slijede sjetite dragih ljudi koji više nisu među nama, a onima koji tih dana odlaze na put, da sretno stignu na svoja odredišta.

Luka Španjić, vjeroučitelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 10. 2019. 15:35

Kolektivna sadnja drveća “Posadi drvo, ne budi panj!”

Naša škola pridružila se brojnim udrugama i pojedincima u ekološkoj akciji pošumljavanja Hrvatske pod nazivom “Posadi drvo, ne budi panj!”. 25.10.2019., 5.a razred posadio je mlado stablo jabuke, mladicu mušmule i tri grmića ružmarina. Nadamo se da će ova jabuka davati slatki plod koji će razveseliti i generacije poslije nas.   Fotogalerija

Jelena Kustić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 10. 2019. 13:05

Sutra se održava nastava

Sutra, 29. listopada 2019. godine nastava će se redovno održavati prema rasporedu sati. Svi učenici su obavezni doći u školu.

O daljnjem tijeku događaja bit ćete na vrijeme obavješteni.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 10. 2019. 11:30

U ponedjeljak je štrajk

Obavještavamo vas da je za ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima naše županije.
Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je ravnatelj škole Josip Crnić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 25. 10. 2019. 12:29

Izvješće o ekskurziji

17.09.2019. osmi razredi krenuli su na trodnevnu ekskurziju u Makarsku.

 Na putu prema Splitu stali smo razgledati Sokolarski centar. Bilo je zanimljivo vidjeti sokolove i sove. Po dolasku u Split posjetili smo Dioklecijanovu palaču, a zatim krenuli u Omiš. Vozili smo se lađama po Cetini  i to je bilo lijepo iskustvo. Pomalo umorni, predvečer stižemo u Makarsku. Nakon večere uživali smo u noćnom kupanju.

Sljedeći dan prošetali smo do rive odakle smo brodom krenuli prema Braču. Usput smo se zaustavili na Hvaru u Jelsi. Tu smo uživali u šetnji i razgledavanju do ručka koji nas je čekao na brodu. Na Braču smo posjetili Bol i prošetali do poznate plaže Zlatni rat. Uživali smo u druženju i kupanju. Predvečer smo se brodom vratili u Makarsku. Nakon večere u hotelu ponovno smo išli na noćno kupanje i malo se rashladili prije spavanja.

Treći dan rano  krećemo u Šibenik. Pomalo pospani i umorni razgledavali smo Šibensku katedralu i nastavili put autobusom prema NP Krka. Uživali smo u prekrasnoj prirodi i veličanstvenim slapovima, a zatim smo se brodom vozili do Skradina gdje smo imali ručak. Poslije ručka krenuli smo prema Rijeci i navečer stigli umorni i zadovoljni.
Kroz sve dane pratilo nas je lijepo vrijeme,a nije nam nedostajalo zabave, smijeha, pjesme, druženja i sitnih nepodobnosti. U tako lijepom druženju ekskurzija će nam ostati u lijepoj uspomeni koje ćemo se dugo sjećati.       Fotogalerija

Antonio Kinkela 8.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 10. 2019. 08:28

U utorak se održava nastava

Sutra, 22. listopada 2019. godine nastava će se redovno održavati prema rasporedu sati. Svi učenici su obavezni doći u školu.

Terenska nastava sedmih razreda će se održati, sutra, 22. listopada 2019. godine. Učenici trebaju doći u 9.00 sati ispred škole.

O daljnjem tijeku događaja bit ćete na vrijeme obavješteni.

Ravnatelj
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 10. 2019. 15:51

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

            ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženih obrazaca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastave Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo i to za:

 • Poziv br.4/2019. – višednevna terenska nastava učenika od 5.-8. razreda koji uče njemački jezik u školskoj godini 2019./2020.
 • Poziv br.5/2019. – Škola u prirodi učenika 4.a i 4.e razreda u školskoj godini 2019./2020.
 • Poziv br.6/2019. – Škola u prirodi učenika 4.b, 4.c i 4.d razreda u školskoj godini 2019./2020.

Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

            S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

U privitku:
- obrasci javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 10. 2019. 09:43

Štrajk u ponedjeljak

Obavještavamo vas da je za ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.
Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je ravnatelj škole Josip Crnić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

Terenska nastava sedmih razreda će se održati prema rasporedu, u utorak, 22. listopada 2019. godine. Učenici trebaju doći u 9.00 sati ispred škole.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 10. 2019. 11:36

Petaši u kazalištu

Učenici petih razreda u listopadu su učili o kazalištu, a nakon nastave dva su dana u dvjema grupama obilazili Narodno  kazalište I.pl. Zajca kako bi upoznali Talijin hram iznutra. Djelatnica kazališta gđa Tamara Šanko Hajdini zainteresirane je učenike uvela u kazališnu zgradu na ulaz za osoblje i provela ih kroz prostore iza pozornice. Učenici su imali priliku gledati i probu baleta sjedeći u ložama. Saznali su zanimljive detalje iz povijesti kazališne zgrade, o prvom telefonu koji je služio za pozivanje vatrogasaca u slučaju požara koji nisu bili rijetki, o prvoj žarulji u gradu Rijeci koja je zasvijetlila upravo u kazalištu. Upoznali su vrijedne i jedinstvene slike na stropu kazališta kao i tešku kazališnu situaciju s obnavljanjem tog kulturnog dobra koje vapi za preuređivanjem kako bi zablistalo u punom sjaju  2020. godine i opravdalo naziv  Prijestolnice kulture.

Nakon obilaska četrdesetak kazališnih pretplatnika među kojima je desetak petaša pogledalo je suvremeni balet Heroj je umoran  i doživjelo kazališnu čaroliju.           Fotogalerija

Laura Muškardin, 7.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2019. 22:29

Nastavak štrajka

Obavještavamo vas da je za 18. listopada 2019. godine najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima naše županije.

Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je pedagoginja škole Jasna Pipinić, a mail adresa na koju možete poslati upit je skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.

Za daljnje informacije potrebno je pratiti obavijesti na vratima škole, mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2019. 10:27

Dani kruha 2019.

H v a l a
dragim mamama, nonama/bakama i
ostalim vrijednim rukama
na pomoći pri izradi kruha,
krušnih proizvoda i slastica za
Svehrvatsku smotru
Dani kruha – Dani
zahvalnosti za plodove zemlje 2019. 

Fotogalerija

Marica Brala, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2019. 10:19

U ponedjeljak se održava nastava

U ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine nastava će biti redovno održavana te su učenici obavezni doći u školu.

O daljnjem tijeku događaja bit ćete na vrijeme obavješteni.

Ravnatelj
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 10. 2019. 11:21

Milana Jakšić među 510 nagrađenih odgojno – obrazovnih djelatnika

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja 5. listopada 2019. je nagradilo najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Djelatnica naše škole profesorica informatike Milana Jakšić  nagrađuje se za doprinos razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava Republike Hrvatske kroz iznimno zalaganje i profesionalizam s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019.

Iskrene čestitke na uspjehu!

Nataša Maričić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 11. 10. 2019. 07:36

Danas se održava nastava

Danas, 11. listopada 2019. godine nastava će biti redovno održavana te su učenici obavezni doći u školu.

Ravnatelj
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 10. 2019. 07:04

Obavijest učenicima i roditeljima

Obavještavamo vas da je za 10. listopada 2019. godine najavljen štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.
Osoba za kontakt i pitanja vezana uz štrajk je pedagoginja škole Jasna Pipinić, a mail adresa na koju možete poslati upit je: skola@os-sveti-matej-viskovo.skole.hr.
Informacije o održavanju nastave u petak, 11. listopada 2019. godine bit će objavljene tijekom četvrtka, a potrebno je pratiti i mrežnu stranicu škole te medije.

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 9. 10. 2019. 17:46

Terenska na Krk

U srijedu 2. listopada 2019. šesti razredi krenuli su na terensku nastavu na Krk bolje upoznati prošlost otoka. Od vodiča smo u autobusu, još prije nego što smo stigli, slušali o važnim događajima i znamenitostima tog našeg otoka. Ubrzo smo stigli u grad Krk te prošetali uz zidine koje okružuju stari grad, a vidjeli smo i njegove trgove i katedralu. Nastavili smo put prema Jurandvoru, ali smo se zaustavili kod glagoljskog slova A koje predstavlja početak Bašćanske staze glagoljice postavljene po cijeloj Bašćanskoj dolini.

U Jurandvoru smo pogledali film o pronalasku Bašćanske ploče, a onda u crkvi svete Lucije vidjeli i njezinu kopiju te puno naučili o tom važnom spomeniku hrvatske pismenosti na glagoljici.

Zatim smo se uputili prema Baškoj gdje nas je na ulazu dočekalo veliko slovo B na glagoljici, a onda smo ih pronašli još nekoliko i doznali kako su i od čega napravljeni. Još smo malo prošetali i uživali na suncu i u slobodnom vremenu, a onda je došlo vrijeme za povratak. I kiša nas je ispratila s naše prve terenske nastave u ovoj školskoj godini. Fotogalerija

 

Paula Žiganto 6.e

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 8. 10. 2019. 12:08

7.10. je nenastavni dan

U ponedjeljak, 7.10.2019. neće biti nastave. 8.10.2019. je blagdan RH - Dan neovisnosti. Nastava se nastavlja 9.10.2019.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 10. 2019. 12:04

Bus br. 17

Od srijede, 02.10.2019. pa do završetka građevinskih radova zatvara se dio Ul. Štefani za sav promet te se privremeno mijenja dio trase linije 17 i to na sljedeći način:
Linija 17 prometuje redovnom trasom od stanice Viškovo - OŠ "Sveti Matej" do stanice Gornji Marinići odakle skreće desno u Ul. Mučići do Bezjaka u polasku i povratku.

              

Ruk. Službe prometa:
Robert Mrvčić, dipl. ing.

                                                                                             

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 10. 2019. 11:57

Humanitarna akcija

„Mladi protiv gladi XIV" - za korisnike riječke Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“

Povodom Svjetskog dana hrane (16.10.) i Međunarodnog dana borbe protiv gladi (17.10.), pozivamo sve učitelje, djelatnike, roditelje i djecu naše škole, da podrže akciju i donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod u školu. Artikli će se skupljati od 14.10.2019.-18.10.2019. u matičnim razredima djece ili u učionici vjeronauka. Grupa „Mali humanitarci“ će sakupljeno pokupiti i pomoći volonterima Socijalne samoposluge koji su zaduženi za prijevoz donacija.

Unaprijed od srca svima zahvaljujemo!

Vaši „Mali humanitarci“ i vjeroučiteljica Jelena Kustić

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 10. 2019. 16:56

Sportske igre

U petak, 27.09.2019. održane su 11. Riječke sportske igre za djecu i učenike s teškoćama u razvoju u Sportskom Centru Zamet. Igre je organizirao Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke. Na Igrama je sudjelovalo 200-ak djece iz 15 institucija.

Za Osnovnu školu „Sveti Matej“ Viškovo natjecalo se četiri učenika i jedna učenica iz posebnog razrednog odjela. Natjecali su se u atletskom poligonu i u nogometu. Kao pratnja podržali su nas socijalna pedagogica, pomoćnica u nastavi i neki od roditelja.

Cilj ovih Igara je djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšati samopouzdanje, omogućiti im priliku za zajedničko druženje, razvijanje vještine pomoći u grupi te na kraju pružiti im priliku za sretne i radosne trenutke.

Na kraju Igara svi sudionici dobili su medalje za sudjelovanje, što je posebno razveselilo sve prisutne. Nakon primanja medalje bio je organiziran ručak, poslije kojeg smo se uputili u Udrugu Svjetionik koja nas je ugostila i počastila nas za naš silan trud i uspjeh. Bilo je tu puno grickalica i igrački, ali najviše su se učenici obradovali šampanjcu (za djecu naravno). Sve u svemu divno proveden dan koji je bio posebno značajan za sve učenike koji su sudjelovali. Njihovoj sreći i radosti nije bilo kraja, što možete makar i dijelom vidjeti na priloženim fotografijama.

Veselimo se Igrama iduće godine!

Dajana Stjepanović, učitelj rehabilitator PRO

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 10. 2019. 15:48

Matejna 2019.

               

Vjeroučiteljica: Vesna Drmić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 9. 2019. 21:29

Poseban režim prometa za vrijeme "Matejne" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

kao što Vam je poznato, povodom blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ove godine glavna događanja planirana su u razdoblju od 20. do 22. rujna te će se ista održavati na parkiralištu Milihovo i cestama oko osnovne škole prema dječjem vrtiću Viškovo i Širolima. Slijedom navedenog obavještavamo Vas o posebnom režimu prometa koji će se odvijati te promjenama koje će se dogoditi vezano za parkiranje i prometovanje:

- 18.09.2019. od 07:00 – 20.09.2019 do 12:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 20.09.2019 od 12:00 – 23.09.2019 do 07:00 (potpuno zatvaranje prometa)

- 23.09.2019 od 07:00 – 24.09.2019 do 12:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 16.09.2019. od 20:00 – 24.09.2019 do 12:00 (zatvoreno parkiralište Milihovo)

- ograničeno zatvaranje prometa

            - skretanje sa glavne županijske ceste prema vrtiću i Širolima ostaje kao i do sada

            - iz smjera vrtića može se voziti isključivo prema Širolima (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

            - iz smjera Širola može se voziti isključivo prema vrtiću (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

- potpuno zatvaranje prometa

            - vožnja iz smjera vrtića, Širola i sa glavne ceste prema raskrižju kod parkirališta Milihovo biti će zabranjena

Ujedno Vas obavještavamo da u dane 18., 19., 23. i 24.09. školski autobus neće stajati na uobičajenom stajalištu već na stanici kod kioska (glavna cesta) na kojoj staju i druge linije.

Sukladno navedenom, molimo za razumijevanje i pridržavanje privremene prometne regulacije.

U prilogu Vam dostavljamo dijelove prometnog elaborata.

Općina Viškovo

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 9. 2019. 22:10

Obavijest o početku nastave u školskoj 2019./2020. godini

Nastava će u novoj školskoj godini početi  9.rujna 2019. prema sljedećem rasporedu:

- 3., 5. i 7. razredi – u 8.00 sati,
- 2., 4., 6. i 8. razredi – u 9.00 sati.

Svečani prijem i priredba za učenike 1. razreda i njihove roditelje bit će u 11.00 sati u školskoj dvorani.

MOLIMO DA UČENICI SA SOBOM PONESU I ŠKOLSKE TORBE ZBOG PREUZIMANJA UDŽBENIKA!

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 8. 2019. 14:38

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2019./2020. godinu Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za nabavu udžbenika u školskoj 2019./2020. godini. Osigurana sredstva odnose se na udžbenike obveznih i izbornih predmeta. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, učenici ih koriste te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.

Nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas) te ih roditelji sami nabavljaju.

Molimo Vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

 • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
  Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
 • dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas) nabavljaju roditelji samostalno prema dogovoru s predmetnim učiteljima u rujnu 2019.
 • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
 • Informatika je obvezni predmet u 5. i 6. razredu,  u 7. i 8. razredu je  izborni  predmet!
 • likovne mape – informaciju o nabavi mapa roditeljima će proslijediti učiteljice razredne nastave i profesorica likovne kulture.
 • preslike popisa obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava po razrednim odjeljenjima su u prilogu, a mogu se preuzeti i u knjižari «MATEJ» Viškovo.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 7. 2019. 17:02
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju