preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Himna škole

Priloženi dokumenti:
Tekst himne.pdf

e-Dnevnik

Brojač posjeta
 
vijesti

Akcija „Knjige i sport“ 2018.

Akcija „Knjige i sport“ začeta je još davne 2012. godine, kada je nastavnica TZK-e Vali Božić došla na ideju spajanja obilježavanja manifestacija „Hrvatski olimpijski dan“ i „Mjesec hrvatske knjige“. Zahvaljujući odličnoj suradnji nastavnice Božić sa školskom knjižničarkom Jasminkom Bertović, prof. i uz veliku potporu ravnatelja škole, Josipa Crnića, prof., već se sedam godina družimo s članovima Hrvatskoga kluba olimpijaca i poznatim sportskim djelatnicima. Do sada su nam u goste došli: Aramis Naglić, Alvaro Načinović i Valter Matošević, neprežaljena Milka Milinković, Vladimir Vujnović i Mirza Džomba, Ćiro Blažević i novinar Orlando Rivetti, Petar Skansi i Nikola Pilić.

Ove godine, poznate po odličnom plasmanu nogometne reprezentacije u Rusiji, ostali smo aktualni i našim učenicima sportašima i knjigoljupcima u goste doveli legendarnog doktora hrvatske nogometne reprezentacije – dr. Borisa Nemeca!                Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 12. 2018. 11:21

Nagrađena himna projekta „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“ Vijest ima dokument u privitku

Forum za slobodu odgoja, osmi put zaredom, organizirao je natječaj „Oboji svijet“. Tema natječaja je prihvaćanje i poštivanje različitosti te individualnih razlika u našem svakodnevnom životu, školama i lokalnim zajednicama. Zahvaljujući EU projektu „Pokreni promjenu!“, u kojem je sudjelovala i naša škola, natječaj se istovremeno održavao i u Sloveniji, Italiji i Velikoj Britaniji.
Tijekom rada na projektu nastala je i himna „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“. Tekst himne napisali su učenici 6.a, 6.b, 6.c, 6.d i 6.e razrednog odjela, uz pomoć profesorica hrvatskog jezika Tatjane Makovac i Jasmine Mamula. Glazbu je napisala profesorica glazbene kulture Ivana Marčelja, a za aranžman i snimanje zaslužan je školski suradnik, Aleksandar Valenčić.
Himna je poslana na natječaj „Oboji svijet“ te je nagrađena u kategoriji „Oboji svijet glazbom“, a dodjela priznanja održana je 16. studenog 2018. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Tatjana Makovac,prof., Jasmina Mamula,prof. i Ivana Marčelja,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 3. 12. 2018. 15:25

Završna konferencija projekta „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“

Osnovna škola „Sveti Matej“ Viškovo jedna je od petnaest škola u Republici Hrvatskoj koja je sudjelovala u projektu Foruma za slobodu odgoja - „Pokreni promjenu: prihvaćanje razlika kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“, koji je završio u studenom 2018. godine.

Cilj projekta je poduprijeti mlade ljude i njihove nastavnike za pokretanje interkulturnih projekata, kao i projekata izgradnje mira usmjerenih na sprječavanje radikalizacije i razvijanje osjetljivosti i međusobnog uvažavanja.
Kao dio projekta „Pokreni promjenu“, u našoj školi provodio se  projekt „Šeraj pozitivu, lajkaj različitost“.

Projekt se provodio tijekom školske 2017./2018. i 2018./2019. godine. Sudjelovali su svi učenici sadašnjih 6.- ih razreda i njihovi roditelji, a provodio ga je tim koji čine profesorice Ines Kovač, Dijana Saraja, Tatjana Makovac, Milana Jakšić, Jasmina Mamula, Ivana Marčelja te pedagoginja Jasna Pipinić.

Završna konferencija projekta održana je 23. studenog 2018. godine u Novinarskom domu u Zagrebu, a okupila je niz stručnjaka u radu s djecom i mladima iz Italije, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske koji su predstavili rezultate projekta, ali i održali niz izvrsnih izlaganja i radionica na temu prihvaćanja različitosti, socijalne pravde i aktivnog građanstva. Našu školu su zastupale profesorica Milana Jakšić, pedagoginja Jasna Pipinić te profesorica Ines Kovač koja je prezentirala naš projekt.

Konferencija je imala sljedeće ciljeve: 

- omogućiti nastavnicima i ostalim odgajateljima da razgovaraju i pronađu koncepte, ideje i alate koji im pomažu da bolje rade s mladima u razvoju njihovih društvenih i građanskih kompetencija

- prezentirati sudionike sa školskim projektima koji mogu pokrenuti promjene, niti jedan projekt nije premalen ili prevelik za pozitivne promjene

- osigurati mrežnu platformu za učitelje i stručnjake iz četiri zemlje za razmjenu ideja i praksi

Projekti su bili predstavljeni i plakatima, koje su izradili sudionici. Naš plakat privukao je veliku pozornost ostalih sudionika, na što smo jako ponosni.                     Fotogalerija

Ines Kovač, prof., Jasna Pipinić, prof. i Milana Jakšić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2018. 12:14

6. državno Natjecanje naglas – nastup Marije Magdalene Ljubas

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, 22. i 23. studenoga 2018. godine održano je 6. državno Natjecanje u čitanju naglas. Natjecanje je bilo posvećeno romanu Koko i duhovi Ivana Kušana jer se ove godine obilježava 65. godišnjica od prvog izdanja tog poznatog i uzbudljivog romana. Voditelji manifestacije bili su „Koko“ i „Marica“, a na svakom koraku dočekali bi nas „duhovi“. Organizatorice natjecanja osmislile su i zanimljivu izložbu posvećenu Kušanu i njegovom romanu.

Kroz dva su se dana natjecala 32 natjecatelja iz 16 županija u dvije kategorije (mlađoj i starijoj). Predstavnica Primorsko-goranske županije u starijoj kategoriji bila je naša Maria Magdalena Ljubas, učenica 7.c razreda. Maria je publici i žiriju odličnim interpretativnim čitanjem predstavila knjigu Damira Miloša Bijeli klaun. Čitajući ulomke iz knjige koja govori o dječaku daltonistu i njegovom pogledu na svijet, Maria je osvojila simpatije mnogih i dobila pohvale za svoj nastup.

O svakom su nastupu odlučivali članovi Prosudbenih komisija. Ove  godine omogućeno je praćenje natjecanja putem prijenosa uživo, te online glasovanje, odnosno i četvrta nagrada - Nagrada publike. Mariji je izmakla nagrada, ali je iz Siska ponijela lijepe uspomene, stekla nova iskustva i nova prijateljstva. Odlično je predstavljala županiju i našu školu. Čestitke na još jednom odličnom nastupu.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji domaćina, u Sisku smo se osjećali ugodno, a na kraju druženja svi smo zaključili: ČITANJE JE ZAKON!                        Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 29. 11. 2018. 12:00

Maria Magdalena Ljubas osvojila 1. mjesto na 3. Županijskom natjecanju u čitanju naglas

26. listopada u Omišlju  održano je 3. županijsko natjecanje u čitanju naglas. Učenici Primorsko-goranske županije natjecali su se u dvije kategorije: mlađoj (3. - 5. razredi) i starijoj (6. - 8. razredi). Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru. Predstavljanje djela traje najviše 5 minuta. U prve 2 minute natjecatelj treba usmeno obrazložiti svoj odabir (zašto je odabrao baš tu knjigu) na što inovativniji i kreativniji način bez korištenja ikakvih tehnoloških pomagala. Ostale 3 minute predviđene su za izražajno čitanje naglas.

Odabiru se tri najbolja natjecatelja u svakoj kategoriji, ali samo prvo mjesto u svakoj kategoriji (ukupno 2 natjecatelja) sudjeluje dalje na državnom natjecanju. Prvo mjesto u starijoj kategoriji osvojila je naša Maria Magdalena Ljubas, učenica 7.c razreda, koja je za čitanje odabrala knjigu Damira Miloša Bijeli klaun. Maria je tekst pročitala jasno, razgovjetno i izražajno unoseći osjećaje te ostavila snažan dojam na članove žirija.
Državno natjecanje održat će se 22. i 23. studenog u Sisku.

Čestitke Mariji i sretno u Sisku!              Fotogalerija

Jasmina Mamula, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 6. 11. 2018. 18:49

Grobnička jesen 2018.

U četvrtak 25. listopada 2018. godine u sklopu Grobničke jeseni u Domu kulture Čavle održana je tradicionalna završna priredba pod nazivom Mladi su bašćine glasi.
Ove godine na završnoj priredbi sudjelovali su, osim OŠ „Sveti Matej“ Viškovo, i učenici OŠ „Čavle“, OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, OŠ „Jelenje-Dražice“, OŠ „Kraljevica“, OŠ dr. Josipa Pančića Bribir, OŠ „Kostrena“ i OŠ „Hreljin“. Naši učenici predstavili su se dvjema točkama. Igrokaz Cvjetna livada nastao je u sklopu projekta Pokreni promjenu. Naša škola jedna je od petnaest škola u RH izabrana za sudjelovanje u tom projektu koji organizira Forum za slobodu, a za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i interkulturalnog razumijevanja. U igrokazu su sudjelovali sljedeći učenici: Mihaela Sušnik, 4.d, Lucija Tomljenović, 4.c, Lucija Rotar, 6.b, Tia Juretić, 6.b, Sandro Cetina, 6.b., Laura Gavrić, 6.e i Dora Bokulić, 6.e.  Nakon izvedenog igrokaza učenica Antonija Frelih, 4. c, otpjevala je pjesmu Osmijeh, a na gitari ju je pratila  profesorica Slađana Čolović. Pjesma je uspješno izvedena ovog ljeta na festivalu Neki novi klinci kojem je jedan od organizatora profesorica Čolović. Nakon nastupa naši su učenici za odličan nastup bili nagrađeni najvećim pljeskom.
U sklopu programa postavljena je izložba likovnih i literarnih radova učenika navedenih škola.
Zahvala našim mentoricama Ivani Marčelji i Jasmini Mamuli, ali i svim drugim profesorima koji sudjeluju u projektu Pokreni promjenu i potiču nas da mijenjamo svijet korak po korak i činimo dobro jedni drugima.               Fotogalerija

Dora Bokulić, 6.e

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 5. 11. 2018. 07:41

Svi sveti i Dušni dan 2018.

Ulazimo u studeni, mjesec koji obično obilježava padanje lišća, jaki vjetrovi i  puno kiše. Prva dva dana obojana su u bojama krizantema i protkana sjećanjem na ljude koji su  ostavili traga u našim životima, a više nisu s nama.  
Svake godine 1. studenog, slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su prošli zemljom čineći dobro.
Kako ne znamo poimence sve koji su umrli na glasu svetosti, određen je dan kada se zajednički moli za sve svete, poznate i nepoznate.
Dušni dan, 2.studenog, jedan je od blagdana koji na najbolji način svjedoči o uzvišenosti i jedinstvenosti ljudskog roda. Zanimljivo je da tražeći po čemu se čovjek razlikuje od ostalih stvorenja nalazimo i da je čovjek jedino biće na Zemlji koje poštuje svoje pokojne. Tim poštovanjem čovjek izražava i svoju vjeru u najveću vrijednost života, u njegovu vječnost. Dušni dan je izraz sjećanja na naše najdraže koji više nisu među nama  ali i izraz povezanosti s njima kroz molitvu, paljenje svijeća i polaganje cvijeća na grobove.

Kako bi mogli dostojno obilježiti blagdane Svih svetih i Dušni dan, 1. i 2. studeni su neradni dani, što znači da nema nastave. 
U školu se vraćamo u ponedjeljak  5.11. , prema rasporedu, 2., 4., 6. i 8. u jutarnju smjenu, a ostali popodne.

Vjeroučiteljica Vesna Drmić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 10. 2018. 09:10

Beram-Roč-Hum

U četvrtak 11. listopada 2018.godine učenici šestih razreda uputili su se prema Istri s namjerom upoznavanja kulturne baštine i glagoljaških spomenika. U Beramu smo obišli jednobrodnu grobljansku crkvu sv. Marije na Škrilinah. Unutrašnjost crkve koja datira iz 13. stoljeća bogato je oslikana freskama od kojih je najpoznatija Mrtvački ples Vincenta iz Kastva. Do crkvice i natrag pješačili smo upoznavajući pitomi istarski pejzaž, a vrijeme je bilo kao stvoreno za boravak u prirodi.
Putovanje smo nastavili prema Roču, središtu glagoljaške književnosti, nakladništva i tiskarstva, gdje smo posjetili kapelu sv. Roka oslikanu dvama slojevima  fresaka iz 14. stoljeća i 15. stoljeća. Nakon obilaska gradića  posjetili smo Župnu crkvu sv. Bartula i Bratovštinsku crkvu  sv. Antuna. Zatim smo se uputili prema Humu, najmanjem gradu na svijetu. Hum i Roč povezani su Alejom glagoljaša koja sadržava 11 spomen obilježja posvećenih razvoju i očuvanju glagoljice, solunskoj braći Ćirilu i Metodu te njihovom učeniku Klimentu Ohridskom. Ovaj projekt Čakavskoga sabora iz 1977. kojemu je idejni začetnik Zvane Črnja, a autori prof. dr. J.Bratulić i kipar Ž.Janeš spomen je na razvojni put i  povijesnu utemeljenost glagoljice među Hrvatima, posebice u Istri. Grad Hum je mali gradić sa svega dvadesetak stanovnika, dvjema crkvama, bedemima, romaničkim zvonikom-kulom i gradskom ložom. Nakon razgledavanja uskih uličica grada koji su prema legendi gradili divovi slobodno vrijeme proveli smo na predivnom vidikovcu s kojeg se prostire pogled na istarsku ravnicu.
Sunčani dan proveden na terenskoj nastavi bio je zabavan i poučan jer smo upoznali povijest hrvatskog pisma glagoljice i istarske gradiće u kojima se razvijala hrvatska pismenost.                  Fotogalerija

Laura Muškardin, 6.b

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 31. 10. 2018. 08:44

Dječji župni zbor "Nebeske iskrice" snimio svoj prvi video uradak

Dječji župni zbor "Nebeske iskrice" u našoj župi djeluje 3 godine. Okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta. Većina djece u zboru učenici su naše škole te nas raduje što svoj uspjeh koji je pretočen u audio-video uradak možemo predstaviti i na školskom webu.

Pjesma ''Molitva za obitelj'' za koju je spot i snimljen, nastala je dobrom suradnjom roditelja, djece i voditeljica župnog zbora Nebeske iskrice. Tekst je napisala Ljilja Ivkić, glazbu Ivana Marčelja, a aranžman Aleksandar Valenčić. Solisti su članovi obitelji Sušanj: Katarina i Vlado Sušanj (supružnici) Klara i Franjo Sušanj (njihova djeca).

Kadrovi spota snimljeni su na Viškovu i u crkvi sv. Mateja.
Spot je pripremio fr. Ivan Dominik Iličić, OP.

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 10. 2018. 12:57

Zvuci gitare na satu glazbene kulture

Ovoga tjedna učenici 4. b razreda na satu glazbene kulture uživali su u novome iskustvu. Osim zvuka klavira, kojeg čuju svakodnevno iz učionice glazbenog, iznenađenje za svoj razred priredio je učenik Roberto Kezić. Uz malo dobre volje i majčinog dopuštenja, na sat je donio svoju gitaru koju uči svirati nekoliko mjeseci i to pod budnim okom poznatog i jednog od vodećih hrvatskih gitarist, Damira Halilića Hala.

Iako je učiteljica Roberta najavila sa jednom skladbom, Roberto je bio itekako raspoložen te je na nagovor razreda odsvirao gotovo sve vježbe koje je dosada naučio sa svojim mentorom. Želimo Robertu puno rada i uspjeha te da nastavi putem svoga mentora!                    Fotogalerija

Ivana Marčelja, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 10. 2018. 13:41

„PJ SVETI MATEJ“ naslov je naše maske za karneval

Poštovani roditelji,
u fotogaleriji možete vidjeti izgled naše maske za karneval. Učenici koji su zainteresirani za maškare, obavijest će dobiti od svojih učiteljica.
Hvala na suradnji!                       Fotogalerija

Učiteljice voditeljice karnevalske skupine

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 17. 10. 2018. 12:40

Izvješće o terenskoj nastavi

U četvrtak, 4. listopada 2018., sedmi razredi krenuli su na terensku nastavu u Kastav. Pomalo uzbuđeni, praćeni prvim sunčevim zrakama uputili smo se posjetiti prekrasan gradić na brijegu. Nastavni sati brzo su se izmjenjivali, a mi smo uživali u prelijepom vremenu i brojnim znamenitostima grada Kastva. Sat geografije protekao je u promatranju reljefa i panorame zavičaja s Fortice. Nakon toga, na satu povijesti, upoznali smo se s povijesnim znamenitostima Kastva. Obišli smo Volticu, Lokvinu, crkvu Sv. Trojice, Crekvinu i gradski bedem. Na satu vjeronauka slušali smo legendu o Crekvini i Sv. Jeleni Križarici, a potom smo razgledali crkvu, čija nas je unutrašnjost posebno oduševila. Na satu hrvatskoga jezika bilježili smo motive i pjesničke slike panorame te se na taj način pripremali za školsku zadaću. Zaista je bilo očaravajuće promatrati bogatstvo ljepote Učke i Kvarnera koji duboko čuvaju naše primorske korijene. Na kraju smo, na satu kemije, mjerili temperaturu zraka te istraživali tvari u prirodi. Pratilo nas je lijepo vrijeme, bilo nam je zanimljivo i zadovoljni smo se vratili na Viškovo. Terenska nastava ispunila je sva naša očekivanja, uspješno smo iskoristili sunčan dan jer smo mnogo toga naučili o prekrasnom povijesnom gradiću.        Fotogalerija

Antonio Kinkela, 7.d

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2018. 08:10

Dani kruha

Fotogalerija

Vali Božić, nast.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 16. 10. 2018. 07:52

Prva humanitarna akcija u školskoj godini 2018./19.

» M l a d i  p r o t i v  g l a d i «
za korisnike riječke Socijalne samoposluge »Kruh sv. Elizabete«
od 15.do 19.10.

Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da donesu trajniji prehrambeni ili higijenski proizvod (mlijeko, konzerve, ulje, slatkiše ili slično; šampon, pastu za zube, prašak za robu, sredstvo za pranje suđa, sapun…)

Artikle skupite u  matičnom razredu. Neka učenici kroz ovaj tjedan, od ponedjeljka do petka, prikupljeno donose u učionicu vjeronauka.

Ukoliko je učionica zatvorena neka prikupljeno puste na stolu ispred učionice. Artikle će u Socijalnu samoposlugu odnijeti volonteri zaduženi za prijevoz donacija.

Unaprijed zahvaljujemo na znakovima ljubavi prema najpotrebnijima.

Vesna Drmić, vjeroučiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 15. 10. 2018. 09:03

U SUSRET MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2018.

               JOŠ JEDNA TAKTILNA SLIKOVNICA IZ „RADIONICE“

UČITELJICE JADRANKE NOVAK

Mjesec hrvatske knjige kuca nam na vrata (knjižnice i škole) pa je pravo vrijeme za podijeliti s vama jednu lijepu priču…

Još tamo davne 2010. godine školski knjižničari Primorsko-goranske županije organizirali su i proveli humanitarnu akciju „Knjižničari knjižnici“, kojom su izradili veliki broj taktilnih slikovnica za korisnike Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u Osnovnoj školi Pećine u Rijeci. Suradnja u našoj školi traje i dan danas budući da dobra i vrijedna učiteljica Jadranka Novak kontinuirano izrađuje jednu do dvije taktilne slikovnice godišnje. Jedna od Jadrankinih taktilnih slikovnica bila je 2016. godine izložena u Tiflološkom muzeju u Zagrebu u sklopu izložbe „Dodirni priču“ kao dio nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja pod nazivom „I ja želim čitati“! Jadrankin rad i trud imaju veliku vrijednost jer su taktilne slikovnice veoma skupe ili ih uopće nema na tržištu pa zahvaljujući ovima koje izradi slijepi i slabovidni mališani mogu uživati u slikovnicama poput svih drugih učenika osnovne škole.

            Ove godine je na red došla izrada taktilne slikovnice prema originalnoj slikovnici „Dome, slatki dome“ poznatog dječjeg spisatelja Svjetlana Junakovića. To je topla i poučna priča o malenom mišu koji odlučuje potražiti novi dom, putuje po cijelome svijetu, upoznaje nove krajeve i mnogobrojne životinje da bi na kraju shvatio da je kod kuće najljepše. Očito je školska knjižničarka „totalno dosadila“ svojim oduševljenjem i neprestanom pričom o spomenutoj slikovnici pa je učiteljica Jadranka uzela stvar u svoje ruke i taktilna slikovnica „Dome, slatki dome“ već je na policama Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u Osnovnoj školi Pećine.

            Prije nego je mala delegacija naše škole predala taktilnu slikovnicu u Osnovnu školu Pećine, školska knjižničarka ju je s velikim guštom predstavila našim mališanima iz razredne nastave. U školskoj knjižnici održala je edukaciju o potrebama slijepe i slabovidne djece, upoznala ih s brajicom, pismom za slijepe te predstavila taktilnu slikovnicu, objasnivši kako se radi i kako se koristi. Nakon toga su učiteljica Jadranka i školska knjižničarka Jasminka s Mladim knjižničarkama posjetile Prvu dječju knjižnicu za djecu s oštećenjem vida i s velikim veseljem predale Jadrankinu taktilnu slikovnicu u prave ruke. U Osnovnoj školi Pećine ugodan i topao doček, kao i uvijek, priredile su nam ravnateljica škole gospođa Jasna Vukonić-Žunič, defektologinja i tiflopedagoginja Javorka Milković te školska knjižničarka Ksenija Sobotinčić Štropin.

            Naša škola već godinu dana sudjeluje u projektu „Pokreni promjenu!“, koji za cilj ima promicanje demokratskih vrijednosti, prihvaćanje različitosti i smanjivanje predrasuda kako bi naši učenici postali odgovorni i zreli članovi društva koje postaje sve raznolikije. Nama je izrazito drago da smo još 2010. godine izradom taktilnih slikovnica pokrenule jedan od kotačića promjena i da svih ovih godina humanitarnim radom činimo dobro djelo našim malim prijateljima koji knjige čitaju (srcem i) dodirom. 

            Naravno, učiteljica Jadranka već priprema novu taktilnu slikovnicu pa ova lijepa priča traje i dalje… fotogalerija

Jasminka Bertović, prof.,

školska knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 10. 10. 2018. 20:12

Ekskurzija osmih razreda

     Na dugo planiranu i nestrpljivo očekivanu dvodnevnu ekskurziju u Istru uputili smo se  19.rujna u pratnji razrednica, učiteljice engleskog jezika, socijalne pedagoginje i učiteljice vjeronauka.

     Naša prva destinacija bio je Pazin, grad bogate povijesti.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Maričić  datum: 2. 10. 2018. 10:11

Obilježavanje Tjedna borbe protiv tuberkuloze u školskoj knjižnici

Naša školska knjižnica je mjesto u kojem učenici usvajaju nova znanja i stječu nova iskustva. Tako je bilo i u razdoblju od 14. do 21. rujna 2018., u danima kada Hrvatski Crveni križ tradicionalno obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze. Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Crvenog križa kojom šire znanja o ovoj zaraznoj bolesti, odnosno ukazuju na važnost sprječavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji. Mnogobrojnim učenicima sedmih razreda predavanje je u školskoj knjižnici održala dr. Danijela Lakošeljac, voditeljica Epidemiološkog odjela u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-e. Saznali smo da je uzročnik tuberkuloze Kochov bacil (prema njemačkom liječniku Robertu Kochu koji ga je otkrio), naučili koji su simptomi, kako se prenosi i kakva je veza između HIV-a i tuberkuloze te kako se liječi ova zarazna bolest. Svaki sedmaš dobio je informativni letak, odnosno edukativnu brošuru koju je izdao Hrvatski Crveni križ. Nakon doktorice Lakošeljac učenicima se obratila i gospođa Blaženka Budimir, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, objasnivši ulogu Crvenog križa u sprječavanju i suzbijanju tuberkuloze. Saznali smo da unatoč vrlo dobroj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, na tuberkulozu ipak treba stalno misliti, osobito kod upale pluća koja ne prolazi, dugotrajnog suhog kašlja, gubitka apetita i tjelesne mase. Tuberkuloza je izlječiva zarazna bolest ako se pravilno liječi, a cijepljenje je najbolja primarna prevencija.

Na kraju bismo s vama podijelili korisnu misao koja je napisana u letku tiskanom u povodu obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze:

„Čovjek može preživjeti bez hrane nekoliko tjedana, bez vode nekoliko dana, a bez zraka tek nekoliko minuta. ČUVAJMO NAŠA PLUĆA!“         Fotogalerija

Mladi knjižničari i školska knjižničarka
Jasminka Bertović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 19. 9. 2018. 14:05

Poseban režim prometa za vrijeme "Matejne" Vijest ima dokument u privitku

Slijedi obavijest Općine Viškovo svim roditeljima i zaposlenicima te molimo za razumijevanje i pridržavanje privremene prometne regulacije budući je prošle godine bilo problema oko poštivanja istoga te posljedično pojave velikih gužva: 

Kao što je poznato, povodom blagdana zaštitnika Općine Viškovo sv. Mateja, svake godine u rujnu održava se tradicionalna manifestacija „Matejna“. Ove godine glavna događanja planirana su u razdoblju od 21. do 23. rujna te će se ista održavati na parkiralištu Milihovo i cestama oko osnovne škole prema dječjem vrtiću Viškovo i Širolima. Slijedom navedenog obavještavamo o posebnom režimu prometa koji će se odvijati te promjenama koje će se dogoditi vezano za parkiranje i prometovanje:

- 20.09.2018. od 07:00 – 21.09.2018. do 07:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 21.09.2018. od 07:00 – 24.09.2018 do 07:00 (potpuno zatvaranje prometa)

- 24.09.2018. od 07:00 do 20:00 (ograničeno zatvaranje prometa)

- 17.09.2018 od 20:00 – 25.9.2018. do 12:00 (zatvoreno parkiralište Milihovo)

 

- ograničeno zatvaranje prometa

            - skretanje sa glavne županijske ceste prema vrtiću i Širolima ostaje kao i do sada

            - iz smjera vrtića može se voziti isključivo prema Širolima (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

            - iz smjera Širola može se voziti isključivo prema vrtiću (zabranjeno skretanje prema glavnoj cesti)

 

- potpuno zatvaranje prometa

            - vožnja iz smjera vrtića, Širola i sa glavne ceste prema raskrižju kod parkirališta Milihovo biti će zabranjena

Ujedno obavještavamo da u dane 20.9. (četvrtak) i 24.9. (ponedjeljak) školski autobus neće stajati na uobičajenom stajalištu već na stanici kod kioska (glavna cesta) na kojoj staju i druge linije.

U prilogu dostavljamo dijelove prometnog elaborata.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 12. 9. 2018. 11:44

Obavijest o početku nastave u školskoj 2018./2019. godini

Nastava će u školskoj 2018./2019. godini početi 3. rujna 2018. godine prema sljedećem rasporedu:

  1. Neparni razredi (3., 5. i 7.) u 8,00 sati
  2. Parni razredi  (2., 4., 6. i 8.)  u 9,00 sati

Svečana priredba i prijem naših prvašića bit će u školskoj sportskoj dvorani u 10,30 sati.
Svim učenicima želimo sretan početak nove školske godine!

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 8. 2018. 17:31

Obavijest o preuzimanju besplatnih udžbenika temeljem rješenja Općine Viškovo

Obavještavaju se roditelji učenika OŠ “Sveti Matej“ i roditelji učenika ostalih osnovnih škola koji su ostvarili pravo na dodjelu besplatnih udžbenika temeljem rješenja Općine Viškovo, da mogu podignuti udžbenike u prostorijama Osnovne škole "Sveti Matej" na Viškovu i to u sljedećim terminima: 27.08.-31.08. (09,00 - 17,00) 

Napomena: udžbenike može podignuti roditelj na kojeg glasi rješenje uz predaju jednog primjerka rješenja osobi zaduženoj za izdavanje udžbenika i uz predočenje identifikacijske isprave nosioca prava.

Ukoliko umjesto njih netko drugi preuzima udžbenike, potrebno je, uz predaju jednog primjerka rješenja, predočiti i identifikacijsku ispravu nosioca prava (roditelja na čije ime glasi rješenje).

Vijest je preuzeta s mrežnih stranica Općine Viškovo.

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 27. 8. 2018. 17:18

Popis udžbenika za školsku 2018./2019. godinu Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je 29. lipnja 2018. godine školama dopis kojim nas informira da će se u školskoj 2018./2019. godini koristiti novi udžbenici za nastavni predmet Informatika.
Informatika se uvodi kao obvezan predmet u 5. i 6. razredu, dok u 7. i 8. razredu ostaje izborni predmet. Udžbenik i radna bilježnica koji su do sada bili u uporabi od 5. do 8. razreda više ne vrijede jer će se nastava ostvarivati u skladu s odrednicama novog kurikula predmeta Informatika.
Odabir udžbenika i radne bilježnice za nastavu Informatike bit će objavljen nakon službenog dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja!

U prilogu je kompletan popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Milana Jakšić  datum: 4. 7. 2018. 08:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju