preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo za školsku 2019./2020. godinu Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za nabavu udžbenika u školskoj 2019./2020. godini. Osigurana sredstva odnose se na udžbenike obveznih i izbornih predmeta. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, učenici ih koriste te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.

Nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas) te ih roditelji sami nabavljaju.

Molimo Vas, obratite pozornost na nekoliko važnih napomena:

 • crvenom bojom označeni su besplatni udžbenici - ne treba ih kupovati!!!
  Besplatni udžbenici su vlasništvo Škole i učenici ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.
 • dopunska i pomoćna nastavna sredstva (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlas) nabavljaju roditelji samostalno prema dogovoru s predmetnim učiteljima u rujnu 2019.
 • Vjeronauk  i  Njemački jezik su izborni predmeti!
 • Informatika je obvezni predmet u 5. i 6. razredu,  u 7. i 8. razredu je  izborni  predmet!
 • likovne mape – informaciju o nabavi mapa roditeljima će proslijediti učiteljice razredne nastave i profesorica likovne kulture.
 • preslike popisa obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava po razrednim odjeljenjima su u prilogu, a mogu se preuzeti i u knjižari «MATEJ» Viškovo.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 11. 7. 2019. 17:02

Raspored polaganja popravnih ispita

22.8.  -  26.8.2019.

                   

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 7. 2019. 09:56

Potpisivanje lista prioriteta – prijavnica

Podsjećamo sve osmaše i njihove roditelje da dođu potpisati prijavnice za upis u srednju školu, prema dogovoru, u četvrtak (11.7.2019.) od  9:00 - 11:00 sati. Potrebno je da dođe učenik i jedan roditelj. Prijavnice će biti pripremljene u školi kod razrednice.

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 7. 2019. 09:54

Podjela učeničkih svjedodžbi

Podjela učeničkih svjedodžbi bit će 5. srpnja 2019. godine prema sljedećem rasporedu:

- u 8,00 sati – 1., 3., 5. i 7. razredi,
- u 9,00 sati – 2., 4. i 6. razredi,
- u 10,00 sati svečani oproštaj od učenika 8. razreda u školskoj dvorani.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 6. 2019. 11:56

Termini dopunskog rada u školskoj 2018./2019. godini

Dopunski rad počet će u srijedu, 19.lipnja 2019. godine prema sljedećem rasporedu:

              

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 6. 2019. 13:49

Izlet šestaša na Mali, Veli Lošinj i Cres

Na završni izlet učenici šestih razreda uputili su se u srijedu 5.lipnja prema Cresu, Malom i Velom Lošinju.  S trajektnog pristaništa Valbiska prešli smo na otok Cres i  zaputili se prema Velom Lošinju u kojem smo posjetili „Plavi svijet“, edukativni centar u kojem smo gledali zanimljivu prezentaciju o Dobrim dupinima. Nakon posjete Plavog svijeta otišli smo do Malog Lošinja u kojem smo posjetili Muzej Apoksiomena, suvremeni izložbeni prostor s jedinim izloškom jedinstvenim u svijetu -  brončanim antičkim  kipom ( grč. apoxyomenos  „onaj koji se struže“) iz 2. ili 1.st. pr. Krista pronađenim 1996.,  a izronjenog 1999. u moru kod Lošinja. Po završetku izleta imali smo slobodno vrijeme u Cresu i iskoristili  ga za ugodnu šetnju uz more, a neki su smočili i noge u još uvijek hladnom moru. Odmorivši se,  krenuli smo prema trajektnom pristaništu Merag i u Viškovo  se vratili u ranim večernjim satima.         Fotogalerija

L. Muškardin i F. Blažić, 6.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 6. 2019. 10:43

OBAVIJEST O NABAVI UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU 2019./2020. GODINU

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je sredstva za nabavu udžbenika u školskoj 2019./2020. godini. Osigurana sredstva odnose se na udžbenike obveznih i izbornih predmeta. Udžbenici nabavljeni sredstvima Državnoga proračuna vlasništvo su Škole, učenici ih koriste te ih na kraju školske godine vraćaju u kompletu neoštećene.

Nisu osigurana sredstva za nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za tehničku kulturu, likovna mapa, atlasi) te ih roditelji sami nabavljaju prema POPISU OBVEZNIH UDŽBENIKA I PRIPADAJUĆIH DOPUNSKIH NASTAVNIH SREDSTAVA U OŠ „SVETI MATEJ“ VIŠKOVO za školsku 2019./2020. godinu.

Kompletan POPIS bit će objavljen nakon službenog dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja te molimo roditelje/staratelje učenika da prate mrežne stranice OŠ „Sveti Matej“ Viškovo!

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 6. 2019. 10:53

Games for Learning Algorithmic Thinking – GLAT

Učenici 4.e, 1.e i 2.d su pod vodstvom svojih učiteljica Sandre Mikšić i Ivane Žagar, tijekom školskih godina 2017./2018. i 2018./2019. sudjelovali u istraživanju koje provodi Sveučilište u Rijeci u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje (AZOO) u okviru Erasmus+ projekta „GLAT: Učenje uz pomoć igara u razrednoj nastavi“. Cilj projekta GLAT je poticanje uključivanja kodiranja i algoritamskog načina razmišljanja u poučavanje različitih predmeta u nižim razredima osnovne škole na zabavan i atraktivan način.                    Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 6. 2019. 12:32

Integrirani dan

U provedbi integriranog dana 11.6.2019., sudjelovali su učenici 2.d i 2.e razreda sa svojim razrednicama Ivanom Žagar i Milanom Vukelić. Za uspješnu organizaciju i osmišljavanje zanimljivih, motivirajućih i kreativnih matematičkih igara, pod nazivom „Potraga za blagom“, zaslužni su profesori Bojan Crnković i Vedrana Mikulić Crnković. Učenici su uživali u matematičkim igrama na otvorenom. Bio je to jedan vrlo zanimljiv radni dan. Dio atmosfere pogledajte u galeriji.

Milana Vukelić, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 6. 2019. 14:59

Odluka o početku i završetku nastavne godine 2019./20. Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola "Sveti Matej" Viškovo je temeljem Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. (u prilogu) odabrala realizaciju učeničkih odmora navedenu u članku 4. stavak 1. pod točkom 1.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 6. 2019. 12:59

Obavijest o upisu u 1. razred

Upis u 1. razred osnovne škole u školskoj 2019./2020. godini bit će 17. lipnja 2019. godine u 14.00 sati, u sportskoj dvorani škole.
Tada će biti i prvi roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti informacije potrebne za početak školovanja vašeg djeteta.
Roditelji koji će dijete upisati u neku drugu školu, a upisni postupak su obavili u našoj školi dobit će Obrazac 5, temeljem kojeg mogu izvršiti upis u drugu školu. Nisu obavezni biti na roditeljskom sastanku.

Pedagoginja:
Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 6. 2019. 16:29

Sportske igre povodom Dana škole

Dan škole, 31.5.2019., god. učenici nižih razreda, u jutarnjim satima, obilježili su organiziranim sportskim igrama. Na školskom igralištu, pod vodstvom svojih učiteljica, učenici su  se natjecali u različitim igrama i to u : potezanju konopa, trčanju u parovima s pilates loptama i u gađanju loptom u kantu. Proglašenje pobjednika prema disciplinama imali smo za svaku paralelku: “najbolji potezači”, “najbolji trkači” i “najbolji pogađači”.
Učiteljice, učenici, roditelji, braća, sestre i drugi navijači glasno su navijali za svoje favorite i stvorili sjajnu sportsku atmosferu. Kako nam je bilo pogledajte u galeriji.

Ivana Žagar, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 6. 2019. 08:17

Izlet 2.d i 2.e na Krku

16. svibnja, 2019. učenici 2.d i 2.e razreda s razrednicama Ivanom Žagar i Milanom Vukelić te pratnjom prof. Sandrom Peričić uputili su se na otok Krk. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima te nam je prva destinacija bio posjet špilji Biserujki u pratnji vodiča. Nakon špilje nastavljali smo do Punta gdje nas je  čekao brodić za prelazak na otočiću Košljun. U Puntu smo imali organizirani posjet  škveru. Prije povratka kući stali smo zbog posjeta Zračnoj luci u pratnji djelatnika koji nas je dočekao te je učenicima pojasnio  proces prihvata i otpreme putnika. Učenici su vidjeli polijetanje aviona i vojnih helikoptera.
Uz pjesmu i uspomene na prekrasan izlet, vratili smo se kući u popodnevnim satima.                                                      Fotogalerija

Ivana Žagar, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 6. 2019. 08:12

Izašao nam je novi "Halubjan Info" Vijest ima dokument u privitku

Bliži nam se kraj školske godine, a s njim i dolazi novi broj Halubjana info. Ove godine dolazimo do one prave punoljetnosti – 21 godina!

Ali kako kaže ona pjesma – „neki novi klinci“ preuzimaju pomalo, ali sigurno.

Pogotovo petaši, koji prvi u povijesti školstva imaju obaveznu informatiku, što je donijelo puno truda, prilagodbe, ali i zadovoljstva – jer konačno svi učenici (petih i šestih razreda) idu na informatiku! U skladu s tim, dobar dio časopisa upravo se orijentirao na njihovo viđenje informatike – što su oni očekivali, a kakva je školska realnost. No u skladu s promjenama – otvorili smo učenicima maštu – kakva bi trebala biti moderna, napredna škola, a u istim radovima znamo da ćete uživati – tim biserima učenike mašte.

Osmaši – već dobro upoznati s časopisom – također su dali svoj veliki doprinos zanimljivim temama koje i sami vide kako se u godinu dana promijene – jer informatika, kao znanost i kao predmet, nije ista – ona je glasnik promjena, trener provedbe istih te sadašnjost ali pogotovo budućnost ne samo školstva, nego i učenika.

Godinama neizostavni dio svakog pa tako i ovog Halubjana info su i Gamer te „provale“ naših učenika sa satova, najčešće prilikom odgovaranja.

No da ne duljim više, znam da ste željni otvoriti poveznicu na časopis – stoga želim ugodno i zabavno čitanje, a pritom ponešto i naučiti nije na odmet.

Urednik:
Kristian Iskra, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristian Iskra  datum: 5. 6. 2019. 14:50

Povrat udžbenika

Obavještavamo sve učenike i roditelje s područja Općine Viškovo kojima su dodijeljeni besplatni udžbenici da će u periodu od 10. lipnja do 14. lipnja 2019. godine u Osnovnoj školi „Sveti Matej“ Viškovo biti organizirano vraćanje udžbenika za učenike OŠ "Sveti Matej" Viškovo, a koje su koristili u školskoj godini 2018./2019. godine. Udžbenici će se preuzimati od 9.00 do 17.00 sati.

Preuzimanje udžbenika za učenike koji pohađaju škole izvan područja Općine Viškovo biti će u Osnovnoj školi „Sveti Matej“ Viškovo u periodu od 17. lipnja do 18. lipnja 2019. godine od 9.00 do 17.00 sati, a 19. lipnja 2019. godine od 9.00 do 15.00 sati.

Molimo sve učenike da  pregledaju sve udžbenike. Udžbenici ne smiju biti oštećeni i to na način da isti me smiju biti pošarani, ne smiju biti poderani, ne smije im nedostajati niti jedna stranica. Ukoliko se primijete navedeni nedostaci, korisnici udžbenika će morati nadoknaditi iste kupovinom novih primjeraka. Ukoliko neki udžbenik/udžbenici budu oštećeni, preostali udžbenici se neće preuzimati, već će biti potrebno oštećeni udžbenik nadomjestiti.

Potrebno je vratiti sve udžbenike u kompletu, pojedinačno udžbenici neće biti preuzimani. 

 
O P Ć I N A   V I Š K O V O   
 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 6. 2019. 12:18

Novi broj Tratinčice

Još jednu školsku godinu privodimo kraju pa je došlo vrijeme za novi broj našeg školskog lista Tratinčica. Na svečanoj priredbi povodom Dana škole naši su ga novinari predstavili i podijelili brojnoj publici, a vi koji više volite digitalne sadržaje, uživajte čitajući ga na ovim našim internetskim stranicama.

Urednice lista Danijela Bartolović Antić, prof. i Rene Poli, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 6. 2019. 09:06

Poziv na Dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 5. 2019. 13:46

Košarkašice se plasirale na državno natjecanje

Učenice 5. i 6. razreda ove su godine zaigrale košarku za naše ŠŠD Malik te osvojile 1. mjesto u Županiji. Time su ostvarile plasman na poluzavršnicu državnog natjecanja koja se održala u Novskoj 14. svibnja 2019. Djevojke su odličnom igrom i velikom željom ostvarile dvije pobjede te ušle u društvo 4 najbolje košarkaške ekipe u Hrvatskoj te će zaigrati na državnom natjecanju u Vinkovcima 2. do 4. lipnja 2019. godine. Navijajte za sjajnu ekipu djevojčica koju čine: Barić L., Calo Vukoja M., Hrgota M., Jakovac E., Bojić L., Žuža D., Vidović V., Gibičar M., Ratković M., Brajec L. i Juretić T.         Fotogalerija

Edo Antić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 5. 2019. 11:04

Natjecanje „Prehrana nekonvencionalnim proizvodima“

Učenici naše škole sudjelovali su na natjecanju „Prehrana nekonvencionalnim proizvodima“, koje se svake godine održava u Rijeci, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša. Organizator natjecanja je Društvo naša djeca, Rijeka.
Mia Matulić, Elena Sušanj, Klara Knežević, Nika Borovičkić, Marija Šverko, Petra Jurišić, Lana Brnčić i Glorija Fućak, uz vođenje mentorica Vali Božić i Marice Brala, pripremale su variva, juhe, čajeve, salate, sokove, krušne proizvode, slastice, a sve to od samoniklog, jestivog bilja. Koristile su lobodu, maslačak, trputac, žir, stolisnik, lavandu, gospinu travu, kadulju, čuvarkuću, bazgu, cvijet djeteline, mentu…
Uz pripremu hrane, natjecanje je obuhvaćalo i poznavanje vrste brodica kao i poznavanje samoniklih biljaka te prepoznavanje zaštićenih područja naše županije na slijepoj karti.
Naše učenice su pokazale dobro znanje i vještine iz navedenih područja te su osvojile 2. mjesto. Također se ocjenjivalo estetsko uređenje štanda, za što su osvojile isto 2. mjesto.
Sve pripremljeno poklonile su pročelnici Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, gospođi Koraljki Vahtar – Jurković.       Fotogalerija

Učiteljice: Marica Brala, nast. i Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 5. 2019. 11:57

Upisi u srednje škole

Obavještavamo sve osmaše i njihove roditelje da je donesena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Time je službeno započeo proces upisa osmaša u srednje škole. Sve važne informacije i dokumente je potrebno pratiti na mrežnoj adresi www.upisi.hr te na našoj Oglasnoj ploči na ovoj mrežnoj stranici.
Također, pozivamo sve roditelje osmaša da dođu na roditeljski sastanak u utorak, 28.5.2019. u 18:00 sati u malu sportsku školsku dvoranu kako bi pravovremeno dobili sve potrebne informacije.
Sretno osmaši!

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 5. 2019. 08:18

1. mjesto na IX. Likovno-literarnom natječaju „Povist mista moga“ – literarni izričaj

Na IX. Likovno-literarnom natječaju „Povist mista moga“ učenik Antonio Kinkela (7.d) osvojio je 1. mjesto u literarnom izričaju, proznim radom „Nonin komodin“. Antonio je još jednom pokazao ljubav prema pisanoj riječi te ono najvažnije, odanost čakavskome narječju, koje u svojim literarnim ostvarajima njeguje i čuva. Na stranicama lirskih latica Tratinčice uskoro ćete moći uživati u uspomenama iz noninog komodina. Čestitke Antoniju!

Rene Poli, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 21. 5. 2019. 16:12

Junaci – barem na jedan dan

Noć knjige održala se diljem Hrvatske 23. travnja 2019., u tjednu kada su svi školarci zasluženo uživali na proljetnim praznicima. Zato smo mi u „Svetom Mateju“ odlučili feštu od knjiga proslaviti tjedan dana kasnije pa smo Noć knjige 2019.obilježili zadnjeg dana mjeseca travnja. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, a naša Matineja održala se pod nazivom „Junaci – barem na jedan dan“. Mnogobrojni drugašići pojačani velikim brojem šestaša uživali su sa svojim učiteljicama u dvosatnom programu posvećenom omiljenim likovima iz knjiga, stripova i časopisa. To su junaci s kojima uživamo, istražujemo, putujemo u neke nove svjetove i odrastamo, oni nam pomažu oblikovati naše živote.                    Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 2. 5. 2019. 11:00

Obavijest o odabiru agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je na roditeljskom sastanku održanom dana 29.04.2019. godine za odabir agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave (ponuda br. 3/2019.- ekskurzija učenika 8.e razreda) između 3 agencije koje su se mogle predstaviti, odabrana agencija:

 • „Cromatours“ d.o.o. - Lovran.

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 30. 4. 2019. 15:58

Dan otvorenih vrata

U sklopu profesionalnog informiranja  i usmjeravanja  učenika 8.-ih razreda, organizirat ćemo Dan otvorenih vrata koji će se održati u OŠ “Sveti Matej“ u  Viškovu, 3. svibnja 2019. godine od 17,00 do 18,40 sati, u maloj sportskoj dvorani.

To je mogućnost upoznavanja srednjih škola i obrazovnih programa koje nude, kao i upoznavanje s mogućnostima zapošljavanja ili daljnjeg školovanja.

Učenici 8.-ih razreda posjetit će Dan otvorenih vrata organizirano, s učiteljima, a roditelje pozivamo da se odazovu i upoznaju s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja u Primorsko – goranskoj županiji.

Pedagoginja:
Jasna Pipinić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 4. 2019. 15:45

Izlet 7.e razreda u Veronu i Gardaland

17. travnja 2019. učenici 7.e razreda s razrednicom Vali Božić, nastavnicom Maricom Brala i nekolicinom djelatnika OŠ „Sveti Matej“ uputili su se u Italiju, zemlju bogate povijesti, kulture i odlične zabave! Riječ je o ovogodišnjem završnom izletu s izuzetno zanimljivim destinacijama - zabavnom Gardalandu i čarobnoj Veroni.                 Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 28. 4. 2019. 11:37

Festival znanosti 2019. - prezentacija projekta naših učenika

Tijekom drugog tjedna u mjesecu travnju održavao se 17. Festival znanosti s temom Boje. Program Škole za škole održao se u četvrtak 11. travnja 2019. g. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Naša škola jedna je od 14 osnovnih i srednjih škola koje su predstavile svoj projekt. Učenici su s profesoricom prirode i biologije Dijanom Sarajom istraživale što je daltonizam, kako se nasljeđuje, koje vrste daltonizma postoje i kako daltonisti vide svijet koji nas okružuje. Pod mentorstvom Jasmine Mamule, profesorice hrvatskog jezika, učenici su čitali knjigu Bijeli klaun opatijskog književnika Damira Miloša koja govori o odrastanju dječaka koji ne razlikuje boje. Učenici su dramatizirali neke ulomke i pripremali se za nastup. Naš projekt Svijet gledan očima daltonista u Gradskoj vijećnici prezentirali su Klara Sušanj (6.d), Karlo Pojer (6.d), Fran Blažić (6.b) i Marija Knežević (6.b). Njihovu prezentaciju upotpunio je naš daltonist Luka Šimić (8.c) svojim doživljajem svijeta te članice dramsko-scenske skupine svojim nastupom. Učenica Maria Magdalena Ljubas (7.c) izvela je monolog Bijeli klaun te s Dorom Bokulić (6.e) odglumila kratku scensku igru u kojoj dječak svojoj simpatiji otkriva istinu o sebi. Uz navedene učenike u projekt su bili uključeni: Sara Marković (6.d), Juraj Pernjak (6.d), Leonarda Puškarić (6.d) i Lana Mišić (6.d). Nakon što su naši učenici završili s prezentacijom, uslijedio je dugačak i glasan pljesak. Tijekom istraživačkog rada, izrade prezentacija i priprema za nastup, ali i tijekom slušanja prezentacija ostalih škola, naši učenici su se zabavili te ponešto i naučili, a baš to i jest cilj ovakvih projekata – približiti znanost djeci.            Fotogalerija

Lana Mišić, 6.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 4. 2019. 16:08

Festival znanosti u našoj školi

Od 8. do 13. travnja 2019. godine održavao se 17. Festival znanosti u mnogobrojnim hrvatskim gradovima. Tema ovogodišnjeg Festivala bile su Boje, a u svojem bogatom programu nudio je sadržaje za sve uzraste. Osnovni cilj Festivala znanosti je popularizirati znanost te  je približiti djeci i mladima. Stoga je Sveučilište u Rijeci organiziralo niz predavanja i radionica, a naša školska knjižnica otvorila je vrata Pravnom fakultetu u Rijeci. Na poziv profesorice Jasmine Mamule 8. travnja našu je školu posjetio prof. Vanja Smokvina s Pravnog fakulteta koji je vodio kviz o sportskom pravu. Sudjelovali su učenici šestih razreda, a atmosfera je bila odlična. Učenici su aktivno sudjelovali i međusobno raspravljali o pravilima u sportu, fair playu, ponašanju igrača i navijača i ostalim aktualnim pitanjima. Svi sudionici na kraju su dobili praline kao nagradu za međusobnu suradnju i promišljanje o pravima i obvezama u sportu.            Fotogalerija

Lana Mišić, 6.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 4. 2019. 16:06

Uskrsni blagdani i proljetni praznici 2019.

Ove godine svi primjećujemo da je Uskrsna nedjelja u drugoj trećini travnja. Uz kasnu proslavu Vazma pridružile su se i niske temperature u korizmi, primjerenije zimskom razdoblju.

Pročitajmo kako se određuje koji će se datum u godini slaviti Uskrs, ali prije toga... 

Nakon Uskrsa slijede i proljetni školski praznici. Počinju u četvrtak 18.4.
U školu se vraćamo:

29. travnja, u ponedjeljak, u jutarnju smjenu 1., 3., 5.i 7 razredi;

                               u popodnevnu smjenu 2., 4., 6. i 8.razredi.

30. travnja, u utorak, u školi se obilježava Eko dan, Dan planeta Zemlje.

Dogovorene aktivnosti započinju  prema rasporedu:

                                  1.,3.,5. i 7. razredi u  8 sati,

                                  2.,4.,6. i 8. razredi u 11 sati.

Svim učenicima i djelatnicima škole želimo radostan Uskrs i vesele praznike.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 4. 2019. 12:14

Terenska nastava – 1. b, d i e razredi u Art kinu i knjižnici Stribor

Dana 29. ožujka 2019. g., 1. b, d i e razredi u sklopu terenske nastave posjetili su Art kino Croatia i Dječji odjel Stribor – Gradske knjižnice Rijeka.

U sklopu projekta „Škole u kinu“, s ciljem uočavanja važnosti kvalitetnoga filma u odgoju mlađih naraštaja, prvašići su posjetili Art kino Croatia, ugodan prostor u kojem se gledaju filmovi, mjesto spoznaje i zabave svih onih koji vole film. Pogledali su uzbudljiv animirani film „Nevjerojatna priča o divovskoj kruški“, snimljen prema istoimenoj dječjoj slikovnici. Glavni likovi, maca Prugica i slon Sebastijan, ploveći u divovskoj kruški, poveli su ih u uzbudljive pustolovine u potrazi za Tajanstvenim otokom. Zanimljivi događaji, vrline glavnih likova, njihova upornost, trud i zajedništvo, još jednom su podsjetili kako je sve moguće ostvariti kada nešto jako želiš i kada se potrudiš, u zajedništvu i suradnji sa svojim bližnjima.

S ciljem razvoja čitalačkih vještina, poticanja strasti prema čitanju i razvijanja interesa i ljubavi prema knjigama, realiziran je i posjet  još jednoj knjižnici. Naime, prvašići su posjetili Dječji odjel Stribor, riječki centar dječje knjige, središte slobodnoga vremena djece i mladih gdje stanuju priče, razvija se dječja mašta i kreativnost te ljubav prema knjigama. Sudjelovali su u poučnoj radionici za djecu tijekom koje su upoznali knjižnicu, dobrobiti čitanja te važnost knjiga u životima djece i mladih.

Vjerujemo da će ovaj posjet uvelike doprinijeti kvalitetnijem odrastanju i usmjeriti naše prvašiće prema što kvalitetnijem provođenju slobodnoga vremena.        Fotogalerija

Učiteljica Katarina Sušanj Gregorović

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 4. 2019. 12:07

Obavijest o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je dana 09.04.2019. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabralo sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskom sastanku:

- poziv br.3/2019. (izvanučionička nastava – ekskurzija učenika 8.e razreda) – A.N.A.B.A.R. tours-Rijeka, Alibi d.o.o-Umag, „Cromatours“ d.o.o. Lovran – roditeljski sastanak održat će se 29.04.2019. godine u 18.00 sati.

Pozivate se da na roditeljskom sastanku koji će se održati u gore navedenom terminu predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

     Ravnatelj škole: 
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 4. 2019. 16:30

Nogometaši 2. u županiji

Nogometaši 6., 7. i 8. razredi: Buk, Načinović, Begonja, Lučić, Marčelja, Rogulj, Ilić, Murica, Sušanj, Martinović, Baković, Cetina osvojili 2. mjesto u županiji. Pridružili se Humanitarnoj akciji - Majica za Milu Rončević.

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 10. 4. 2019. 08:33

Humanitarna akcija „Svijetlimo za autizam“ prošla je uspješno! Prikupljena su sredstva za kupnju Play Attention uređaja.

S veseljem vas obavještavamo da je akcija „Svijetlimo za autizam“ uspješno završila i da su u cijelosti prikupljena sredstva za kupnju Play Attention uređaja. Kupnjom svijeće od 20 kn bilo je moguće uključiti se i podržati ovu akciju. Duž šetnice u Kostreni u subotu od 18h počelo je paljenje svijeća, koje su gorile sve do ponoći. Svijeće su svijetlile od kafića Galeb do restorana Kostrenka. Upaljeno je svih 1000 svijeća. Na simboličan način pružili smo podršku osobama s poremećajem iz autističnog spektra i njihovim obiteljima.

Play Attention je jedna od najsuvremenijih tehnologija u svijetu za jačanje pažnje. Utječe na poboljšanje održavanje pažnje, ignoriranje ometajućih sadržaja te vještinama poput slušanja, lakšeg samostalnog započinjanja zadataka, lakšeg dovršavanja zadataka, bolja organiziranost itd. jednom usavršene vještine uz pomoć ovog uređaja ostaju dugoročne te ih korisnik dalje koristi u svojem svakodnevnom životu. Prvi rezultati se mogu primijetiti već nakon 20 tretmana. Sve to može znatno pridonijeti poboljšanju školskih uspjeha i zato smo ponosni da će i naši učenici biti u mogućnosti koristiti ovakav oblik rada što predstavlja veliki novitet i pozitivan iskorak za našu školu i naše učenike. Kupnjom ovog uređaja priliku za poboljšanje kvalitete života imat će 40 djece/učenika. Uređaj će s učenicima u radu u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo koristiti naša socijalna pedagoginja Ivana Golubić, a u Udruzi Svjetionik naša rehabilitatorica Dajana Stjepanović.

OŠ „Sveti Matej“ i Udruga Svjetionik sklopit će Ugovor o partnerstvu te tako pružiti primjer kako se zajedništvom, upornošću, radom i optimizmom mogu postići veliki ciljevi.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo PC Grupi koja je donirala svih 1000 svijeća i omogućila ovu akciju. Također, veliko hvala ravnatelju, svim učiteljima/cama, učenicima i roditeljima koji su podržali ovu akciju svojim donacijama i dolaskom.                 Fotogalerija

Hvala Vam svima i veselimo se početku rada s Play Attention uređajem!

Dajana Stjepanović, edukacijski rehabilitator i
Ivana Golubić, socijalna pedagoginja

 

Neki od linkova kako je to izgledalo:

https://www.riprsten.com/kostrena/tisucu-svijeca-obasjalo-kostrenu

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Kostrena-svijetlila-za-autizam-Tisucu-svijeca-obasjalo-obalni-put-u-Zurkovu

http://rijecanin.rtl.hr/fotogalerija-paljenjem-svijeca-duz-setnice-u-kostreni-obiljezen-svjetski-dan-svjesnosti-o-autizmu/

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 4. 2019. 08:22

Terenska nastava u Vukovaru

Osmaši su 27. i 28. ožujka 2019. godine posjetili Vukovar. Cilj dvodnevne terenske nastave je bio upoznati povijesnu važnost grada Vukovara u Domovinskom ratu i svu njegovu kulturu, ljepotu i znamenitosti.

Prvi dan smo poslušali dva predavanja o oslobodilačkim akcijama za Vukovar. Zatim smo posjetili Muzej vučedolske kulture koji svojim uređenjem nudi multimedijalni doživljaj prošlosti. Najpoznatija arheološka iskopina na Vučedolu je kadionica Vučedolska golubica koja je postala prepoznatljiv simbol grada Vukovara. Predvečer smo prošetali i otišli u disko. Sljedeće jutro smo slušali predavanje o opasnostima oružja i ozljedama koje ono uzrokuje, a u podrumu logora shvatili smo težinu zatvoreničkog ratnog života. Odveli su nas na Trpinjsku cestu gdje je uništeno najviše tenkova te smo  posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja. Strahotu rata upoznali smo u kratkom filmu koji smo pogledali u vukovarskoj bolnici koja je bila najviše granatirana i u čijem su podrumskom prostoru zbrinuti mnogi ranjenici različitih godina i nacionalnosti. Mnogi su od njih završili na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, a 267 branitelja je smaknuto na Ovčari. Na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata poklonili smo se moru bijelih mramornih križeva koji predstavljaju 938 žrtava Domovinskog rata. Na putu za Ovčaru zaustavili smo se i ušli u hangar gdje su hrvatski branitelji odvedeni iz bolnice i mučeni prije smaknuća na masovnoj grobnici Ovčari. S tugom u srcu osjetili smo prisutnost časno poginulih branitelja čije su slike i imena osvijetljeni u hangaru. Najteži je bio susret s poljem na Ovčari na kojoj je masovna grobnica ranjenika, branitelja koji su dovezeni iz vukovarske bolnice. Zato smo im zapalili svijeće i odali počast na raspuknutom spomeniku s likom golubice. U teškim mislima provezli smo se ulicama grada Vukovara i nakratko se zaustavili uz ponosni vodotoranj, simbol otpora neprijateljskom uništavanjem. Iako oštećen, već 28 godina ponosno čeka obnovu. Olakšanje od ovih tragičnih mjesta  i sjećanja pronašli smo u crkvi sv. Filipa i Jakova, a nakon nje smo se natjecali u poznavanju vukovarske povijesti i događaja iz Domovinskog rata.

Zadovoljni osvojenim trećim mjestom krenuli smo kući ispunjeni ponosom i zahvalni svima koji su se borili i ginuli za domovinu i našu slobodu. Fotogalerija

Amelia Čikara 8.b

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 7. 4. 2019. 21:26

Poklon Zlatka Dalića

Poklon knjiga izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića sportašima naše škole.

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 4. 2019. 12:44

Preregulacija prometa u Saršonima

Poštovani,

u utorak 02.04.2019. godine na gradilištu kružnog raskrižja u centru Saršona vršiti će se radovi na ugradnji završnog sloja kolničke konstrukcije. Zbog tehnologije izvođenja radova raskrižje će u vremenu od 09:00 – 17:00 biti u cijelosti zatvoreno za promet motornih vozila iz svih smjerova osim minibusa.

Školska linija voziti će privremenom trasom s uobičajenim polascima iz Viškova: Viškovo škola - Ronjgi - Viškovo – Marčelji – Brnčići  - Kudeji – Viškovo škola.

Josip Kordić, mag. ing. aedif.
Viši stručni suradnik za održavanje komunalne infrastrukture

Jedinstveni upravni odjel
Općina Viškovo    

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 4. 2019. 11:53

Za Milu

Pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe akciji darovanja za bolesnu djevojčicu Milu. Svoj doprinos možete uplatiti na račun Milinog oca: 
HR3641330063110002644 - Marin Rončević
Opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević

Ravnatelj:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 1. 4. 2019. 08:34

Humanitarna akcija - "3. maj"

Od 20. do 27. ožujka u našoj školi u suradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog križa Rijeka proveli smo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za samce i obitelji s djecom radnika 3. maja. Sakupljali smo hranu, higijenske potrepštine i novčane priloge. Akciji su se odazvali svi učenici i učitelji naše škole te smo sakupili značajnu količinu svega potrebnog. Posebnu pozornost obratili smo prikupljanju dječje hrane te drugih dječjih potrepština. Tijekom čitave akcije osjećali smo zadovoljstvo i osobnu ispunjenost zbog mogućnosti da pomognemo našim sugrađanima i djeci koja su uvijek u središtu naše pozornosti.

Dijana Saraja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 3. 2019. 08:23

Humanitarna akcija

Poštovani,

ovim putem šaljemo Vam obavijest o humanitarnoj akciji te ujedno i poziv da se uključite.

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, 06.04. u 18h na Plaži Galeb u Kostreni će se održati Humanitarna akcija "Svijetlimo za autizam" za nabavku Play Attention uređaja za poticanje razvoja pažnje i koncentracije za osobe s teškoćama u razvoju.

Humanitarnu akciju organizira Udruga Svjetionik uz podršku Općine Kostrena i Turističke zajednice Kostrena. Udruga Svjetionik (predsjednik Udruge Svjetionik je Dajana Stjepanović, edukacijski rehabilitator u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo) i OŠ „Sveti Matej“ sklopit će Ugovor o partnerstvu te će u školi u rad s uređajem biti uključeno 20 učenika koji su uključeni u rad socijalne pedagogice Ivane Golubić, koja će voditi rad s uređajem u školi.

Cijena kupona iznosi 20 kn i na sam dan akcije kupon će se zamijeniti za svijeću, koju ćemo upaliti jednu kraj druge, kako bi osvijetlili šetnicu u Kostreni te na taj način pružili podršku osobama s poremećajem iz autističnog spektra i njihovim obiteljima. Svijeće su donacija tvrtke PC grupa iz Otočca.

Ukoliko želite podržati ovu akciju i doprinijeti poboljšanju kvalitete života učenika u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo kupnjom ovog uređaja, u školi je moguće kupiti kupon kod razrednika.

https://www.fiuman.hr/humanitarna-akcija-svijetlimo-za-autizam-u-kostreni-kuponi-za-svijece-vec-u-prodaji

http://rijecanin.rtl.hr/osvijetlite-plazu-u-kostreni-svijecama-i-pomozite-nabaviti-opremu-za-pomoc-autisticnim-osobama

Unaprijed Vam se zahvaljujemo.

Dajana Stjepanović, mag.rehab.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 3. 2019. 21:52

KNJIŽNICA PUUUNA PRVAŠIĆA!!!

Nakon što su se cijelo prvo polugodište (m)učili sa slovima i abecedom, naši su brojni prvašići napokon postali pravi korisnici školske knjižnice! 5 razrednih odjeljenja(!) i 133 glavice željne znanja i čitanja…  Jupiiiiii! 

Naravno, za svečano primanje prvašića u članstvo školske knjižnice i sama knjižnica morala se prigodno ušminkati i urediti. To je već tradicionalno posao koji sasvim solidno odrađuju Mlade knjižničarke pod budnim okom nešto starije školske knjižničarke. Uz pozdrav dobrodošlice, priredili smo i mini izložbu s najzanimljivijim slikovnicama i lektirnim knjigama za 1. razred, a mjesta se našlo i za prigodni pano te poster s abecedom (kao jumbo šalabahter ukoliko negdje nešto zapne).

Vesela dvosatna druženja započinjali smo pričom o knjigama, knjižnicama i ljepoti čitanja. Mnogo toga prvašići već jako dobro znaju pa slijedi ponavljanje osnovnih kulturnih navika i ponašanja u školskoj (i bilo kojoj drugoj) knjižnici. Knjižničarka im pokazuje raspored knjiga, odnosno gdje su smještene knjige, časopisi i zanimljivi enciklopedijski naslovi za njihov uzrast. Učimo ih da postoji rok posudbe knjiga, dozvoljeni broj knjiga za posudbu, potreba redovitog i točnog vraćanja, kao i čuvanja knjiga, kako bi i drugi učenici uživali u njima. Zatim na red dolazi ono najvažnije - posudba knjiga! Započinjemo je „igrokazom“ u kojem odabrana grupa učenika glumi prvu posudbu, a ostatak „publike“ upija pravila da poslije ne bi bilo neke zabune. Budući da su to pametne male glave, znanje se brzo usvaja pa slijedi napad na police s knjigama za prvašiće (naravno, pristojno i polako, kako priliči ponašanju u školskoj knjižnici)!

Slijedi malo glasnog čitanja, ponavljanja naučenog pa čak i prava interpretacija prve obvezne lektire. Na samom kraju dvosatnog druženja - nagrada! Ove godine u obliku crtanog filma „Pipi Duga Čarapa“. Pipi je dobra, domišljata, snažna, neustrašiva i smiješna te nas na zabavan način uči kako je maštovitost najbolje rješenje za sve probleme. Isto kao Pipi, čak i mnogo, mnogo više, uče nas i knjige! Ili kako bi to rekao naš prvašić Viktor: “Knjige moramo voljeti kao svoju obitelj jer su knjige nešto najvrijednije na svijetu!“               Fotagalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 3. 2019. 14:58

Hod za čisti zrak

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 3. 2019. 14:07

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženog obrasca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastave Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo (Ekskurzija 8.e razreda) za školsku 2019./2020. godinu.

Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

U privitku:
- obrazac javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 3. 2019. 12:04

Obavijest o odabiru agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je na roditeljskom sastanku održanom dana 14.03.2019. godine za odabir agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave (ponuda br. 2/2019.-ekskurzija učenika 8. razreda) između agencija koje su se predstavile odabrana agencija:

 • Autotrans d.o.o. Rijeka-Arriva travel.

 

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 3. 2019. 11:23

Županijska razina LiDraNa –odlični nastupi naših učenika

Nakon uspjeha na gradskoj razini ovogodišnjeg LiDraNa učenici naše škole pripremali su se za novi nastup. Scenski dio županijske razine održan je u Filodrammatici 20. i 21. veljače.

Pojedinačnim nastupom predstavile su se tri naše učenice: Rea Ban (2.d), Dora Bokulić (6.e) i Maria Magdalena Ljubas (7.c). Pod mentorstvom učiteljice Ivane Žagar Rea je izvela monolog Moj tata Mraz Božićnjak. Učiteljica Jasmina Mamula bila je mentorica Dori s tekstom Prvi sudar i Mariji koja se predstavila monologom Bijeli klaun. Sve tri dobile su pozitivne komentare žirija, a Mariji je državna razina, na koju je poslano samo troje učenika, za dlaku izmakla.

Pratili smo i nastup naše bivše učenice Nine Damjanović koja je u srednjoškolskoj kategoriji drugu godinu zaredom prošla na državnu razinu monologom Trči, ne čekaj me. Bravo, Nina!

Uslijedili su skupni nastupi. Scensku igru Cvjetna livada izvodili su učenici Dora Kučan (6.a), Lovro Puljiz (6.a), Noemy Blažić (6.b), Sandro Cetina (6.b), Lucija Rotar (6.b), Leonarda Puškarić (6.d), Dora Bokulić (6.e) i Laura Gavrić (6.e) pod mentorstvom učiteljice Jasmine. Uigrana glumačka ekipa osvojila je simpatije mnogih i dobila odlične komentare prosudbenog povjerenstva u sastavu: Goran Zelić i Zlatko Vicić, glumci Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Nataša Tepša Budija, glumica, dramski pedagog,  Igor Vlajnić, dirigent Opere HNK Ivana pl. Zajca, voditelj RKM Kamov i Jelena Lopatić, glumica HNK Ivana pl. Zajca. Državni povjerenik i ove je godine bio Mario Kovač, kazališni redatelj. Iz naše županije na državnu razinu poslan je samo jedan skupni nastup, a naša Cvjetna livada bila je među 5 najboljih nastupa.

Pozitivni komentari profesionalaca vjetar su u leđa vrijednim i talentiranim glumicama i glumcima koji će se ubrzo početi pripremati za novi LiDraNo i nove uspjehe. Čestitke svima!                           Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 3. 2019. 08:58

(PRAVO)VRIJEME ZA LJUBAZNOST Vijest ima dokument u privitku

…Dobro se dobrim uvijek vrati,

ljubazan biti uvijek se isplati!...

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

27. veljače 2019. 3.a je, s ostatkom svijeta, prigodno obilježio navedeni dan. Odjeveni u ružičaste majice izradili su ružičaste majice s čarobnim riječima kojima se može prevenirati/izbjeći vršnjačko nasilje.

Za taj je dan, iz olovke njihove učiteljice Maje, nastao i tekst pjesme Vrijeme za ljubaznost koju su učenici izveli u rap stilu (čitaj: „odrepali“) te prenijeli snažnu poruku svima koji je trebaju čuti. Njihovu izvedbu možete poslušati u priloženom videu.

Maja Keš, dipl.uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 3. 2019. 09:04

Imaš poruku…

Dragi knjigoljupci i svi ostali, jeste li, možda, proteklih dana pronašli kakvu poruku u knjigama koje čitate za lektiru? Ako jeste, nakon što pročitate ovaj tekst sve će vam biti mnogo jasnije…

Veljača je Međunarodni mjesec prijateljstva. Naravno, da ne bi bilo zabune, prijateljstvo se cijeni i slavi svih 12 mjeseci u godini, svakog dana, sata i minute jer iskreno prijateljstvo vrijedan je i važan dio našeg života!

3.a razred pun je prijatelja. Zajedno s učiteljicom Majom Keš veliki su prijatelji školske knjižničarke jer vole čitati (barem većina!) i često borave u školskoj knjižnici. Zbog toga su u Međunarodnom mjesecu prijateljstva odlučili svoje misli pune ljepote i dobrote podijeliti s ostatkom učenika naše velike škole. Svaki je učenik smislio neku poruku ohrabrenja, pozitive i poziva na čitanje knjiga te je zapisao na samoljepljivi papirić. Tako se na dvadesetak tzv. Post-it papirića našlo različitih prekrasnih misli poput: „Dobro se dobrim vraća. Uvijek budi dobar!“, „Odličan si takav kakav jesi! Uživaj u čitanju!“, „Budi dobar prijatelj!“, „Uživaj u čitanju! Ovo je dobra knjiga!“… Nakon toga je veselo društvo iz 3.a, zajedno s učiteljicom Majom, isto tako veselo ušetalo u školsku knjižnicu i uhvatilo se posla. Uz malu pomoć školske knjižničarke, odabrali su knjige koje se čitaju za lektiru i u njih nalijepili svoje porukice. Kako je to izgledalo, najbolje možete vidjeti na fotkama.

Ukoliko ste sretni dobitnik nekog od ovih Post-it iznenađenja, slobodno nastavite niz. Osim što ćete nekome uljepšati dan, sačuvat ćete knjige od šaranja, ispisivanja gluposti i ružnih riječi, a toga u našem knjižnom fondu nije malo. Neka vam male, pametne glave iz 3.a posluže kao uzor kakvi bismo trebali biti i kao prijatelji i kao ljudi. Bravo za 3.a i učiteljicu Maju!                 Fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,
školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 3. 2019. 10:25

Nadopuna obavijesti o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je dana 07.03.2019. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između naknadno pristiglih, a u zakonskom roku poslanih ponuda odabralo (uz već prethodno odabrane agencije koje su objavljene na web stranici škole dana 04.03.2019. godine) sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskom sastanku:

a) ponuda br.2/2019. (izvanučionička nastava – ekskurzija učenika 8. razreda) – Alibi d.o.o. Umag  i  Autotrans d.o.o. Rijeka-Arriva travel  – roditeljski sastanak održat će se 14.03.2019. godine u 18.00 sati.

Pozivate se da na roditeljskom sastanku koji će se održati u gore navedenom terminu predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 8. 3. 2019. 13:52

Obavijest o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je dana 28.02.2019. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabralo sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskom sastanku:

a) ponuda br.2/2019. (izvanučionička nastava – ekskurzija učenika 8. razreda) – VIA travel agency-Rijeka, „Cromatours“ d.o.o. Lovran, ABC travel Rijeka – roditeljski sastanak održat će se 14.03.2019. godine u 18.00 sati.

Pozivate se da na roditeljskom sastanku koji će se održati u gore navedenom terminu predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 3. 2019. 13:42

Dan hrvatske glagoljice u našoj knjižnici

Hrvatska glagoljica dobila je svoj dan! Na inicijativu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Hrvatski sabor je 22. veljače proglasio Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Odabran je datum 22. veljače jer je to dan kada je u ličkom mjestu Kosinju 1483. godine tiskana prva hrvatska glagoljička knjiga – „Misal po zakonu Rimskoga dvora“. Nije loše znati da je ovaj hrvatski glagoljski prvotisak tiskan samo 28 godina nakon Gutenbergove  Biblije, a sama  činjenica da je misal tiskan na hrvatskom jeziku i glagoljicom važan je dokaz da su Hrvati već u 15. stoljeću bili izrazito društveno, gospodarski i kulturno razvijen narod.                    Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 3. 2019. 13:17

PJ Sveti Matej na Dječjoj karnevalskoj povorci 2019. g.

Da bismo pokazali svim građanima tko im omogućava miran san, tko su heroji što im spašavaju dan, maškarana skupina naše škole, predstavila se na Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci, u subotu,16. veljače 2019. g.
Svojom brojnošću, neustrašivošću i veselim plesnim pokretima razveselili smo publiku, a posebno one najmlađe, koji su s oduševljenjem dočekali svoje plavo - crveno - zelene heroje - PJ Sveti Matej!                Fotogalerija
 
Katarina Sušanj Gregorović, dipl. uč.
  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 26. 2. 2019. 15:58

Stručni ispiti iz informatike u našoj školi

Od početka polugodišta, u našoj školi se polažu stručni ispiti za osnovne škole iz informatike i to za tri županije: našu, Ličko-senjsku i Istarsku. Komisiju čine: savjetnik, iz AZOO, za informatiku Eugen Ban, metodičarka s Odjela za informatiku Martina Holenko Dlab, naš ravnatelj Josip Crnić, naša profesorica HJ Danijela Bartolović Antić i sustručnjakinja pripravnicima na stručnom ispitu Milana Jakšić.
Tako je naša škola postala nezaobilazna mladim ljudima koji će predavati informatiku u osnovnim školama ove tri županije.

To je veliko priznanje za našu školu, a pogotovo za informatiku u školi!

 

Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 2. 2019. 18:02

PRO u našoj školi

U ponedjeljak, 18.02 našu školu je posjetio KanalRi i snimio kratki prilog o funkcioniranju posebnog razrednog odjela i snimio učenike, ravnatelja, socijalnu pedagogicu i edukacijskog rehabilitatora. Posebni razredni odjel s radom je započeo u 10. mjesecu 2018. godine. U Odjel je upisano četvero učenika. Jedna učenica i dva učenika su peti razred, dok je jedan učenik osmi razred. Njih troje imaju pomoćnika u nastavi, koji im osigurava podršku i pomoć za ostvarivanje njihova puna potencijala. Zajedničkim radom i suradnjom cijelog kolektiva, nastojimo iskoristiti maksimalan potencijal svakog učenika. Programi za učenike su individualizirani i napisani za svaki predmet i za svakog učenika sukladno njegovim/njezinim mogućnostima i sposobnostima. U ovom kratkom vremenu smo se brzo sprijateljili i stvorili svoj mali, lijepi razred pun suradnje, ljubavi i međusobnog razumijevanja. 
Kako sve to izgleda, možete pogledati ovdje.

Dajana Stjepanović, mag. edukacijske rehabilitacije

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 2. 2019. 09:08

LiDraNo 2019. (gradska razina) – novi uspjesi naših učenika

30. i 31. siječnja održan je scenski dio gradske razine ovogodišnjeg LiDraNa, smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. 30. siječnja našu školu predstavljale su tri učenice: Rea Ban (2.d) monologom Moj tata Mraz Božićnjak, Dora Bokulić (6.e) monologom Prvi sudar i Maria Magdalena Ljubas (7.c) monologom Bijeli klaun. Reina mentorica je učiteljica Ivana Žagar, a Doru i Mariju pripremala je učiteljica Jasmina Mamula. Sve tri djevojčice uspjele su izboriti nastup na županijskoj razini što je veliki uspjeh s obzirom na podatak da je od ukupno 60 pojedinačnih nastupa samo 17 odabrano za županijsku razinu.

31. siječnja uslijedili su skupni nastupi. Naši učenici su se kroz dramsko-scensku i recitatorsku skupinu pripremali za 3 nastupa: dva recitala i jednu scensku igru. Recitatori Noemy Blažić (6.b), Sandro Cetina (6.b), Tia Juretić (6.b), Lara Brajec (6.c) i Laura Gavrić (6.e) predstavili su se recitalom Moj dom, a Iva Soldo (7.b), Maria Magdalena Ljubas (7.c), Martina Kožul (8.a) i Antea Ljubas (8.a) svoj su doživljaj ljubavi prenijele publici i žiriju recitalom Vjeruj u ljubav. Nažalost, za njih je županijska razina bila nedostižna. Scensku igru Cvjetna livada izvodili su učenici Dora Kučan (6.a), Lovro Puljiz (6.a), Noemy Blažić (6.b), Sandro Cetina (6.b), Lucija Rotar (6.b), Leonarda Puškarić (6.d), Dora Bokulić (6.e) i Laura Gavrić (6.e) te su odličnim nastupom osigurali još jedan nastup na županijskom LiDraNu.

Čestitke svim učenicima, pogotovo onima koji su prvi put nastupili na LiDraNu pred publikom i žirijem koji su činili: Damir Orlić i Zlatko Vicić, glumci Gradskog kazališta lutaka Rijeka te Vilma Lukanović, prof. hrvatskog jezika.

Naše „cvjetove“ iz scenske igre Cvjetna livada snimila je kamera HRT-a te su dijelovi njihovog nastupa i njihovi komentari bili prikazani u Županijskoj panorami.

Nove nastupe naših glumica i glumaca očekujemo 20. i 21. veljače u Filodrammatici. Sretno svima!                 Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 18. 2. 2019. 14:56

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženog obrasca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastave Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo (ekskurzija 8. razreda)  za školsku 2019./2020. godinu.

Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

            S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

U privitku:
- obrazac javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 2. 2019. 11:07

Valentinovo 2019.

Valentinovo je omiljeni dan simpatija i zaljubljenih. Prilika je to da saznamo tko je sveti Valentin.
U 3. stoljeću, u doba drevnog Rimskog Carstva,  u gradu Rimu živio je mudar i čestit svećenik po imenu Valentin. Dok nije obavljao svoje svećeničke dužnosti radio je u svom vrtu. Došla mu je jedna  djevojčica i zamolila ga:”Daj mi ružu za bolesnog dječaka.”
Nakon nekoliko dana, ispričala mu je kako je dječak bio sretan radi ruže i zamolila ga  još jednu ružu. Valentin  je darovao i drugu ružu za prijatelja.Odlučio je pohoditi siromašne, bolesne i osamljene, noseći im ruže i druge sitnice da ih obraduje. Pročulo se o njegovoj ljubaznosti prema bližnjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 14. 2. 2019. 08:25

Obavijest o odabiru agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je na roditeljskom sastanku održanom dana 05.02.2019. godine za odabir agencije za provedbu višednevne izvanučioničke nastave (ponuda br. 1/2019.-škola u prirodi učenika 4. razreda) između 4 agencije koje su se predstavile odabrana agencija:

 • Alibi d.o.o-Umag.

Odluka roditelja je konačna.

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 7. 2. 2019. 10:12

Obavijest o odabiru agencija za provedbu višednevne izvanučioničke nastave

Obavještavamo vas da je dana 29.01.2019. godine Povjerenstva za odabir višednevne izvanučioničke nastave između pristiglih ponuda odabralo sljedeće agencije čije ponude su zadovoljile uvjete natječaja i koje će se predstaviti na roditeljskom sastanku:

 1. ponuda br.1/2019. (izvanučionička nastava – Škola u prirodi učenika 4. razreda) – VIA travel agency-Rijeka, Alibi d.o.o-Umag, Autotrans Rijeka, „Cromatours“ d.o.o. Lovran – roditeljski sastanak održat će se 05.02.2019. godine u 18.00 sati u maloj sportskoj dvorani.

Pozivate se da na roditeljskom sastanku koji će se održati u gore navedenom terminu predstavite svoju ponudu (prezentacija može trajati 10-15 minuta), te će od navedenih ponuda roditelji odabrati jednu većinom glasova.

 

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 1. 2019. 19:51

PJ Sveti Matej na jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu

Naša je škola i ove godine, njegujući pusne običaje našega kraja, sudjelovala u maškaranoj povorci na jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu, u subotu 19. siječnja 2019. godine. U ruhu superjunaka popularnoga crtanog filma ''PJ MASKS'' - Catboya, Gekka i Owlette, maškarana skupina naše škole, s preko stotinu članova, plesnom je koreografijom pokazala da će štititi naše mjesto i otjerati sve zločine iz naše općine. Našu školu ponosno smo predstavili i lijepo se zabavili, a kako smo izgledali možete vidjeti u fotogaleriji. 

Katarina Sušanj Gregorović, dipl. uč.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 22. 1. 2019. 09:26

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

TURISTIČKIM AGENCIJAMA
- svima -

Poštovani,

ovim putem vas pozivamo da temeljem priloženog obrasca dostavite vašu ponudu za organizaciju i provedbu višednevne izvanučioničke nastave Osnovne škole „Sveti Matej“ Viškovo (Škola u prirodi 4. razreda) za školsku 2018./2019. godinu.

Potencijalni davatelj usluge je obvezan dostaviti ponudu do roka naznačenog na obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv – ne otvaraj“ i brojem ponude.

Ponude pristigle nakon roka navedenog u javnom pozivu neće se razmatrati.

            S poštovanjem,                                        

Ravnatelj škole:
Josip Crnić, prof.

                                                                               

U privitku:
- obrazac javnog poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastava

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 1. 2019. 19:06

Obavijest o upisu u 1. razred osnovne škole u školskoj 2019./2020. godini

Prijava djece za upis u 1. razred u školskoj 2019./2020. godini bit će u OŠ „Sveti Matej“ Viškovo, od 21. – 25. siječnja 2019. godine, od 10,00 – 12,00 i od 16,00 – 18,00 sati, u uredu pedagoginje.

Prijavljuju se OBAVEZNO djeca rođena od 1. travnja 2012. godine do 31. ožujka 2013. godine.
Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati djeca rođena od 1. travnja 2013. godine do 31. prosinca 2013. godine, o čemu informacije možete dobiti u školi.

Na prijavu je potrebno donijeti presliku rodnog lista djeteta ili izvoda iz matice rođenih (ne mora biti novi) te potvrdu o prijavi boravka djeteta ili važeću osobnu iskaznicu djeteta.
Ukoliko postoji neka druga dokumentacija važna za upis djeteta u školu (medicinska ili slično), potrebno ju je priložiti.

Pedagoginja Škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 1. 2019. 12:57

NOVA GODINA I NOVI „MATEJ“!!!

Prema tradiciji izdavačke djelatnosti naše škole, ulaskom u novu godinu bogatiji smo za još jedan „Matej“ – list Mladih knjižničara.

„Matej“ broj 22! Zaista nas jako veseli i ponosni smo što jedan mali školski list, koji piše isključivo o životu knjiga i knjižnica, ima tako duuuugačak rok trajanja i svoju vjernu publiku. Već osamnaest godina glavna urednica „Mateja“ je školska knjižničarka Jasminka Bertović, prof., a u izradi 22. broja odlične asistentice i vrijedna pomoć bile su super cure Mlade knjižničarke (Klara P., Klara Š., Lucia, Dea, Tonka, Nika, Adela, Laura i Mia).

List školske knjižnice u potpunosti je „naših ruku djelo“ jer sami stvaramo priloge i marljivo pišemo tekstove, a zatim sami printamo, kopiramo i uvezujemo „Matej“ u sedamdesetak primjeraka. Nimalo lagan posao za kraj prvog polugodišta školske godine i to još u „školici“ s 910 učenika, 39 razrednih odjeljenja, 80-tak djelatnika i samo 1 (ali veoma vrijednom) školskom knjižničarkom! Zbog toga posebno ističemo da sve ovo ne bi bilo moguće, niti bi „Mateja“ bilo, bez pomoći učitelja i djelatnika OŠ „Sveti Matej“ te potpore ravnatelja škole Josipa Crnića, prof.!

Želite li saznati što se to sve događalo u svijetu knjiga u 2018., slobodno bacite oko jer osim što živi u papirnatom obliku u školskoj knjižnici, „Matej stanuje i na web stranicama naše škole pa ga možete čitati i klikom na Matej 22.

Vaše knjižničarke

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 1. 2019. 12:03

Školski praznici i Božićni blagdani

Nema radosnijeg razdoblja u godini od Božićnog vremena, bez obzira radi li se o kršćanima ili onima koji u blagdanu Božića prepoznaju želju za mirom i zajedništvom.

Božićni blagdani su ujedno i početak zimskih školskih praznika. Zadnji dan nastave je u petak, 21.12.
U klupe se vraćamo 14.1.2019.:
1., 3., 5. i 7. razredi popodne, a 2., 4., 6. i 8. razredi ujutro.

Svima vam želimo radosne blagdane. Vratite se u školu odmorni i veseli!

 Vaš ravnatelj Josip Crnić, prof. i Vesna Drmić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2018. 08:55

Božićne video-čestitke

Učenici, bivši učenici i poznati su nam uputili lijepe želje povodom nadolazećih blagdana pa ih redom pogledajte: čestitka_1, čestitka_2 i čestitka_3.

Ivana Marčelja, prof. i Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 20. 12. 2018. 08:33

Pozivnica za priredbu

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 13. 12. 2018. 22:20

Županijsko natjecanje u judu - 2. mjesto

Buljubašić, Mileusnić, Krnjajić, Kodić, Žuža, Čakardić, Škopac, Manestar, Aladenić, Predović P., llić, Škopac J., Benaš, Kurnoga, Manestar i B. Idžan.

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 12. 2018. 15:49

Akcija „Knjige i sport“ 2018.

Akcija „Knjige i sport“ začeta je još davne 2012. godine, kada je nastavnica TZK-e Vali Božić došla na ideju spajanja obilježavanja manifestacija „Hrvatski olimpijski dan“ i „Mjesec hrvatske knjige“. Zahvaljujući odličnoj suradnji nastavnice Božić sa školskom knjižničarkom Jasminkom Bertović, prof. i uz veliku potporu ravnatelja škole, Josipa Crnića, prof., već se sedam godina družimo s članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca i poznatim sportskim djelatnicima. Do sada su nam u goste došli: Aramis Naglić, Alvaro Načinović i Valter Matošević, neprežaljena Milka Milinković, Vladimir Vujnović i Mirza Džomba, Ćiro Blažević i novinar Orlando Rivetti, Petar Skansi i Nikola Pilić.

Ove godine, poznate po odličnom plasmanu nogometne reprezentacije u Rusiji, ostali smo aktualni i našim učenicima sportašima i knjigoljupcima u goste doveli legendarnog doktora hrvatske nogometne reprezentacije – dr. Borisa Nemeca!                Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 12. 2018. 11:21

Nagrađena himna projekta „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“ Vijest ima dokument u privitku

Forum za slobodu odgoja, osmi put zaredom, organizirao je natječaj „Oboji svijet“. Tema natječaja je prihvaćanje i poštivanje različitosti te individualnih razlika u našem svakodnevnom životu, školama i lokalnim zajednicama. Zahvaljujući EU projektu „Pokreni promjenu!“, u kojem je sudjelovala i naša škola, natječaj se istovremeno održavao i u Sloveniji, Italiji i Velikoj Britaniji.
Tijekom rada na projektu nastala je i himna „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“. Tekst himne napisali su učenici 6.a, 6.b, 6.c, 6.d i 6.e razrednog odjela, uz pomoć profesorica hrvatskog jezika Tatjane Makovac i Jasmine Mamula. Glazbu je napisala profesorica glazbene kulture Ivana Marčelja, a za aranžman i snimanje zaslužan je školski suradnik, Aleksandar Valenčić.
Himna je poslana na natječaj „Oboji svijet“ te je nagrađena u kategoriji „Oboji svijet glazbom“, a dodjela priznanja održana je 16. studenog 2018. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Tatjana Makovac,prof., Jasmina Mamula,prof. i Ivana Marčelja,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 12. 2018. 15:25

Završna konferencija projekta „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“

Osnovna škola „Sveti Matej“ Viškovo jedna je od petnaest škola u Republici Hrvatskoj koja je sudjelovala u projektu Foruma za slobodu odgoja - „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“, koji je završio u studenom 2018. godine.

Cilj projekta je poduprijeti mlade ljude i njihove nastavnike za pokretanje interkulturnih projekata, kao i projekata izgradnje mira usmjerenih na sprječavanje radikalizacije i razvijanje osjetljivosti i međusobnog uvažavanja.
Kao dio projekta „Pokreni promjenu“, u našoj školi provodio se  projekt „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“.

Projekt se provodio tijekom školske 2017./2018. i 2018./2019. godine. Sudjelovali su svi učenici sadašnjih 6.- ih razreda i njihovi roditelji, a provodio ga je tim koji čine profesorice Ines Kovač, Dijana Saraja, Tatjana Makovac, Milana Jakšić, Jasmina Mamula, Ivana Marčelja te pedagoginja Jasna Pipinić.

Završna konferencija projekta održana je 23. studenog 2018. godine u Novinarskom domu u Zagrebu, a okupila je niz stručnjaka u radu s djecom i mladima iz Italije, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske koji su predstavili rezultate projekta, ali i održali niz izvrsnih izlaganja i radionica na temu prihvaćanja različitosti, socijalne pravde i aktivnog građanstva. Našu školu su zastupale profesorica Milana Jakšić, pedagoginja Jasna Pipinić te profesorica Ines Kovač koja je prezentirala naš projekt.

Konferencija je imala sljedeće ciljeve: 

- omogućiti nastavnicima i ostalim odgajateljima da razgovaraju i pronađu koncepte, ideje i alate koji im pomažu da bolje rade s mladima u razvoju njihovih društvenih i građanskih kompetencija

- prezentirati sudionike sa školskim projektima koji mogu pokrenuti promjene, niti jedan projekt nije premalen ili prevelik za pozitivne promjene

- osigurati mrežnu platformu za učitelje i stručnjake iz četiri zemlje za razmjenu ideja i praksi

Projekti su bili predstavljeni i plakatima, koje su izradili sudionici. Naš plakat privukao je veliku pozornost ostalih sudionika, na što smo jako ponosni.                     Fotogalerija

Ines Kovač, prof., Jasna Pipinić, prof. i Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2018. 12:14

6. državno Natjecanje naglas – nastup Marije Magdalene Ljubas

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, 22. i 23. studenoga 2018. godine održano je 6. državno Natjecanje u čitanju naglas. Natjecanje je bilo posvećeno romanu Koko i duhovi Ivana Kušana jer se ove godine obilježava 65. godišnjica od prvog izdanja tog poznatog i uzbudljivog romana. Voditelji manifestacije bili su „Koko“ i „Marica“, a na svakom koraku dočekali bi nas „duhovi“. Organizatorice natjecanja osmislile su i zanimljivu izložbu posvećenu Kušanu i njegovom romanu.

Kroz dva su se dana natjecala 32 natjecatelja iz 16 županija u dvije kategorije (mlađoj i starijoj). Predstavnica Primorsko-goranske županije u starijoj kategoriji bila je naša Maria Magdalena Ljubas, učenica 7.c razreda. Maria je publici i žiriju odličnim interpretativnim čitanjem predstavila knjigu Damira Miloša Bijeli klaun. Čitajući ulomke iz knjige koja govori o dječaku daltonistu i njegovom pogledu na svijet, Maria je osvojila simpatije mnogih i dobila pohvale za svoj nastup.

O svakom su nastupu odlučivali članovi Prosudbenih komisija. Ove  godine omogućeno je praćenje natjecanja putem prijenosa uživo, te online glasovanje, odnosno i četvrta nagrada - Nagrada publike. Mariji je izmakla nagrada, ali je iz Siska ponijela lijepe uspomene, stekla nova iskustva i nova prijateljstva. Odlično je predstavljala županiju i našu školu. Čestitke na još jednom odličnom nastupu.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji domaćina, u Sisku smo se osjećali ugodno, a na kraju druženja svi smo zaključili: ČITANJE JE ZAKON!                        Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2018. 12:00

Maria Magdalena Ljubas osvojila 1. mjesto na 3. Županijskom natjecanju u čitanju naglas

26. listopada u Omišlju  održano je 3. županijsko natjecanje u čitanju naglas. Učenici Primorsko-goranske županije natjecali su se u dvije kategorije: mlađoj (3. - 5. razredi) i starijoj (6. - 8. razredi). Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru. Predstavljanje djela traje najviše 5 minuta. U prve 2 minute natjecatelj treba usmeno obrazložiti svoj odabir (zašto je odabrao baš tu knjigu) na što inovativniji i kreativniji način bez korištenja ikakvih tehnoloških pomagala. Ostale 3 minute predviđene su za izražajno čitanje naglas.

Odabiru se tri najbolja natjecatelja u svakoj kategoriji, ali samo prvo mjesto u svakoj kategoriji (ukupno 2 natjecatelja) sudjeluje dalje na državnom natjecanju. Prvo mjesto u starijoj kategoriji osvojila je naša Maria Magdalena Ljubas, učenica 7.c razreda, koja je za čitanje odabrala knjigu Damira Miloša Bijeli klaun. Maria je tekst pročitala jasno, razgovjetno i izražajno unoseći osjećaje te ostavila snažan dojam na članove žirija.
Državno natjecanje održat će se 22. i 23. studenog u Sisku.

Čestitke Mariji i sretno u Sisku!              Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 11. 2018. 18:49

Grobnička jesen 2018.

U četvrtak 25. listopada 2018. godine u sklopu Grobničke jeseni u Domu kulture Čavle održana je tradicionalna završna priredba pod nazivom Mladi su bašćine glasi.
Ove godine na završnoj priredbi sudjelovali su, osim OŠ „Sveti Matej“ Viškovo, i učenici OŠ „Čavle“, OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, OŠ „Jelenje-Dražice“, OŠ „Kraljevica“, OŠ dr. Josipa Pančića Bribir, OŠ „Kostrena“ i OŠ „Hreljin“. Naši učenici predstavili su se dvjema točkama. Igrokaz Cvjetna livada nastao je u sklopu projekta Pokreni promjenu. Naša škola jedna je od petnaest škola u RH izabrana za sudjelovanje u tom projektu koji organizira Forum za slobodu, a za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i interkulturalnog razumijevanja. U igrokazu su sudjelovali sljedeći učenici: Mihaela Sušnik, 4.d, Lucija Tomljenović, 4.c, Lucija Rotar, 6.b, Tia Juretić, 6.b, Sandro Cetina, 6.b., Laura Gavrić, 6.e i Dora Bokulić, 6.e.  Nakon izvedenog igrokaza učenica Antonija Frelih, 4. c, otpjevala je pjesmu Osmijeh, a na gitari ju je pratila  profesorica Slađana Čolović. Pjesma je uspješno izvedena ovog ljeta na festivalu Neki novi klinci kojem je jedan od organizatora profesorica Čolović. Nakon nastupa naši su učenici za odličan nastup bili nagrađeni najvećim pljeskom.
U sklopu programa postavljena je izložba likovnih i literarnih radova učenika navedenih škola.
Zahvala našim mentoricama Ivani Marčelji i Jasmini Mamuli, ali i svim drugim profesorima koji sudjeluju u projektu Pokreni promjenu i potiču nas da mijenjamo svijet korak po korak i činimo dobro jedni drugima.               Fotogalerija

Dora Bokulić, 6.e

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 11. 2018. 07:41

Svi sveti i Dušni dan 2018.

Ulazimo u studeni, mjesec koji obično obilježava padanje lišća, jaki vjetrovi i  puno kiše. Prva dva dana obojana su u bojama krizantema i protkana sjećanjem na ljude koji su  ostavili traga u našim životima, a više nisu s nama.  
Svake godine 1. studenog, slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su prošli zemljom čineći dobro.
Kako ne znamo poimence sve koji su umrli na glasu svetosti, određen je dan kada se zajednički moli za sve svete, poznate i nepoznate.
Dušni dan, 2.studenog, jedan je od blagdana koji na najbolji način svjedoči o uzvišenosti i jedinstvenosti ljudskog roda. Zanimljivo je da tražeći po čemu se čovjek razlikuje od ostalih stvorenja nalazimo i da je čovjek jedino biće na Zemlji koje poštuje svoje pokojne. Tim poštovanjem čovjek izražava i svoju vjeru u najveću vrijednost života, u njegovu vječnost. Dušni dan je izraz sjećanja na naše najdraže koji više nisu među nama  ali i izraz povezanosti s njima kroz molitvu, paljenje svijeća i polaganje cvijeća na grobove.

Kako bi mogli dostojno obilježiti blagdane Svih svetih i Dušni dan, 1. i 2. studeni su neradni dani, što znači da nema nastave. 
U školu se vraćamo u ponedjeljak  5.11. , prema rasporedu, 2., 4., 6. i 8. u jutarnju smjenu, a ostali popodne.

Vjeroučiteljica Vesna Drmić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 10. 2018. 09:10

Beram-Roč-Hum

U četvrtak 11. listopada 2018.godine učenici šestih razreda uputili su se prema Istri s namjerom upoznavanja kulturne baštine i glagoljaških spomenika. U Beramu smo obišli jednobrodnu grobljansku crkvu sv. Marije na Škrilinah. Unutrašnjost crkve koja datira iz 13. stoljeća bogato je oslikana freskama od kojih je najpoznatija Mrtvački ples Vincenta iz Kastva. Do crkvice i natrag pješačili smo upoznavajući pitomi istarski pejzaž, a vrijeme je bilo kao stvoreno za boravak u prirodi.
Putovanje smo nastavili prema Roču, središtu glagoljaške književnosti, nakladništva i tiskarstva, gdje smo posjetili kapelu sv. Roka oslikanu dvama slojevima  fresaka iz 14. stoljeća i 15. stoljeća. Nakon obilaska gradića  posjetili smo Župnu crkvu sv. Bartula i Bratovštinsku crkvu  sv. Antuna. Zatim smo se uputili prema Humu, najmanjem gradu na svijetu. Hum i Roč povezani su Alejom glagoljaša koja sadržava 11 spomen obilježja posvećenih razvoju i očuvanju glagoljice, solunskoj braći Ćirilu i Metodu te njihovom učeniku Klimentu Ohridskom. Ovaj projekt Čakavskoga sabora iz 1977. kojemu je idejni začetnik Zvane Črnja, a autori prof. dr. J.Bratulić i kipar Ž.Janeš spomen je na razvojni put i  povijesnu utemeljenost glagoljice među Hrvatima, posebice u Istri. Grad Hum je mali gradić sa svega dvadesetak stanovnika, dvjema crkvama, bedemima, romaničkim zvonikom-kulom i gradskom ložom. Nakon razgledavanja uskih uličica grada koji su prema legendi gradili divovi slobodno vrijeme proveli smo na predivnom vidikovcu s kojeg se prostire pogled na istarsku ravnicu.
Sunčani dan proveden na terenskoj nastavi bio je zabavan i poučan jer smo upoznali povijest hrvatskog pisma glagoljice i istarske gradiće u kojima se razvijala hrvatska pismenost.                  Fotogalerija

Laura Muškardin, 6.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 10. 2018. 08:44

Dječji župni zbor "Nebeske iskrice" snimio svoj prvi video uradak

Dječji župni zbor "Nebeske iskrice" u našoj župi djeluje 3 godine. Okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta. Većina djece u zboru učenici su naše škole te nas raduje što svoj uspjeh koji je pretočen u audio-video uradak možemo predstaviti i na školskom webu.

Pjesma ''Molitva za obitelj'' za koju je spot i snimljen, nastala je dobrom suradnjom roditelja, djece i voditeljica župnog zbora Nebeske iskrice. Tekst je napisala Ljilja Ivkić, glazbu Ivana Marčelja, a aranžman Aleksandar Valenčić. Solisti su članovi obitelji Sušanj: Katarina i Vlado Sušanj (supružnici) Klara i Franjo Sušanj (njihova djeca).

Kadrovi spota snimljeni su na Viškovu i u crkvi sv. Mateja.
Spot je pripremio fr. Ivan Dominik Iličić, OP.

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 10. 2018. 12:57

Zvuci gitare na satu glazbene kulture

Ovoga tjedna učenici 4. b razreda na satu glazbene kulture uživali su u novome iskustvu. Osim zvuka klavira, kojeg čuju svakodnevno iz učionice glazbenog, iznenađenje za svoj razred priredio je učenik Roberto Kezić. Uz malo dobre volje i majčinog dopuštenja, na sat je donio svoju gitaru koju uči svirati nekoliko mjeseci i to pod budnim okom poznatog i jednog od vodećih hrvatskih gitarist, Damira Halilića Hala.

Iako je učiteljica Roberta najavila sa jednom skladbom, Roberto je bio itekako raspoložen te je na nagovor razreda odsvirao gotovo sve vježbe koje je dosada naučio sa svojim mentorom. Želimo Robertu puno rada i uspjeha te da nastavi putem svoga mentora!                    Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 10. 2018. 13:41

„PJ SVETI MATEJ“ naslov je naše maske za karneval

Poštovani roditelji,
u fotogaleriji možete vidjeti izgled naše maske za karneval. Učenici koji su zainteresirani za maškare, obavijest će dobiti od svojih učiteljica.
Hvala na suradnji!                       Fotogalerija

Učiteljice voditeljice karnevalske skupine

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2018. 12:40

Izvješće o terenskoj nastavi

U četvrtak, 4. listopada 2018., sedmi razredi krenuli su na terensku nastavu u Kastav. Pomalo uzbuđeni, praćeni prvim sunčevim zrakama uputili smo se posjetiti prekrasan gradić na brijegu. Nastavni sati brzo su se izmjenjivali, a mi smo uživali u prelijepom vremenu i brojnim znamenitostima grada Kastva. Sat geografije protekao je u promatranju reljefa i panorame zavičaja s Fortice. Nakon toga, na satu povijesti, upoznali smo se s povijesnim znamenitostima Kastva. Obišli smo Volticu, Lokvinu, crkvu Sv. Trojice, Crekvinu i gradski bedem. Na satu vjeronauka slušali smo legendu o Crekvini i Sv. Jeleni Križarici, a potom smo razgledali crkvu, čija nas je unutrašnjost posebno oduševila. Na satu hrvatskoga jezika bilježili smo motive i pjesničke slike panorame te se na taj način pripremali za školsku zadaću. Zaista je bilo očaravajuće promatrati bogatstvo ljepote Učke i Kvarnera koji duboko čuvaju naše primorske korijene. Na kraju smo, na satu kemije, mjerili temperaturu zraka te istraživali tvari u prirodi. Pratilo nas je lijepo vrijeme, bilo nam je zanimljivo i zadovoljni smo se vratili na Viškovo. Terenska nastava ispunila je sva naša očekivanja, uspješno smo iskoristili sunčan dan jer smo mnogo toga naučili o prekrasnom povijesnom gradiću.        Fotogalerija

Antonio Kinkela, 7.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2018. 08:10

Dani kruha

Fotogalerija

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2018. 07:52

Prva humanitarna akcija u školskoj godini 2018./19.

» M l a d i  p r o t i v  g l a d i «
za korisnike riječke Socijalne samoposluge »Kruh sv. Elizabete«
od 15.do 19.10.

Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod (mlijeko, konzerve, ulje, slatkiše ili slično; šampon, pastu za zube, prašak za robu, sredstvo za pranje suđa, sapun…)

Artikle skupite u  matičnom razredu. Neka učenici kroz ovaj tjedan, od ponedjeljka do petka, prikupljeno donose u učionicu vjeronauka.

Ukoliko je učionica zatvorena neka prikupljeno puste na stolu ispred učionice. Artikle će u Socijalnu samoposlugu odnijeti volonteri zaduženi za prijevoz donacija.

Unaprijed zahvaljujemo na znakovima ljubavi prema najpotrebnijima.

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 10. 2018. 09:03

U SUSRET MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2018.

               JOŠ JEDNA TAKTILNA SLIKOVNICA IZ „RADIONICE“

UČITELJICE JADRANKE NOVAK

Mjesec hrvatske knjige kuca nam na vrata (knjižnice i škole) pa je pravo vrijeme za podijeliti s vama jednu lijepu priču…

Još tamo davne 2010. godine školski knjižničari Primorsko-goranske županije organizirali su i proveli humanitarnu akciju „Knjižničari knjižnici“, kojom su izradili veliki broj taktilnih slikovnica za korisnike Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci. Suradnja u našoj školi traje i dan danas budući da dobra i vrijedna učiteljica Jadranka Novak kontinuirano izrađuje jednu do dvije taktilne slikovnice godišnje. Jedna od Jadrankinih taktilnih slikovnica bila je 2016. godine izložena u Tiflološkom muzeju u Zagrebu u sklopu izložbe „Dodirni priču“ kao dio nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja pod nazivom „I ja želim čitati“! Jadrankin rad i trud imaju veliku vrijednost jer su taktilne slikovnice veoma skupe ili ih uopće nema na tržištu pa zahvaljujući ovima koje izradi slijepi i slabovidni mališani mogu uživati u slikovnicama poput svih drugih učenika osnovne škole.

            Ove godine je na red došla izrada taktilne slikovnice prema originalnoj slikovnici „Dome, slatki dome“ poznatog dječjeg spisatelja Svjetlana Junakovića. To je topla i poučna priča o malenom mišu koji odlučuje potražiti novi dom, putuje po cijelome svijetu, upoznaje nove krajeve i mnogobrojne životinje da bi na kraju shvatio da je kod kuće najljepše. Očito je školska knjižničarka „totalno dosadila“ svojim oduševljenjem i neprestanom pričom o spomenutoj slikovnici pa je učiteljica Jadranka uzela stvar u svoje ruke i taktilna slikovnica „Dome, slatki dome“ već je na policama Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u Osnovnoj školi Pećine.

            Prije nego je mala delegacija naše škole predala taktilnu slikovnicu u Osnovnu školu Pećine, školska knjižničarka ju je s velikim guštom predstavila našim mališanima iz razredne nastave. U školskoj knjižnici održala je edukaciju o potrebama slijepe i slabovidne djece, upoznala ih s brajicom, pismom za slijepe te predstavila taktilnu slikovnicu, objasnivši kako se radi i kako se koristi. Nakon toga su učiteljica Jadranka i školska knjižničarka Jasminka s Mladim knjižničarkama posjetile Prvu dječju knjižnicu za djecu s oštećenjem vida i s velikim veseljem predale Jadrankinu taktilnu slikovnicu u prave ruke. U Osnovnoj školi Pećine ugodan i topao doček, kao i uvijek, priredile su nam ravnateljica škole gospođa Jasna Vukonić-Žunič, defektologinja i tiflopedagoginja Javorka Milković te školska knjižničarka Ksenija Sobotinčić Štropin.

            Naša škola već godinu dana sudjeluje u projektu „Pokreni promjenu!“, koji za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, prihvaćanje različitosti i smanjivanje predrasuda kako bi naši učenici postali odgovorni i zreli članovi društva koje postaje sve raznolikije. Nama je izrazito drago da smo još 2010. godine izradom taktilnih slikovnica pokrenule jedan od kotačića promjena i da svih ovih godina humanitarnim radom činimo dobro djelo našim malim prijateljima koji knjige čitaju (srcem i) dodirom. 

            Naravno, učiteljica Jadranka već priprema novu taktilnu slikovnicu pa ova lijepa priča traje i dalje… fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,

školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 10. 10. 2018. 20:12

Ekskurzija osmih razreda

     Na dugo planiranu i nestrpljivo očekivanu dvodnevnu ekskurziju u Istru uputili smo se  19.rujna u pratnji razrednica, učiteljice engleskog jezika, socijalne pedagoginje i učiteljice vjeronauka.

     Naša prva destinacija bio je Pazin, grad bogate povijesti.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 2. 10. 2018. 10:11

Obilježavanje Tjedna borbe protiv tuberkuloze u školskoj knjižnici

Naša školska knjižnica je mjesto u kojem učenici usvajaju nova znanja i stječu nova iskustva. Tako je bilo i u razdoblju od 14. do 21. rujna 2018., u danima kada Hrvatski Crveni križ tradicionalno obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Crvenog križa kojom šire znanja o ovoj zaraznoj bolesti, odnosno ukazuju na važnost sprječavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji. Mnogobrojnim učenicima sedmih razreda predavanje je u školskoj knjižnici održala dr. Danijela Lakošeljac, voditeljica Epidemiološkog odjela u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-e. Saznali smo da je uzročnik tuberkuloze Kochov bacil (prema njemačkom liječniku Robertu Kochu koji ga je otkrio), naučili koji su simptomi, kako se prenosi i kakva je veza između HIV-a i tuberkuloze te kako se liječi ova zarazna bolest. Svaki sedmaš dobio je informativni letak, odnosno edukativnu brošuru koju je izdao Hrvatski Crveni križ. Nakon doktorice Lakošeljac učenicima se obratila i gospođa Blaženka Budimir, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, objasnivši ulogu Crvenog križa u sprječavanju i suzbijanju tuberkuloze. Saznali smo da unatoč vrlo dobroj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, na tuberkulozu ipak treba stalno misliti, osobito kod upale pluća koja ne prolazi, dugotrajnog suhog kašlja, gubitka apetita i tjelesne mase. Tuberkuloza je izlječiva zarazna bolest ako se pravilno liječi, a cijepljenje je najbolja primarna prevencija.

Na kraju bismo s vama podijelili korisnu misao koja je napisana u letku tiskanom u povodu obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze:

„Čovjek može preživjeti bez hrane nekoliko tjedana, bez vode nekoliko dana, a bez zraka tek nekoliko minuta. ČUVAJMO NAŠA PLUĆA!“         Fotogalerija

Mladi knjižničari i školska knjižničarka
Jasminka Bertović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 9. 2018. 14:05

Poseban režim prometa za vrijeme "Matejne" Vijest ima dokument u privitku

Slijedi obavijest Općine Viškovo svim roditeljima i zaposlenicima te molimo za razumijevanje i pridržavanje privremene prometne regulacije budući je prošle godine bilo problema oko poštivanja istoga te posljedično pojave velikih gužva: 

Kao što je poznato, povodom blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ove godine glavna događanja planirana su u razdoblju od 21. do 23. rujna te će se ista održavati na parkiralištu Milihovo i cestama oko osnovne škole prema dječjem vrtiću Viškovo i Širolima. Slijedom navedenog obavještavamo o posebnom režimu prometa koji će se odvijati te promjenama koje će se dogoditi vezano za parkiranje i prometovanje:

- 20.09.2018. od 07:00 – 21.09.2018. do 07:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 21.09.2018. od 07:00 – 24.09.2018 do 07:00 (potpuno zatvaranje prometa)

- 24.09.2018. od 07:00 do 20:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 17.09.2018 od 20:00 – 25.9.2018. do 12:00 (zatvoreno parkiralište Milihovo)

 

- ograničeno zatvaranje prometa

            - skretanje sa glavne županijske ceste prema vrtiću i Širolima ostaje kao i do sada

            - iz smjera vrtića može se voziti isključivo prema Širolima (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

            - iz smjera Širola može se voziti isključivo prema vrtiću (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

 

- potpuno zatvaranje prometa

            - vožnja iz smjera vrtića, Širola i sa glavne ceste prema raskrižju kod parkirališta Milihovo biti će zabranjena

Ujedno obavještavamo da u dane 20.9. (četvrtak) i 24.9. (ponedjeljak) školski autobus neće stajati na uobičajenom stajalištu već na stanici kod kioska (glavna cesta) na kojoj staju i druge linije.

U prilogu dostavljamo dijelove prometnog elaborata.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 9. 2018. 11:44

Obavijest o početku nastave u školskoj 2018./2019. godini

Nastava će u školskoj 2018./2019. godini početi 3. rujna 2018. godine prema sljedećem rasporedu:

 1. Neparni razredi (3., 5. i 7.) u 8,00 sati
 2. Parni razredi  (2., 4., 6. i 8.)  u 9,00 sati

Svečana priredba i prijem naših prvašića bit će u školskoj sportskoj dvorani u 10,30 sati.
Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine!

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 8. 2018. 17:31

Obavijest o preuzimanju besplatnih udžbenika temeljem rješenja Općine Viškovo

Obavještavaju se roditelji učenika OŠ “Sveti Matej“ i roditelji učenika ostalih osnovnih škola koji su ostvarili pravo na dodjelu besplatnih udžbenika temeljem rješenja Općine Viškovo, da mogu podignuti udžbenike u prostorijama Osnovne škole "Sveti Matej" na Viškovu i to u sljedećim terminima: 27.08.-31.08. (09,00 - 17,00) 

Napomena: udžbenike može podignuti roditelj na kojeg glasi rješenje uz predaju jednog primjerka rješenja osobi zaduženoj za izdavanje udžbenika i uz predočenje identifikacijske isprave nosioca prava.

Ukoliko umjesto njih netko drugi preuzima udžbenike, potrebno je, uz predaju jednog primjerka rješenja, predočiti i identifikacijsku ispravu nosioca prava (roditelja na čije ime glasi rješenje).

Vijest je preuzeta s mrežnih stranica Općine Viškovo.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 8. 2018. 17:18

Popis udžbenika za školsku 2018./2019. godinu Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je 29. lipnja 2018. godine školama dopis kojim nas informira da će se u školskoj 2018./2019. godini koristiti novi udžbenici za nastavni predmet Informatika.
Informatika se uvodi kao obvezan predmet u 5. i 6. razredu, dok u 7. i 8. razredu ostaje izborni predmet. Udžbenik i radna bilježnica koji su do sada bili u uporabi od 5. do 8. razreda više ne vrijede jer će se nastava ostvarivati u skladu s odrednicama novog kurikula predmeta Informatika.
Odabir udžbenika i radne bilježnice za nastavu Informatike bit će objavljen nakon službenog dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja!

U prilogu je kompletan popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 7. 2018. 08:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju